Кметът на община Елхово подписа договор за благоустрояване на централната градска част и ул. „Трети март“

4На 25.10.2013 г. кметът на община Елхово г-н Петър Киров подписа договор в Държавен фонд земеделие за безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Благоустрояване на централна градска част – град Елхово”, одобрен за финансиране по Мярка 322 “Обновяване и развитие на населените места” по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година. Посоченият обект е част от Стратегическите приоритети, цели и мерки на Общинския план за развитие за периода 2007 – 2013 година.

Проектът планира благоустрояване на централно площадково пространство и част от пешеходна зона на град Елхово, както и основен ремонт на улица “Трети март”. Нуждата от реконструкция и благоустройство на площада и част от пешеходната зона е свързана с цялостното подобряване на качеството на живот на местните жители, улесняване достъпа до услуги, както и с подобряване на привлекателността на гр. Елхово и създаването на нов, по- добър имидж пред външните инвеститори.

Благоустрояването на централното площадково пространство и част от пешеходната зона на град Елхово обхваща три основни зони: централен градски площад за организиране на обществени мероприятия; зона за рекреация с парков характер и пешеходни направления – изток-запад и север-юг, като естествено продължение на съществуващата пешеходна зона. Ще бъде изградена група фонтани – кръгъл фонтан и група фонтани /каскада/, както и детска площадка – замък. За придобиване на завършен и по-красив облик на новата централна градска част ще се направят градинки и допълнително озеленяване.

Основният ремонт на улица „Трети март”, която е прилежаща на централното площадно пространство ще включва разкъртване на паважна настилка и асфалт, след което ще се положи асфалтобетон. Ще бъдат подновени тротоарните настилки и бордюри.