На тридесетото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 23.01.2014 г. от 09.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

№ 30

 

На тридесетото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 23.01.2014 г. от 09.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  17.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект „Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа  на град Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

342/30/1/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка Постановление № 4 от 16.01.2014 год.на Министерски съвет, което влиза в сила от 15.01.2014 година за условията, реда и критериите за избор на проекти и програми и прозрачното изразходване на средствата по чл.1, ал.5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.(Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите), Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект „Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа град Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

2. Дейностите в горепосочения проект съответстват на Програмата на правителството( Приоритет 1: Икономическо възстановяване  и насърчаване на предприемачеството, Под приоритет: Намаляване на различията между регионите, Мярка: Ускорени и ефективни реформи на ВиК отрасъла. Въвеждане на постоянен граждански контрол за резултатитеот дейността на ВиК операторите  и цената на услугите), Регионалната стратегия за развитие на Югоизточен регион за развитие ( Приоритет 3 Развитие на инфраструктурата за опазване на околната среда в Югоизточен район, Специфична цел 1. Подобряване качеството на водоснабдителната инфраструктура и услуги на територията на ЮИР), Областната стратегия на област Ямбол (Приоритет 2: Устойчиво и ефективно използване на ресурсите, развитие на модерна инфраструктура, подкрепяща растежа и създаването на работни места, 2.1. Подкрепа и привличане на инвестиции във водния сектор)и  Общинският план за развитие на община Елхово за периода 2014-2020г. (Приоритет 6 Развитие и модернизация на техническата инфраструктура и възстановяване и опазване на околната среда Специфична цел 6.2 Подобряване на водоснабдителната и канализационна инфраструктура).          

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект „Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа село Бояново, община Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

343/30/2/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с Постановление № 4 от 16.01.2014 год.на Министерски съвет, което влиза в сила от 15.01.2014 година  за условията, реда и критериите за избор на проекти и програми и прозрачното изразходване на средствата по чл.1, ал.5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.(Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите), Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект „Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа село Бояново, община Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

2.Дейностите в горепосочения проект съответстват на Програмата на правителството( Приоритет 1: Икономическо възстановяване  и насърчаване на предприемачеството, Под приоритет: Намаляване на различията между регионите, Мярка: Ускорени и ефективни реформи на ВиК отрасъла. Въвеждане на постоянен граждански контрол за резултатите от дейността на ВиК операторите  и цената на услугите), Регионалната стратегия за развитие на Югоизточен регион за развитие ( Приоритет 3 Развитие на инфраструктурата за опазване на околната среда в Югоизточен район, Специфична цел 1. Подобряване качеството на водоснабдителната инфраструктура и услуги на територията на ЮИР), Областната стратегия на област Ямбол (Приоритет 2: Устойчиво и ефективно използване на ресурсите, развитие на модерна инфраструктура, подкрепяща растежа и създаването на работни места, 2.1. Подкрепа и привличане на инвестиции във водния сектор)и  Общинският план за развитие на община Елхово за периода 2014-2020г. (Приоритет 6 Развитие и модернизация на техническата инфраструктура и възстановяване и опазване на околната среда Специфична цел 6.2 Подобряване на водоснабдителната и канализационна инфраструктрура).                        

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект „Реконструкция вътрешната водопроводна мрежа село Раздел, община Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

344/30/3/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с Постановление № 4 от 16.01.2014 год.на Министерски съвет, което влиза в сила от 15.01.2014 година  за условията, реда и критериите за избор на проекти и програми и прозрачното изразходване на средствата по чл.1, ал.5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.(Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите), Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект„Реконструкция вътрешната водопроводна мрежа  село Раздел, община Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

2.Дейностите в горепосочения проект съответстват на Програмата на правителството( Приоритет 1: Икономическо възстановяване  и насърчаване на предприемачеството, Под приоритет: Намаляване на различията между регионите, Мярка: Ускорени и ефективни реформи на ВиК отрасъла.Въвеждане на постоянен граждански контрол за резултатитеот дейността на ВиК операторите  и цената на услугите), Регионалната стратегия за развитие на Югоизточен регион за развитие ( Приоритет 3 Развитие на инфраструктурата за опазване на околната среда в Югоизточен район, Специфична цел 1. Подобряване качеството на водоснабдителната инфраструктура и услуги на територията на ЮИР), Областната стратегия на област Ямбол (Приоритет 2: Устойчиво и ефективно използване на ресурсите, развитие на модерна инфраструктура, подкрепяща растежа и създаването на работни места, 2.1. Подкрепа и привличане на инвестиции във водния сектор)и  Общинският план за развитие на община Елхово за периода 2014-2020г. (Приоритет 6 Развитие и модернизация на техническата инфраструктура и възстановяване и опазване на околната среда Специфична цел 6.2 Подобряване на водоснабдителната и канализационна инфраструктура).                

