На тридесет и шестото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 24.07.2014 г. от 09.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

№ 36

 

На тридесет и шестото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 24.07.2014 г. от 09.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  16.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Информация за изпълнение сборния бюджет на община Елхово за първото шестмесечие на 2014 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

406/36/1/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание  чл.137 ал.2 от Закона за публичните финанси и чл.33 ал.2 от Наредба № 10 на Общински съвет – Елхово приема информация за изпълнение сборния бюджет на община Елхово за първото шестмесечие на 2014г. съгласно Приложение № 1 и 2.

 

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Актуализация на сборния бюджет на община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

407/36/2/ Общински съвет-Елхово:

 

І. На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.124 ал.1 и ал.2 от Закона за публичните финанси променя сборния бюджет на община Елхово съгласно Приложение №1.

 

ІІ. На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.127 ал.1 от Закона за публичните финанси променя поименния списък за капиталови разходи за 2014г. съгласно Приложение № 2.

 

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане  на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

408/36/3/ Общински съвет-Елхово:

 

1.Отменя Наредба за управление на дейностите по отпадъци на територията на община Елхово, приета с решение №406/32/5 , Протокол №32 от 10 Февруари 2010г.

2.Приема Наредба за управление на дейностите по отпадъци на територията на община Елхово, съгласно приложение 1.

3.На основание чл.34, т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет да удостовери съдържанието на Наредбата.

4.На основание чл.37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 и ал.2 от Закона за нормативните актове задължава председателя на Общински съвет – Елхово да публикува „Наредба за управление на дейностите по отпадъци на територията на община Елхово” във вестник „Елховска дума” след влизане на решението в сила.

 

4. ОТЧЕТ ОТНОСНО: Дейността на общинска администрация по изпълнение решенията на Общински съвет-Елхово за периода  януари 2014 г. – юни  2013 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

409/36/4/ Общински съвет-Елхово:

 

5. ОТЧЕТ ОТНОСНО: Дейността на Общински съвет – Елхово и на неговите комисии за периода януари  2014 г. – юни 2014 г.

ВНОСИТЕЛ: Николай Тончевпредседател на ОбСЕлхово

 

ОбС РЕШИ:

 

410/36/5/ Общински съвет-Елхово:

 

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне на реда и условията за провеждане на конкурс за управител на „Медицински център № 1 – Елхово”ЕООД и назначаване на комисия за провеждане на конкурса           ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

411/36/6/ Общински съвет-Елхово:

 

І. Упълномощава Кмета на община Елхово да сключи временен договор за управление на „Медицински център № 1 – Елхово” ЕООД с лекар отговарящ на изискванията в т.ІV на настоящото решение със срок до датата на сключване на договор за възлагане с избраният след провеждането на конкурса управител.

ІІ. На основание чл. 21, ал. 1, т. 9 от ЗМСМА и чл. 8, ал. 1, т. 5, във вр. с чл. 28, ал. 1 от Наредба №4 на ОбС-Елхово за условията и реда, при които община Елхово упражнява правата си на собственик в общински еднолични търговски дружества, и върху общинската част от капитала на търговските дружества в които е съдружник или акционер, Общински съвет – Елхово открива процедура по избор на Управителна  „Медицински център № 1 – Елхово” ЕООД чрез провеждането на конкурс по ред и условия, посочени в т.ІV на настоящото решение.

ІІІ. Упълномощава Кмета на Община Елхово да обяви конкурс за длъжността Управителна „Медицински център № 1 – Елхово” ЕООД.

ІV.Определя реда и условията за провеждане на конкурс, както следва:

1. Обект на конкурса: Възлагане на управлението на „Медицински център № 1 – Елхово” ЕООД за срок от три години

          2. Изисквания към кандидатите:

2.1. До участие в конкурса се допускат лица, които отговарят на следните изисквания:

– да притежават образователно-квалификационна степен “магистър” по медицина, съответно дентална медицина

– или с образователно-квалификационна степен “магистър” по икономика и управление и с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването;

– да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно стоматолог, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степан “магистър” по медицина, съответно стоматология, да имат придобита специалност;

– да отговарят на условията за управител по Търговския закон и ЗЛЗ;

– да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако не са реабилитирани.

