На четиридесет и четвъртото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 26.03.2015 г. от 09.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

44

 

На четиридесет и четвъртото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 26.03.2015 г. от 09.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  16.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за изменение и допълнение на Наредба № 5 на Общински съвет – Елхово за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово 

ОбС РЕШИ:

507/44/1/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация:

І. Общински съвет – Елхово приема следните изменения и допълнения в Наредба № 5 на ОбС-Елхово за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, както следва:

1.  Чл. 20, ал. 3 придобива следната редакция:

„С решението на ОбС се определя конкретната земя, която ще бъде отдавана под наем или аренда и размера на наемната цена или арендната вноска, съобразно размерът на средното годишно рентно плащане за съответното землище от община Елхово за предходната година в левове за декар определен със заповед на директора на областната дирекция „Земеделие“ – Ямбол“, но не по-малък от размера на годишния наем, определен в Приложение № 3 за размера на годишния наем /в лв./дка/ при ползване на земеделска земя от общинския поземлен фонд и училищните земи”.

2.1. Чл. 45, ал. 4 придобива следната редакция:

„/4/ Определеният депозит по ал.1 т.7 е 10% върху началната тръжна цена при разпоредителни сделки  и 10 % от стойността на целия срок  на договора за наем.”

2.2. Създава чл. 45, ал. 6 и 7 със следния текст:

„/6/ Кандидати или свързани с тях лица, които имат непогасени публични и частни общински вземания за данъци, такси и др., вкл.и неизплатени задължения по договори с Общината, нямат право да кандидатстват по процедури по тази Наредба до пълното изплащане на задълженията си към Общината. Кандидатите декларират тези обстоятелства с декларация, която е част от тръжната документация, както и представят удостоверения за липса на задължения по чл. 87, ал.6 от ДОПК.

/7/ При установяване на невярно декларирани данни съответният кандидат не се допуска до участие в публичен търг, съответно не се сключва договор за наем или друг вид разпореждане, а при вече сключените договори за наем – автоматично се прекратява действието им, като Общината изпраща едностранно писмено уведомление до наемателя за прекратяване на договора.

3. чл.49 придобива следната редакция:

При публичен търг с явно наддаване, председателят на комисията обявява началната цена, от която започва наддаването и определя стъпката на наддаване. Последната не може да бъде по-малко от 1 %  и по-голяма от 10 % от началната цена . а за земеделските земи 10 % от началната цена, но не по-малко от 3 лв.

4. Създава чл. 50 А със следният текст:

„Чл. 50 А  Внесените от кандидатите депозити за участие в търг с явно наддаване не се възстановят в следните случаи:

1. Когато кандидат подал заявление за участие не се яви на търга.

2. Когато участникът, определен за спечелил търга, откаже да подпише договор за наем, респективно да заплати предложената от него покупна цена.”

5. Създава чл. 55, ал. 4 със следния текст:

“/4/ Внесените депозити за участие на участниците, обжалвали заповедта по ал. 1 се задържат до влизане в сила на заповедта, респективно до отмяната й. Върху тези суми не се дължат лихви.”

6. Чл. 56, ал. 3 придобива следната редакция:

„/3/ Ако лицето, спечелило търга не извърши в едномесечния срок действията по ал.1 и ал.2 се счита, че то се отказва от сключване на сделката. В този случай внесеният от него депозит се задържа, а кметът със заповед обявява за спечелил търга участника, класиран на второ място  с предложената от него цена с наличен към момента депозит. Определеният за спечелил търга участник, класиран на второ място се уведомява по надлежен ред.

Ако след уведомяването класираният на второ място и определен за спечелил търга не извърши в едноседмичен срок действията по ал.1 и ал.2 се счита, че той се отказва от сключване на сделката, а кметът на общината организира нов публичен търг.”

7. Създава §10 към Преходните и заключителни разпоредби на Наредба №5 със следния текст:

„§10 Свързани лица по смисъла на тази наредба са:

а) лица, едно от които контролира другото лице или негово дъщерно дружество;

б) лицата, едното от които участва в управлението на другото или на негово дъщерно дружество;

в) съдружниците;

г) лицата, в чийто управителен или контролен орган участва едно и също юридическо или физическо лице, включително когато физическото лице представлява друго лице;

д) лицата, чиято дейност се контролира от трето лице;

е) лицата, които съвместно контролират трето лице;

ж) лицата, едното от които е търговски представител на другото;

з) лицата, които участват пряко или косвено в управлението, контрола или капитала на друго лице или лица, поради което между тях могат да се уговарят условия, различни от обичайните;

и) съпрузите, роднините по права линия без ограничения, по съребрена линия до трета степен включително и роднините по сватовство до трета степен включително;

й) работодател и работник.”

8. В Приложение № 3 за размера на годишния наем /в лв./дка/ при ползване на земеделска земя от общинския поземлен фонд и училищните земи отменя определените размери на годишния наем в лева за имоти общинска собственост с НТП –  ливади.

