Проектът „Подкрепа за достоен живот” удължава действието си до края на 2014 г.

handicap_fauteuil_lightbox      На 28 и 29 август 2014 год. кметът на Община Елхово Петър Киров подписа 48 допълнителни споразумения към договорите за предоставяне на услугата „Личен асистент” и 43 допълнителни споразумения към трудовите договори на личните асистенти, чрез които срока за предоставяне на социалните услуги по проект „Подкрепа за достоен живот” се удължи до 31 декември 2014 година. Това е осмата промяна на продължителността на проектните дейности.
Проектът „Подкрепа за достоен живот” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Конкретен бенефициент е Агенцията за социално подпомагане, а партньори – общо 285 общини и райони в страната, между които и Община Елхово. От началото на 2011 година до сега в проекта са участвали общо 75 лица с трайни увреждания и 80 лични асистенти от община Елхово. При отпадане на потребител се осъществява процедура за включването на следващия в класирането. Получаващите услугата „Личен асистент” и техните близки са благодарни за поредното удължаване на срока на проектните дейности.

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово като партньор по проекта на Агенцията за социално подпомагане носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”