На четиридесетото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 18.12.2014 г. от 09.00 ч. в заседателната зала на общината

 

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

40

 

На четиридесетото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 18.12.2014 г. от 09.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  16.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Окончателна актуализация на сборния бюджет на община Елхово за 2014 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

471/40/1/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.124 ал.1 и ал.2 от Закона за публичните финанси променя сборния бюджет на община Елхово съгласно Приложение № 1.

 

2. На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.127 ал.1 от Закона за публичните финанси променя поименния списък за капиталови разходи съгласно Приложение № 2.

 

3. На основание чл.21 ал.1 т.10 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, т.20 от ДДС № 07/ 04.04.2008г. на Министерство на финансите във връзка с решение № 358/31/3 по Протокол № 31 от 13.02.2014г. променя и предоставя заемообразно авансово съфинансиране под формата на временни безлихвени заеми между бюджети и сметки за средства от Европейския съюз по следните проекти:

3.1. проект „Подобряване на съществуващите центрове за услуги и изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети на гражданите и бизнеса в община Елхово” по Програма за развитие на селските райони – било 23 000лв., става 31 500лв.

3.2. проект „Създаване на архитектурни експозиции в унисон със съвременните практики, чрез ново пространствено художествено оформление” по Програма за развитие на селските райони – било 0лв., става 1 500лв.

Средствата да се предоставят от приходен параграф §76/00 Временни безлихвени заеми между бюджети и сметките за средства от Европейския съюз.

Възстановяването на отпуснатите временни безлихвени заеми следва да бъде след приключване, отчитане и получаване на балансово плащане по проекта.

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Удължаване срока за погасяване на главница по Договор за кредит № 590/ 10.02.2014 г. сключен с „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД и преобразуването му от краткосрочен в дългосрочен кредит

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

472/40/2/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание чл.21 ал.1 т.10 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.15а и чл.17 ал.1 от Закона за общинския дълг,  Общински съвет – Елхово дава съгласие:

 

1. Срокът на погасяване по договор за кредит № 590/ 10.02.2014г. между Община Елхово и „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД, с цел реализацията на проект: „Подобряване на социалната инфраструктура в  община Елхово, чрез изграждане на един брой Център за настаняване от семеен тип”, финансиран от Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, да бъде удължен с 12 месеца и променен от краткосрочен в дългосрочен общински дълг.

 

2.Променя решение № 322/27/3 по Протокол № 27/ 28.11.2013г. както следва:

В частта „Вид на дълга – от „краткосрочен дълг, поет с договор за общински заем” става „дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем”;

В частта „Условия за погасяване:

– Срок на погасяване – от „до 12 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване” става „до 24 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване”

Останалите текстове от решението не се променят.

 

3. Възлага и делегира права на Кмета на Община Елхово да извърши всички необходими правни и фактически действия за изпълнение на решението по т. 1.

 

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, безопасността на движението, пожарната и аварийната безопасност и опазване на общинската собственост на територията на община  Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

473/40/3/ Общински съвет-Елхово:

 

I. Отменя свое Решение № 450/38/3 по т.3 от дневния ред на заседанието на Общински съвет Елхово, проведено на 23.10.2014 г. относно изменение и допълнение на Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, безопасността на движението, пожарната и аварийната безопасност и опазване на общинската собственост на територията на община  Елхово.

II. На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет – Елхово приема изменение и допълнение в Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, безопасността на движението, пожарната и аварийната безопасност и опазване на общинската собственост на територията на община  Елхово, както следва:

         § 1. чл. 3, т. 9 от Наредба №1 на ОбС – Елхово придобива следната редакция:

„Допускането и престоя от страна на родители/настойници/попечители или другите лица, които полагат грижи за дете и собственици на търговски обекти на обществени места, включително дискотеки, сладкарници, клубове, компютърни зали, други заведения за хранене и развлечения след 20.00 часа, ако детето не е навършило 14 – годишна възраст, съответно след 22.00 часа, ако детето е навършило 14, но не е навършило 18 – годишна възраст. Ако родителите, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, не могат да го придружат, те са длъжни да осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител на обществени места след 22,00 ч., ако детето е навършило 14, но не е навършило 18-годишна възраст.”