2.2.  Необходими документи:

2.2.1. Заявление за участие в конкурса;

2.2.2. Автобиография;

2.2.3. Копие от диплом за завършено образование по посочените специалности;

2.2.4. Копие от диплом за придобита основна специалност за лекарите, съответно стоматолозите;

2.2.5. Копие от трудовата книжка, удостоверяваща наличието на изискуемия трудов стаж;

2.2.6. Свидетелство за съдимост с посочена цел за издаване – работа като Управител на лечебно заведение;

2.2.7. Медицинско свидетелство за работа, удостоверяващо възможността за заемане на длъжността и свидетелство от психодиспансер, че лицето не се води на отчет;

2.2.8. Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период.

2.3. Място и срок за подаване на документите: До 17.00 часа на 08.09.2014г. в канцеларията на Общински съвет –Елхово. Заявленията за участие в конкурса, заедно с необходимите документи се подават  в запечатан плик и се завеждат по реда на тяхното постъпване. Програмата за развитие се представя в отделен запечатан плик. За всяко подадено заявление се издава удостоверение, в което се посочват името на подателя, датата и часът на приемането му.

          2.4. Място и срок за получаване на информация относно темите, предмет на събеседването: всеки работен ден от 8.00 до 12.00 часа  и от 13.00 до 17.00 ч. в канцеларята на Общински съвет-Елхово от 13.08 до 08.09.2014г.

2.5. Дата, час и място на провеждане на конкурса:от 10.00 часа на 11.09.2014г. в залата на община Елхово.

3. Конкурсът се провеждат на три етапа:

`3.1. Проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания;

3.2. Оценка на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период;

3.3. Провеждане на събеседване с кандидатите.

4. Утвърждава проект за договор за възлагане управлението на „Медицински център № 1 – Елхово” ЕООД, неразделна част от настоящото решение, като определя размера на възнаграждението на управителя да бъде  230 % от средна месечна брутна заплата в заведението.

5. Общински съвет – гр. Елхово назначава Комисия за организиране провеждане на конкурса в състав от 5 души и определя възнаграждението им в размер на 100.00 лева както следва:

Председател: Представител на Общински съвет-Елхово – инж. Христо Петев

Секретар: Представител на Регионална здравна инспекция;

Членове: 1.Правоспособен юрист – Славка Дражева

2.Представител на Общински съвет- Елхово – Стоян Овчаров

3.Представител на Общинска администрация – Живка Кафеджиева – зам. кмет на община Елхово

6. Общински съвет – Елхово задължава Председателя на ОбС-Елхово да публикува решението на Общински съвет – Елхово, с което са определени реда и условията за провеждане на конкурс в един централен и един местен вестник и на електронната страница на Община Елхово.

 

 

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предоставяне средства за издаване на книга за живота и творчеството на Велко Кънев

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

412/36/7/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание чл.21 ал.1 т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет – Елхово разрешава предоставянето на средства за подпомагане издаването на книга за живота и творчеството на Велко Кънев в размер на 2 000 лв. Средствата да бъдат изплатени от местната дейност „Други дейности по културата”.

 

 

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Информиране на Общински съвет-Елхово за предстоящо Общо събрание на акционерите на Граничен комплекс “Изгрев”АД, с. Лесово, община Елхово и даване на мандат на представителя на община Елхово за гласуване на ОСА на дружеството

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

413/36/8/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл. 226 от ТЗ и чл. 38 от Наредба №4 на ОбС-Елхово, Общински съвет-Елхово дава мандат на представителя на община Елхово в ОСА на Граничен комплекс “Изгрев”АД Петър Андреев Киров – кмет на общината да гласува в ОСА, съгласно предложения дневен ред, което ще се състои на 29.07.2014 г. от 11.00 часа в гр.София, ул. „Кораб планина” № 27А, ет.3 по следния начин:

 

По точка 1.ОСА одобрява отчета на СД за дейността на дружеството през 2013г. – ПРОТИВ

По точка 2. ОСА одобрява годишния финансов отчет на Дружеството за 2013 година, в т.ч. баланса и отчета на приходите и разходите, отчета за собствения капитал, както и резултатът за 2013г., заверени от регистрирания одитор. ОСА приема доклада на регистрирания одитор за извършения независим одит на годишния финансов отчет на дружеството за 2013г. – ПРОТИВ

По точка 3. ОСА освобождава от отговорност членовете на СД за дейността им през 2013г. – ПРОТИВ

По точка 4. ОСА назначава регистрирания одитор Стоян Георгиев Стоянов от град Ямбол/Диплом №0323/ за извършване на независим одит на финансовия отчет на дружеството за 2014 г. – ЗА

По точка 5. ОСА набеляза действия за подобряване състоянието на дружеството чрез увеличаване на приходите, чрез изграждане на нови обекти и други адекватни мерки. – ПРОТИВ

По точка 6. ОСА променя седалището, адреса на управление и адреса на кореспонденция на дружеството, както следва: София 1407, район Лозенец, ул. „Кораб планина” № 27А, ет.3  ПРОТИВ

По точка 7.ОСА променя по чл. 4 – Седалище и адрес на управление в Устава на дружеството, както следва: „Чл. 4. /1/ Седалището на дружеството е гр. София 1407, район Лозенец, ул. „Кораб планина” № 27А, ет.3.

