Вече шест деца са настанени в приемни семейства

family-life-kids-parents[1]Община Елхово е една от общините в България, която работи по проект „И аз имам семейство“, като партньор на Агенцията за социално подпомагане.

В общината до момента 10 от семействата са одобрени по Наредбата за условията и реда за кандидатстване, подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях. Във връзка с решение на Комисията по приемна грижа те са вписани в регистъра за утвърдени приемни семейства.

В шест от тях вече има настанени деца.

Желаещите да станат приемни родители могат да се обърнат към екипа по приемна грижа, където ще получат информация за условията и реда за кандидатстване за приемно семейство – e-mail: elhovo_priemime@abv.bg, както и към социалните работници Светлана Илчева и Кремена Димитрова. Документите, които са необходими за кандидатстване се приемат на ул. „Калоян” № 13, стая 110, тел 0478 / 88107.

Проект „И аз имам семейство” се изпълнява от община Елхово и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.