§ 2.  След чл.20 създава нова Глава VІ – „Търговска дейност”:

 

ГЛАВА ШЕСТА

ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ

Чл. 21. (1) Работното време на заведения за хранене и развлечения, интернет зали, зали за хазартни игри и игрални зали и други подобни, находящи се в многофамилни жилищни сгради, е от 07.00 до 23.00 часа, а за нежилищни сгради от 06.00 до 24.00 часа, като се определя от лицата осъществяващи търговска дейност.

(2) Обектите в нежилищни сгради могат да упражняват своята дейност след 00.00 часа само след получаване на Разрешение за удължено работно време, издадено със заповед на Кмета на община Елхово или упълномощено от него лице, при условия и ред посочени в настоящата Наредба.

(3)  За издаване на Разрешение по ал.2, лицето осъществяващо дейността подава заявление до община Елхово. Към заявлението се прилагат следните документи:

1. копие от документ, удостоверяващ основанието, на което лицето извършва търговска дейност в обекта: документ за собственост или договор за наем, ако има такъв;

2. протокол от РЗИ-гр.Ямбол или друга акредитирана лаборатория, удостоверяващ спазването на хигиенните норми за пределно допустимите нива на шума, измерен в и около обекта – заверено копие;

3. писмено становище от Началника на РУ „Полиция” – гр.Елхово за липса на констатирани нарушения на обществения ред в съответния търговски обект – за 12 месеца назад; /не се изисква при първоначална регистрация по ал.2/

4. удостоверение за категоризация – копие или разрешение от Държавната агенция по хазарта – заверено копие;

5. служебна бележка за липса на задължения към община Елхово – оригинал.

(4) За издаване на разрешение за удължено работно време, собствениците на търговски обекти разположени в жилищни сгради е необходимо да подадат заявлението по ал.3 с приложенията към него и да представят, в оригинал, протокол за съгласие от общото събрание на собствениците на повече от 50 на сто от представените идеални части от общите части на етажната собственост относно функционирането на обекта след 23:00 часа.

(5)  Разрешението за удължено работно време се издава в срок от 14 работни дни, след подаване на заявлението, ведно с приложенията, като същото се издава със срок от една година. При изтичането на срока на разрешението се подава ново заявление по предвидения ред.

(6)   Разрешението за удължено работно време се отнема със заповед на кмета на община Елхово или упълномощено от него лице в следните случаи:

1.При наличие на две или повече жалби от граждани за наднормени нива на шум, чиято основателност е доказана с протокол за измерване от РЗИ– гр.Ямбол  или друга акредитирана лаборатория за период от 12 месеца.

2.При констатиране с влязло в сила наказателно постановление на две или повече нарушения за неспазване на регламентираното работно време – за период от 12 месеца.

3.При мотивирано искане от органите на РУ „Полиция” – гр.Елхово за две или повече жалби, подадени до тях от граждани за наднормени нива на шум, чиято основателност е доказана с протокол за измерване от РЗИ – гр.Ямбол или друга акредитирана лаборатория за период от 12 месеца.

(7) Забранява се извършването на търговска дейност в часове извън разрешените.

Чл.22. Търговците са длъжни да държат в търговските обекти всички документи, удостоверяващи правомерното ползване и функциониране на обекта /документ за собственост или договор за наем, за съдебна и данъчна регистрация, съгласувано работно време и други/, които са длъжни да представят при поискване от контролните органи по тази наредба.

Чл.23. Управителите на търговските обекти се задължават да осигуряват незабавно прибиране на стоките и всички видове амбалаж, след разтоварването им пред търговските обекти, заведения за обществено хранене и други.