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект „Реконструкция вътрешната водопроводна мрежа село Маломирово, община Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

345/30/4/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с Постановление № 4 от 16.01.2014 год.на Министерски съвет, което влиза в сила от 15.01.2014 година  за условията, реда и критериите за избор на проекти и програми и прозрачното изразходване на средствата по чл.1, ал.5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.(Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите), Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект „Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа село Маломирово, община Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

2.Дейностите в горепосочения проект съответстват на Програмата на правителството( Приоритет 1: Икономическо възстановяване  и насърчаване на предприемачеството, Под приоритет: Намаляване на различията между регионите, Мярка: Ускорени и ефективни реформи на ВиК отрасъла.Въвеждане на постоянен граждански контрол за резултатитеот дейността на ВиК операторите  и цената на услугите), Регионалната стратегия за развитие на Югоизточен регион за развитие ( Приоритет 3 Развитие на инфраструктурата за опазване на околната среда в Югоизточен район, Специфична цел 1. Подобряване качеството на водоснабдителната инфраструктура и услуги на територията на ЮИР), Областната стратегия на област Ямбол (Приоритет 2: Устойчиво и ефективно използване на ресурсите, развитие на модерна инфраструктура, подкрепяща растежа и създаването на работни места, 2.1. Подкрепа и привличане на инвестиции във водния сектор)и  Общинският план за развитие на община Елхово за периода 2014-2020г. (Приоритет 6 Развитие и модернизация на техническата инфраструктура и възстановяване и опазване на околната среда Специфична цел 6.2 Подобряване на водоснабдителната и канализационна инфраструктрура).         

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

5.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект „Подобряване на условията и осигуряване на по-качествени здравни услуги в МБАЛ ”Св.Иван Рилски” град Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

346/30/5/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с Постановление № 4 от 16.01.2014 год.на Министерски съвет, което влиза в сила от 15.01.2014 година  за условията, реда и критериите за избор на проекти и програми и прозрачното изразходване на средствата по чл.1, ал.5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.(Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите), Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект „Подобряване на условията и осигуряване на по-качествени здравни услуги в МБАЛ ”Св.Иван Рилски” град Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

2.Дейностите в горепосочения проект съответстват на Програмата на правителството ( Приоритет 2: Заетост, солидарност и социална справедливост, Под приоритет:  Осигуряване на по – качествено и достъпно здравеопазване, Мярка: Подкрепа за държавните и общинските лечебни заведения в по-малките и отдалечени населени места), Регионалната стратегия за развитие на Югоизточен регион за развитие (Стратегическа цел 2: Социално сближаване и намаляване на междуобластните неравенства в ЮИР чрез инвестиции в човешките ресурси и подобряване на социалната инфраструктура, Приоритет 1. Подобряване на достъпа до образователни, здравни, социални, културни услуги и развитие на спортната инфраструктура в Югоизточен район, Специфична цел 2. Подобряване на здравната и социалната инфраструктура и осигуряване на достъп до институциите, предоставящи здравни и социални услуги в ЮИР), Областната стратегия на област Ямбол (Стратегическа цел 2: Осигуряване на по-добри условия за заетост, социално приобщаване, повишаване качеството на живот и изграждане на административен капацитет за добро управление Приоритет 3: Развитие на пазара на труда, увеличаване на заетостта, адаптиране на образователните политики и социално включване, Мярка: 3.4 Реконструкция, обновяване и оборудване на лечебни и здравни заведения) и Общинският план за развитие на община Елхово за периода 2014-2020г.( Стратегическа цел 2 : Създаване на условия за социално включване и подобряване на социалната инфраструктура, Приоритет 4: Развитие на образователна, здравна, социална, културна и спортна инфраструктура, Специфична цел 4.1 Реконструкция и модернизация на материалната база на социалната, образователните, здравни, културни и спортни институции)  

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект „Строително-монтажни работи с енергоспестяващ ефект в ОУ ”Св.Паисий Хилендарски”село Бояново, община Елхово” за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