/2/ Адрес на управлението на дружеството е гр. София 1407, район Лозенец, ул. „Кораб планина” № 27А, ет.3.

/3/ – отпада

ПРОТИВ

По точка 8.ОСА решава счетоводното обслужване на дружеството да се извършва на територията на новото седалище на дружеството – гр. София – ПРОТИВ

По точка 9.  Други – ЗАв интерес на общината

 

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за безвъзмездно предоставяне на право на управление на част от имот на „Медицински център № 1 – Елхово” ЕООД на МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД гр. Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

414/36/9/ Общински съвет-Елхово:

 

ОбС отлага докладната за разглеждане на следващо заседание

 

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на недвижим имот частна общинска собственост, представляващ дворно място с площ 1 150 кв.м. съставляващо поземлен имот ІІ-общ. в кв. 7 по плана на с. Бояново.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

415/36/10/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2014 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да продаде”, точка Б. “Имоти за които предстои да бъде започната процедура за продажба” да бъде допълнена позиция № 26. “Дворно място 1 150 кв. м. – ПИ  ІІ-общ. кв. 7 по плана на с. Бояново.”

2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 35, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 27, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава продажба чрез публичен търг по реда на глава седма от Наредба № 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество на недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в с. Бояново и представляващ дворно място с площ 1 150 кв. м. съставляващо поземлен имот ІІ-общ. в кв. 7 по плана на с. Бояново утвърден със заповед № 199/08.07.1968 г. при граници на имота на северозапад – улица с о. т. 7 – 179, на североизток – ПИ ІІІ-382, на югоизток – ПИ І-383 и на югозапад – улица с о. т. 7 – 8.

3. На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество Общински съвет – Елхово, упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

11.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на  общински недвижим имот находящ се на ул. „|Г. Димитров” № 12 в с. Гранитово, съгласно чл.23, ал.1, т.3 от Наредба № 11 за реда за управление и разпореждане с общински жилища.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

416/36/11/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2014 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да продаде”, точка Б. “Имоти за които предстои да бъде започната процедура за продажба” да бъде допълнена позиция № 27. “Жилищна сграда в ПИ І-251 кв. 68 по плана на с. Гранитово”.

2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 47, ал. 1, т. 3 от Закона за общинска собственост и чл. 23, ал. 1, т. 3 и чл. 25, ал. 2 от Наредба № 11 за реда за управление и разпореждане с общински жилища, Общински съвет разрешава продажбата на общински недвижим имот представляващ дворно място с площ 1 070 кв. м. съставляващо поземлен имот І-251 в кв. 68 по плана на с. Гранитово одобрен със заповед № 89/21.12.1984 г., при граници : ПИ ІІ-252, ХІІ-253 и улици, заедно с построените в него масивна жилищна сграда с приземен етаж построена 1951 г. със застроена площ 60,60 кв. м., салма полумасивна построена 1956 г. със застроена площ 28,70 кв. м. и хамбар паянтов построен 1957 г. със застроена площ 15,60 кв. м. на наемателя Атанас Андреев Пехливанов от с. Гранитово настанен в жилището по административен ред.

3. На основание чл. 25, ал. 3 от Наредба № 11 за реда за управление и разпореждане с общински жилища, упълномощава кмета на общината да възложи на независим лицензиран оценител изготвяне на пазарна оценка на недвижимия имот.

 

12.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за учредяване право на строеж в УПИ ХІІ кв.3 по плана на с. Стройно за изграждане на трансформаторен пост на „ЕВН България електроразпределение” ЕАД гр. Пловдив.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

417/36/12/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2014 г., като в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, върху които община Елхово има намерение да учреди вещни права”, точка Б. “Имоти за които предстои да бъде започната процедура за учредяване на ограничени вещни права” да бъде допълнена позиция № 5. “Учредяване право на страеж за трафопост в УПИ ХІІ-общ. кв. 3 по плана на с. Стройно”.