 

РЕД И ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЪРГОВИЯ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА

 

Чл.24. Търговията на публични места, се осъществява на определени от общината пазари, тържища, панаири, площади, тротоари и улични платна, извършвана:

1.във и от превозни средства;

2.на сергии, маси и други подобни.

Чл.25. Задължават се лицата при извършване на търговия на открито:

1. да извършват дейността на определеното за целта място;

2.да разполагат работните съоръжения така, че да не затрудняват  пътникопотока и безопасността на движението, като се осигурява минимум 1 метър свободно пространство за преминаване на гражданите.

Чл.26. (1) Забранява се извършването на търговска дейност:

1. Без квитанция за платена такса за периода на ползване, съгласно Наредба№ 7 за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Елхово;

2. Извън определените места за търговска дейност, включително по тротоарите на ул.”Пирин”;

3. Продажба на стоки без издадено разрешително от БАБХ, както и продажба без налично удостоверение за регистрация като земеделски производител.

Чл.27. (1) За констатирано нарушение, съответното длъжностно лице от община Елхово, съставя констативен протокол по образец /Приложение 4/ в присъствието на най-малко  две поемни лица. Ако след констатиране на нарушение – нарушителят не изпълни разпореждането на контролния орган, му се съставя АУАН от актосъставителите по Наредбата. След съставяне на акта се издава наказателно постановление от административнонаказващият орган.

(2) При констатиране на нарушение при продажбата на общоопасни и взривоопасни вещества  се съставя констативен протокол от длъжностно лице към община Елхово и се изземват от органите на РУ „Полиция” – гр.Елхово.

§3. Във връзка със създаването и приемането на Глава VІ „Търговска дейност”, сега действащата Глава VІ „ Контрол и административно-наказателни разпоредби” става Глава VІІ, а номерата на разпоредбите в нея се изменят по следния начин:

-настоящият чл.21 става чл.28;

-настоящият чл.22 става чл.29;

-настоящият чл.23 става чл.30;

-настоящият чл.24 става чл.31;

-настоящият чл.25 става чл.32.

ІІІ. На основание чл.34, т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет да удостовери съдържанието на Наредбата.

ІV. На основание чл.37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 и ал.2 от ЗНА задължава председателя на ОбС – Елхово да  изпрати заверен препис на решението на Общински съвет за обнародване на направените допълнения и изменения на Наредба №1 във вестник „Елховска дума” след влизане на решението в сила.

 

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за приемане  на Наредба №3 на Общински съвет –Елхово за отглеждане на животни в жилищната територия на община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

474/40/4/ Общински съвет-Елхово:

 

І. Отменя свое Решение № 451/38/4 по т.4 от дневния ред на заседанието на Общински съвет Елхово, проведено на 23.10.2014 г. относно приемане на нова Наредба № 3  за отглеждане на животни в жилищната територия на община Елхово

ІІ. На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация:

1. Общински съвет Елхово отменя Наредба №3  за отглеждане на животни в жилищната територия на община Елхово, приета с решение по Протокол №9 на заседание от 18.05.2000г.

2. Общински съвет – Елхово приема нова Наредба №3  за отглеждане на животни в жилищната територия на община Елхово.

ІІІ. На основание чл.34, т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет да удостовери съдържанието на Наредбата.

IV. На основание чл.37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 и ал.2 от ЗНА задължава председателя на ОбС-Елхово да  изпрати заверен препис на решението на Общински съвет за обнародване на направените допълнения и изменения на Наредба №3 във вестник „Елховска дума” след влизане на решението в сила.

 

5.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на План-сметките за разходите за 2015 година и определяне размера на такса битови отпадъци в гр.Елхово и населените места на Община Елхово за 2015 година

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

475/40/5/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На  основание чл.66 ал.1 от ЗМДТ  Общински съвет Елхово одобрява  план-сметките за разходите на населените места от Община Елхово  съгласно Приложения  номера от 1 до 20.

2. На основание чл.62 от ЗМДТ  Общински съвет Елхово определя размера на такса битови отпадъци  съгласно Приложение № 21.