347/30/6/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с Постановление № 4 от 16.01.2014 год.на Министерски съвет, което влиза в сила от 15.01.2014 година  за условията, реда и критериите за избор на проекти и програми и прозрачното изразходване на средствата по чл.1, ал.5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.(Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите), Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект „Строително-монтажни работи с енергоспестяващ ефект в ОУ ”Св.Паисий Хилендарски” село Бояново, община Елхово”  за финансиране със средства от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

2.Дейностите в горепосочения проект съответстват на Програмата на правителството (Приоритет II : Заетост, солидарност и социална справедливост, Под приоритет : Равен достъп до качествено образование и професионална подготовка, Качествено предучилищно възпитание и училищно образование. Намаляване на отпадащите ученици Мярка: Подобряване на материалната база в училищата), Регионалната стратегия за развитие на Югоизточен регион (Стратегическа цел 2: Социално сближаване и намаляване на междуобластните неравенства в ЮИР чрез инвестиции в човешките ресурси и подобряване на социалната инфраструктура, Приоритет 1: Подобряване на достъпа до образователни, здравни, социални, културни услуги и развитие на спортната инфраструктура в Югоизточен район. Специфична цел 1. Подобряване на образователната инфраструктура и осигуряване на достъп до обектите, предоставящи образователни услуги в ЮИР), Областната стратегия на област Ямбол ( Стратегическа цел 2: Осигуряване на по-добри условия за заетост, социално приобщаване, повишаване качеството на живот и изграждане на административен капацитет за добро управление, Приоритет 3: Развитие на пазара на труда, увеличаване на заетостта, адаптиране на образователните политики и социално включване, Мярка:3.3: Подобряване качеството на образователната инфраструктура и осигуряване на равни възможности за образование и учене през целия живот) и Общинския план за развитие на община Елхово за периода 2014-2020г.( Стратегическа цел 2 : Създаване на условия за социално включване и подобряване на социалната инфраструктура, Приоритет 4: Развитие на образователна, здравна, социална, културна и спортна инфраструктура, Специфична цел 4.1: Реконструкция и модернизация на материалната база на социалните,образователни, здравни, културни и спортни институции, Мярка: „Подобряване на материално-техническата база на социалните,образователни, здравни, културни и спортни институции)

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на Наредба №10 за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

348/30/7/ Общински съвет-Елхово:

 

І. На основание чл.21 ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.82 ал.1 от Закона за публичните финанси, Общински съвет-Елхово:

1. Отменя Наредба № 10 за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет по реда на чл.9а от Закона за общинските бюджети, приета с Решение 253/10/2 от 08.09.2004г. и изменена с Решение № 362/13/1, Решение № 363/13/1 по Протокол № 13 от 21.12.2004г., Решение № 844/40/1 по Протокол № 40 от 28.03.2007г.,  Решение № 217/16/3 по Протокол № 16 от 16.12.2008г. и Решение № 12/3/2 по Протокол № 3 от 22.12.2011г.

2.  Приема Наредба № 10 за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет по реда на чл.82 ал.1 от Закона за публичните финанси.

ІІ. На основание чл.34, т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет да удостовери съдържанието на Наредбата.

ІІІ. На основание чл.37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 и ал.2 от Закона за нормативните актове задължава председателя на Общински съвет – Елхово да публикува Наредба № 10 във вестник „Елховска дума” след влизане на решението в сила.

 

 

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Годишна програма за развитие на читалищната дейност на територията на Община Елхово за 2014 година.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

349/30/8/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА във връзка с чл.26 а,ал.2 от Закона за народните читалища ОбС-Елхово приема Годишна програма за развитие на читалищната дейност на територията на община Елхово за 2014г.

2.Финансовото осигуряване на програмата да бъде в размер утвърден с Бюджета на община Елхово за 2014год.

3.На основание чл.22 ал.2 и чл.26а, ал.3 от Закона за народните читалища упълномощава Кмета на общината да сключи договори за финансово обезпечение на плановете, като се съобрази с определената в Закона за държавния бюджет на Р България за 2014год. субсидия за финансиране дейността на читалищата на община Елхово, плануваните от читалищата собствени приходи и възможността за предоставяне на средства от постъпленията от местните приходи на община Елхово. Субсидията от общинския бюджет се договаря в индивидуални договори сключени между Кмета на общината и читалището.

 

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на Общински план за младежта за 2014 година

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

350/30/9/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 12 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.16, ал.1 от Закона за младежта приема Общински план за младежта 2014 година.

