Проект за дневен ред на заседание на ОбС-Елхово на 23 октомври 2014г.

ОБЩИНСКИ  СЪВЕТ – ЕЛХОВО,  ОБЛАСТ  ЯМБОЛ

 

ДО

г-н /г-жа/………………………….

……………………………………..

област с административен  център  гр. Ямбол

 

П  О  К   А  Н  А

 

       № 38 /14.10.2014г.

 

На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам на 23.10.2014 г. от 09.00 часа в  заседателната зала на общината ХXХVIІІ-то заседание на Общински съвет – Елхово при следния

 

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

 

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Актуализация на сборния бюджет на община Елхово за 2014 година

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на актуализирана бюджетна прогноза за периода 2015-2017г. в частта за местните дейности  на община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, безопасността на движението, пожарната и аварийната безопасност и опазване на общинската собственост на територията на община  Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за приемане на Наредба № 3 за отглеждане на животни в жилищната територия на община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

5.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Утвърждаване на класирането и определяне на управител на „Медицински център № 1 Елхово” ЕООД в изпълнение на Решение № 411/36/6/ по Протокол № 36 от заседание на Общински съвет – Елхово, проведено на 24.07.2014 г.

ВНОСИТЕЛ: инж. Христо Петев – председател на Комисия за организиране и провеждане на конкурс за възлагане управлението на „Медицински център № 1 Елхово” ЕООД

 

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Промяна на вида на социалната услуга от резидентен тип „Защитено жилище” на „Защитено жилище за хора с умствена изостаналост”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Промяна на вида на социалната услуга от резидентен тип „Център за настаняване от семеен тип” на „Център за настаняване от семеен тип на деца/младежи без увреждания”

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор № 64/3/3211305 от 04.08.2014 г за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 год., подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 321 „ Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” – „Подобряване достъпа на населението до общински услуги, чрез ремонтни дейности на сградите на кметствата в малките населени места на община Елхово”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор № 64/3/3221299 от 04.08.2014г. за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 год., подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”- „Обновяване на тротоарната настилка на уличната мрежа в град Елхово”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор № 64/3/3131304 от 04.08.2014 г за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 год., подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности”- „Подкрепа  за развитието на туризма, чрез поставяне на информационни съоръжения за презентация на туристически обекти в община Елхово”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

11.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне на пазарни оценки за продажба на недвижими имоти частна общинска собственост.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

12. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изработване на проект за ПУП-парцеларен план за „Кабел 1 кV и електромерно табло за захранване на кравеферма в ПИ 27382.11.193 по кадастралната карта на гр.Елхово, и съгласие за прокарване на трасе през поземлени имоти, собственост на Община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Киров – кмет на община Елх

13. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложения за съдебни заседатели за Районен съд – Елхово и Окръжен съд – Ямбол, мандат 2015-2020 г.

ВНОСИТЕЛ: инж. Георги Георгиев – председател наКомисия за изготвяне на предложения за лицата – кандидати за съдебни заседатели, мандат 2015-2020 г.

 

14.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината.

ВНОСИТЕЛ: инж.Христо Петров Петев – председател на ПК по социална политика и обществени дейности.

15. РАЗНИ

 

 

 

 

НИКОЛАЙ ТОНЧЕВ

Председател на ОбС-Елхово