3.На основание  чл. 67, ал.3 от ЗМДТ   приема  размера на годишна  такса според вида  и броя  на използваните съдове съгласно Приложения от номера от 1.1 до 20.1

Неразделна част от настоящата докладна записка  са:

-Приложения  с номера от 1 до 20 и от 1.1 до 20.1 подробни план –сметки за приходите и разходите на населените места от Община Елхово .

-Приложение номер 21 План-сметка за разходите на РДНО с.Добрич

-Приложение номер 22 Анализ цена контейнер и кофа за града и  селата

 

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за предоставяне под наем на ПИ с идентификатор 27382.500.9774 с площ от 12650 кв.м, находящ се в гр. Елхово, индустриална зона за срок до 10 години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

476/40/6/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.21,  ал.1, т.8 от Закона за местоното самоуправление и местната администрация, чл.14, ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост и чл.17, ал.1, ал.2 и ал.4 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на имот частна общинска собственост, представляващ: ПИ с идентификатор 27382.500.9774 с площ от 12650кв.м, начин на трайно ползване – друг вид трайно насаждение,  съгласно кадастралната карта на гр.Елхово, одобрена със заповед №РД-18-103/28.11.2008г.на Изпълнителния Директор на АГКК – София, изменена със заповед №КД-28-183 от 20.06.2013г. на началника на СГКК – гр.Ямбол, а по ПУП на гр.Елхово, частично изменен със заповед №ТСУ-5 от 20.06.2013г. – кв.149, парцел I- за трайни насаждения при съседи на обекта: 27382.500.9790, 27382.500.7223, 27382.500.9789, 27382.500.9788 с начален годишен наем, определен в т.5 от приложение №2 на Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество

2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

 

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на язовири, рибарници и водоеми – публична общинска собственост, находящи се на територията на община Елхово за срок до 10 /десет/ години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

 

477/40/7/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.8 ат ЗМСМА, чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на следните имоти публична общинска собственост:

 

 

 

№ по ред Населено място Местност АОС № ПИ № / идентиф. Площ
1

2

3

4

5

6

1 Бояново Пладнището 501/28.12.1999г. 000066 183,308
2. Гранитово Кукорево 722/14.08.2002г. 000326 68,566
3. Пчела Мандрата 86/18.05.1998г. 000004 459,665
4. Жребино Кайряка 49/04.03.1998г. 000064 82,559
5. Елхово Горно кюше 107/13.07.1998г. 27382.14.15 19,589
6. Мелница Чакъров клад. 106/13.07.1998г. 000047 57,517
7. Мелница Кюмюрлюци 72/18.05.1998г.. 000207 16,984
8. Мелница Комсаля 42/04.03.1998г. 000067 23,460
9. Мелница Могилата 102/13.07.1998г. 000357 8,099
10. Раздел Караишлия 150/20.11.1998г. 000012 73,067
11. Раздел Поляните 52/04.03.1998г. 000216 63,065
12. Раздел Шанска бахча 51/04.03.1998г. 000302 62,542
13. Малко Кирилово Юрта 114/04.08.1998г. 000006 70,669
14. Малко Кирилово 2296/30.06.2009г. 000044 2,254
15. Малък Манастир Дълбок път 43/04.03.1998г. 000290 107,773
16. Малък Манастир  Ставуст 44/04.03.1998г. 000288 70,333

 

с годишен наем определен на база т.10 от приложение №2 на Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.

2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

 

 

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на имот – частна общинска собственост, находящ се на общински пазар в гр.Елхово, ул. „Пирин” № 6 с площ от 34 кв.м за срок до 10 години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

478/40/8/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21,  ал.1, т.8 от Закона за местоното самоуправление и местната администрация, чл.14, ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост и чл.17, ал.1, ал.2 и ал.4 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на имот частна общинска собственост, представляващ съгласно кадастралната карта на гр.Елхово, одобрена със заповед №РД-18-103/28.11.2008г. сграда  с идентификатор 27382.500.577.1 с площ от 34кв.м, разположена в поземлен имот с идентификатор 27382.500.577 при съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж – 27382.500.577.2.; под обекта – няма; над обекта – няма, павилиона е построен през 1965г. в поземлен имот ІV, кв.119 по плана на град Елхово, утвърден със заповед №ЛС/Р-456 от 30.12.1985г. при граници и съседи: на север-административна сграда; на изток, запад и юг- двор на общински пазар, за срок от 10/десет/години след провеждане на публичен търг с начален месечен наем,  определен на база т.1 от приложение №2 на Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.