 

10.Г О Д И Ш Е Н  О Т Ч Е Тза изпълнение на Програмата за управление през 2013 г.на Петър Андреев Киров –кмет на Община Елхово

/ МАНДАТ  2011-2015 ГОДИНА/

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

по т.10 няма предложен проект за решение

 

11. ОТЧЕТ ОТНОСНО: Дейността на общинска администрация по изпълнение решенията на Общински съвет-Елхово за периода  юли 2013 г. -декември  2013 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

по т.11  няма  предложен проект за решение

 

12.ОТЧЕТ ОТНОСНО: Дейността на Общински съвет – Елхово и на неговите комисии за периода юли   2013 г. – декември 2013 г.

ВНОСИТЕЛ: Николай Тончев – председател ОбС – Елхово

 

ОбС РЕШИ:

по т.12  няма  предложен проект за решение

 

13.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор № 64/3/3220507 от 03.01.2014 г за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 год., подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”- „Подобряване облика и създаване на достъпна среда за хора с увреждания на площад „Христо Ботев” в град Елхово”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

351/30/13/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание: чл. 21, ал. 1, т. 10 и т.24, и чл.27, ал.4 и ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и договор за отпускане на финансова помощ № 64/3/3220507 от  03.01.2013 г  по мярка  4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година , подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”- „Подобряване облика и създаване на достъпна среда за хора с увреждания на площад „Христо Ботев” в град Елхово”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, седалище и адрес на управление гр. София, бул. „Цар Борис III” №136, ЕИК по БУЛСТАТ 121100421, идентификационен номер по ДДС № BG121100421, представляван от Изпълнителния директор и Местна инициативна група „Елхово“,

Общинският съвет:

1.  Упълномощава  кмета  на  общината  Елхово  да  подпише  Запис  на заповед, без протест и без разноски, платима на предявяване в полза на ДФ „Земеделие”   –   Разплащателна  агенция  в  размер  на 101 491.77 лв. ( сто и една хиляди четиристотин деветдесет и един лева и седемдесет и седем стотинки) за обезпечаване на 110 % от авансово плащане по договор за отпускане на финансова помощ № 64/3/3220507 от 03.01.2014г   по мярка 41/322 за Проект „Подобряване облика и създаване на достъпна среда за хора с увреждания на площад „Христо Ботев” в град Елхово” , сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“

2. Възлага на кмета на Община Елхово да подготви необходимите документи за получаване на авансовото плащане по договор № 64/3/3220507  от 03.01.2014г. и да ги представи пред ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

Настоящото решение е прието на заседание на общински съвет Елхово , проведено на 23.01.2014 г. ,  Протокол № 30 , т.13 от дневния ред по доклад № 13  при кворум от 17 общински съветника и след проведено съгласно чл. 27, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация поименно гласуване – с 17 гласа „за”, 0 „против” и „въздържали се” 0, и е подпечатано с официалния печат на общински съвет Елхово.

 

14.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изплащане разходите на ежедневно пътуващите ученици над 16-годишна възраст през 2014 година.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

352/30/14/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 6 и ал. 2 от ЗМСМА разрешава изплащане на транспортните разходи на ежедневно пътуващите ученици над 16-годишна възраст за бюджетната 2014 година в границите на общината, считано от 01.01.2014 г.

2.Средствата в размер на 35000 лева да се изплащат от функция ”Образование”, като дофинансиране чрез второстепенния разпоредител с бюджет  Общинска просвета.

3.Директорите на училищата представят ежемесечни поименни  списъци на ежедневно пътуващите ученици над 16-годишна възраст на второстепенния разпоредител с бюджет  Общинска просвета и превозвачите, при спазване на следните условия:

а/ за м. януари 2014 г. и за м. септември 2014 г. в списъците се включват  всички пътуващи ученици;

б/ за другите месеци на учебните 2013/2014 и 2014/2015 години в списъците се включват  само  учениците не допуснали неизвинени отсъствия през предходния месец.

4.Средствата за транспортните разходи на ежедневно пътуващите ученици над 16-годишна възраст да се изплащат на превозвачите ежемесечно, на база представени фактури, придружени  от поименните списъци  от  училищата.