2. На основание чл. 21, ал. 1 т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 62, ал. 2 и чл. 64, ал.1 и ал. 8 от Закона за енергетиката, чл. 37, ал. 4 от Закона за общинската собственост, чл. 30, ал. 3 т. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество и виза от гл. архитект на община Елхово на основание чл. 140 и чл. 41 от Закона за устройство на територията, Общински съвет – Елхово разрешава, да се учреди възмездно безсрочно право на строеж за изграждане на застройка за трафопост със застроена площ 7,8 кв. м. и сервитут с площ 58,2 кв. м. в урегулиран поземлен имот ХІІ-общ. в кв. 3 по плана на с. Стройно целия с площ 530 кв. м., при граници : североизток – ПИ V-97, югоизток – ПИ V-97, югозапад – улица и северозапад – ПИ ІV-95 на „ЕВН България Електроразпределение” ЕАД гр. Пловдив ул. Христо Данов” № 37 И. Н. 115552190.

3. На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество Общински съвет – Елхово, упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

13.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината.

ВНОСИТЕЛ: инж.Христо Петров Петев – председател на ПК по социална политика и обществени дейности.

 

ОбС РЕШИ:

 

418/36/13/ Общински съвет-Елхово:

 

I.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и  писмо № ФО – 1/28.01.2014 г. на МФ, Общински съвет–Елхово предоставя еднократно финансово подпомагане на:  

 

1. Недялко Демирев Асенов, гр. Елхово, ул. Лом 44 – 50.00 лв.

2. Асен Иванов Асенов, гр. Елхово, ул. Тракия 11– 50.00 лв.

 

II.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА Общински съвет–Елхово не предоставя еднократно финансово подпомагане на:

 

1. Калчо Асенов Ангелов, гр. Елхово, ул. Струма 7

2. Маргарита Жекова Гочева, с. Борисово

3. Никола Димитров Биволаров, с. М. Манастир

4. Донка Желязкова Стефанова, гр. Елхово, ул. Чаталджа 63

5. Мария Вълева Бозукова, гр. Елхово, ул. Чаталджа 25

 

 

14.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на правилник за устройството и дейността на Етнографско-археологически музей – Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

419/36/14/ Общински съвет-Елхово:

 

  1. На основание чл. 17, ал. 2, т. 4 от Закона за културното наследство, Общински съвет – Елхово приема правилник за устройството и дейността на Етнографско-археологически музей – Елхово

 

15.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща плащане на данък върху добавената стойност след извършено авансово плащане по договор № 28/321/01205 от 19.11.2012г по мярка 321 за проект „ Реконструкция и доизграждане на многофункционална спортна зала гр.Елхово„, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

420/36/15/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание: чл. 21, ал. 1, т. 10 и т. 24, и чл. 27, ал. 4 и ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и на основание договор за отпускане на финансова помощ № 28/321/01205/ от  19.11.2012 година по мярка 321 за Проект „Реконструкция и доизграждане на многофункционална спортна зала гр.Елхово „ , сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, седалище и адрес на управление гр. София, бул. „Цар Борис III” №136, ЕИК по БУЛСТАТ 121100421, идентификационен номер по ДДС № BG121100421, представляван от Изпълнителния директор – Атанас Добрев.

Общинският съвет:

1.  Упълномощава  кмета  на  община  Елхово  да  подпише  Запис  на заповед, без протест и без разноски, платима на предявяване в полза на ДФ „Земеделие”   –   Разплащателна  агенция  в  размер  на  71 317.51 лв. (Седемдесет и една хиляди триста и седемнадесет лева и педесет и една стотинки) за обезпечаване на 110 % от стойността на допустимия ДДС на извършено авансово плащане по договор за отпускане на финансова помощ № 28/321/01205  от 19.11.2012г    по мярка  321 за Проект „Реконструкция и доизграждане на многофункционална спортна зала гр.Елхово „  сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

 

2. Възлага на кмета на Община Елхово да подготви необходимите документи за получаване на авансовото плащане по договор № № 28/321/01205  от 19.11.2012г. и да ги представи пред ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

Настоящото решение е прието на заседание на Общински съвет Елхово , проведено на 24.07.2014 г. ,  Протокол № 36. , т.15 от дневния ред по доклад № 15 / 24.07.2014 г. при кворум от 16 общински съветника и след проведено съгласно чл. 27, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация поименно гласуване – с 16 гласа „за”, 0„против” и „въздържали се” 0, и е подпечатано с официалния печат на Общински съвет Елхово.

 

Гл.специалист ОбС:                         Председател на ОбС /П/

/ Мария Петрова/                                              /Николай Тончев/