2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.17, ал.4 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

 

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне пазарна цена за продажба на вещи частна общинска собственост.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

479/40/9/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 36, ал. 2 и 3 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово приема пазарната цена за 1 тон гранитни павета при продажба на вещи частна общинска собственост – строителни материали – гранитни павета втора употреба, които ще бъдат придобити при строително-ремонтни работи от ул. Трети март и пл. Христо Ботев в гр. Елхово, до изчерпване на количеството, на стойност 51,00 лева на тон без ДДС, като ангажимент на купувача е отделянето на паветата от пълнежа – пясък и земни почви, натоварването и изнасянето им от депото.

2. Възлага на кмета на общината да издаде заповеди за провеждане на търг и определяне на купувачи.

 

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Одобряване на ПУП-парцеларен план за трасе на улична канализация до УПИ ІІІ6,2 -за туристическа и рекреационна дейност, кв.2 по плана за регулация на  с.Стройно, община Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

480/40/10/ Общински съвет-Елхово

На основание чл. 21, ал.1, т.11  от ЗМСМА и  чл. 129 ал.1 от ЗУТ, одобрява  ПУП – парцеларен план за улична канализация до УПИ ІІІ6,2 -за туристическа и рекреационна дейност, кв.2 по плана за регулация на  с.Стройно, община Елхово.

Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал.1 и ал.4  от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административен  съд-  гр. Ямбол.

 

11.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината.

ВНОСИТЕЛ: инж.Христо Петров Петев – председател на ПК по социална политика и обществени дейности.

 

ОбС РЕШИ:

 

481/40/11/ Общински съвет-Елхово:

I.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и  писмо № ФО – 1/28.01.2014 г. на МФ, Общински съвет–Елхово предоставя еднократно финансово подпомагане на:  

 

1. Иво Асенов Илиев, с. Мелница – 200.00 лв.

2. Дафина Стоянова Ангелова, гр. Елхово, ул. „Струма” №7 – 100.00 лв.

3. Тодорка Петрова Монева, гр. Елхово, ул. „И. Николов” № 15 – 100.00 лв.

4. Димитър Петков Йовчев, с. М. Манастир – 100.00 лв.

5. Галя Миткова Илиева, с. Гранитово – 200.00 лв.

 

II.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА Общински съвет–Елхово не предоставя еднократно финансово подпомагане на:

 

1. Донка Тодорова Бинева, с. Трънково

2. Павлинка Георгиева Демирева, с. Гранитово

3. Пенка Вълчева Михова, гр. Елхово, ж.к. „Изгрев”, бл.14, А, 4

4. Анка Пашова Пашова, гр. Елхово, ул. „Лозенград” 23

5. Катя Христова Георгиева, гр. Елхово, ул. „Бистрица” 1

 

IIІ.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА за постигнати високи резултатиОбщински съвет–Елхово  награждава:

 

1. Георги Георгиев Челебиев, 5-ти клас в ОУ „Св. П. Хилендарски” – 100.00 лв.

2. Никола Борисов Георгиев, 5-ти клас в ОУ „Св. П. Хилендарски”  – 100.00 лв.

 

IV.На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА Общински съвет–Елхово отпуска еднократна финансова помощ в размер на 300 лв. на първото родено дете, жител на община Елхово през 2015 година.

 

 

  

 

 

Гл.специалист ОбС:                                                       Председател на ОбС /П/

/ Мария Петрова/                                                                                                         /Николай Тончев/