 

15.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за безвъзмездно придобиване от община Елхово на недвижими имоти – държавна собственост намиращи се в гр.Елхово на пл.”Христо Ботев”, представляващи кабинети, киносалон и зала на военен клуб.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

353/30/15/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 34, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 3 и чл. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Общински съвет – Елхово разрешава община Елхово да придобие, чрез безвъзмездно прехвърляне на право на собственост недвижими имоти държавна собственост представляващи :

1.1. Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.1888.1.22 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, адрес на имота : гр. Елхово, пл. Христо Ботев № 10, вх. Б, ет. 1, самостоятелния обект се намира в сграда № 1, разположена в поземлен имот с идентификатор 27382.500.1888, предназначение на самостоятелния обект : за културна и обществена дейност, площ по документ : 232,05 кв. м., при съседи:27382.500.1888.1.21 и със съответните идеални части от общите части на сградата и право на строеж ;

1.2. Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.1888.1.21 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, адрес на имота : гр. Елхово, пл. Христо Ботев № 10, ет. 1, самостоятелния обект се намира в сграда № 1, разположена в поземлен имот с идентификатор 27382.500.1888, предназначение на самостоятелния обект : за търговска дейност, площ по документ : 465,02 кв. м., при съседи : 27382.500.1888.1.1, 27382.500.1888.1.10, 27382.500.1888.1.11, 27382.500.1888.1.12, 27382.500.1888.1.2, 27382.500.1888.1.20, 27382.500.1888.1.22, 27382.500.1888.1.3 и със съответните идеални части от общите части на сградата и право на строеж ;

1.3. Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.1888.1.10 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, адрес на имота : гр. Елхово, пл. Христо Ботев № 10, вх. Б, ет. 2 , самостоятелния обект се намира в сграда № 1, разположена в поземлен имот с идентификатор 27382.500.1888, предназначение на самостоятелния обект : друг вид самостоятелен обект в сграда, площ по документ : 71,22 кв. м. и прилежащи сервизни помещения при съседи: 27382.500.1888.1.11, 27382.500.1888.1.13, 27382.500.1888.1.14, 27382.500.1888.1.21 и със съответните идеални части от общите части на сградата и право на строеж.

Имотите да се ползват в обществен интерес, без да се предприемат действия по продажбата им.

2. На основание чл. 34, ал. 7 от Закона за общинската собственост кмета на общината да сключи договор в писмена форма.

 

16.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне на пазарни цени за продабжа на вещи общинска собственост.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

354/30/16/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 36, ал. 2 и 3 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово приема пазарните цени за продажба, както следва :

 

1.1. Оранжерии 8 броя разположени в поземлен имот 27382.500.9774 по КК на гр. Елхово в посока изток-запад с номера, както следва :

1.1.1. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.1.2. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.1.3. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.1.4. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.1.5. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.1.6. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.1.7. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.1.8. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 56,00/7,00/2,90 м на стойност 610,00 лв. без ДДС.

1.2. Оранжерии 2 броя разположени в поземлен имот 27382.500.9765 по КК на гр. Елхово в посока север-юг с номера, както следва :

1.2.1. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 36,40/7,00/2,90 м на стойност 390,00 лв. без ДДС.

1.2.2. Оранжерия от стоманени дъгообразни ферми, без фундаменти с размери 36,40/7,00/2,90 м на стойност 390,00 лв. без ДДС.

 

2. Възлага на кмета на общината да издаде заповеди за провеждане на търг и определяне на купувачи.

 

17.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на имот частна общинска собственост с идентификатор 27382.500.2590.1.3 и ЗП 29.41 кв.м, находящ се в гр.Елхово на ул.”Търговска”№2, ет.1 за офис ПП „ГЕРБ”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

355/30/17/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.14, ал.4 от Закона за общинската собственост и чл.19, ал.1 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на имот частна общинска собственост, представляваващ: самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.2590.1.3 със застроена площ от 29.41кв.м с предназначение на обекта: за офис, разположен в първи етаж на сграда с идентификатор 27382.500.2590.1, построена през 1966г., находяща се в гр.Елхово на ул.”Търговска”№2, при граници на имота: на същия етаж: 27382.500.2590.1.6; над имота: 27382.500.2590.1.4 за срок до обявяване на резултатите от следващите парламентарни избори на ПП „ГЕРБ” с месечен наем, определен на основание чл.32, ал.1 от Закона за политическите партии.

2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост, чл.19, ал.1 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

 

 

 

Гл.специалист ОбС:                         Председател на ОбС /П/

/ М. Петрова/                                                 /Николай Тончев/