ІІ. На основание чл.34, т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет да удостовери съдържанието на Наредбата.

ІIІ. На основание чл.37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 и ал.2 от ЗНА задължава председателя на ОбС-Елхово да  изпрати заверен препис на решението на Общински съвет за обнародване на направените допълнения и изменения на Наредба №5 във вестник „Елховска дума” след влизане на решението в сила.

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Одобряване на Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общинския план за развитие на община Елхово за 2014 година иприемане на Програма за реализация на Общинския план за развитие за 2015 година.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

508/44/2/ Общински съвет-Елхово:

 

  1. На основание чл.24, т.4 от Закона за регионалното развитие и чл.21, ал.1, т.24 от Закона за местното самоуправление и местната администрация одобрява Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общинския план за развитие на община Елхово за 2014 година.

  1. На основание чл. 91, ал. 7 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие копие от Решението на Общински съвет и Годишния доклад да се изпратят на председателя на Областния съвет за развитие град Ямбол.

  1. На основание чл.24, т.1 от Закона за регионалното развитие и чл.21, ал.1, т.12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация одобрява Програмата за реализация на Общинския план за развитие за 2015 година / Приложение 5/.

 

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на Общинска програма за закрила на детето за 2015год.

ВНОСИТЕЛ: Живка Тодорова Кафеджиева – зам.кмет на община Елхово и председател на Комисията за детето

 

ОбС РЕШИ:

 

509/44/3/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА и чл.3, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето във връзка с чл.21, ал.1, т.1 от Закона за закрила на детето приема Общинска програма за закрила на детето за 2015год. на община Елхово.

 

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за промяна

на Решение № 192 на Общински съвет – Елхово от 07.04.1994 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

510/44/4/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА Общински съвет – Елхово променя Решение №192 на Общински съвет – Елхово от заседанието му на 07.04.1994г. и определя 9 май 2015г. да бъде честван, като ден на град Елхово за 2015г. и тържествата да се организират през същата седмица.

2.  Упълномощава кмета на община Елхово да предприеме всички необходими действия по организацията и провеждането на мероприятията по повод честването на празника на град Елхово 9 май 2015г.

 

5.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор № 64/3/3221467 от 20.02.2015 г за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 год., подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”- „Благоустрояване на селата Лесово и Малък Манастир, чрез обновяване на детските площадки и съоръженията към тях”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

511/44/5/ Общински съвет-Елхово:

На основание: чл. 21, ал. 1, т. 10 и т.24, и чл.27, ал.4 и ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и договор за отпускане на финансова помощ № 64/3/3221467 от  20.02.2015 г  по мярка  4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година , подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”  – „Благоустрояване на селата Лесово и Малък Манастир, чрез обновяване на детските площадки и съоръженията към тях” , сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, седалище и адрес на управление гр. София, бул. „Цар Борис III” №136, ЕИК по БУЛСТАТ 121100421, идентификационен номер по ДДС № BG121100421, представляван от Изпълнителния директор и Местна инициативна група „Елхово“,

Общинският съвет:

1.  Упълномощава  кмета  на  общината  Елхово  да  подпише  Запис  на заповед, без протест и без разноски, платима на предявяване в полза на ДФ „Земеделие”   –   Разплащателна  агенция  в  размер  на 26 489,93 лв. ( Двадесет и шест хиляди четиристотин осемдесет и девет лева и деведесет и три стотинки) за обезпечаване на 110 % от авансово плащане по договор за отпускане на финансова помощ № 64/3/3221467 от 20.02.2015г   по мярка 41/322 за Проект „Благоустрояване на селата Лесово и Малък Манастир, чрез обновяване на детските площадки и съоръженията към тях”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“

2. Възлага на кмета на Община Елхово да подготви необходимите документи за получаване на авансовото плащане по договор № 64/3/3221467 от 20.02.2015г и да ги представи пред ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

Настоящото решение е прието на заседание на общински съвет Елхово, проведено на 26.03.2015 г.,  Протокол № 44 , т.5 от дневния ред по доклад № 5/26.03.2015 г. при кворум от 16 общински съветника и след проведено съгласно чл. 27, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация поименно гласуване – с 16 гласа „за”, 0 „против” и „въздържали се” 0, и е подпечатано с официалния печат на общински съвет Елхово.

 

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор № 64/3/3211479 от 13.02.2015 г за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 год., подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”- „Подобряване достъпа на населението на община Елхово до спортни услуги”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

512/44/6/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание: чл. 21, ал. 1, т. 10 и т.24, и чл.27, ал.4 и ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и договор за отпускане на финансова помощ № 64/3/3211479 от  13.02.2015 г  по мярка  4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година , подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” – „Подобряване достъпа на населението на община Елхово до спортни услуги”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, седалище и адрес на управление гр. София, бул. „Цар Борис III” №136, ЕИК по БУЛСТАТ 121100421, идентификационен номер по ДДС № BG121100421, представляван от Изпълнителния директор и Местна инициативна група „Елхово“,

Общинският съвет:

1.  Упълномощава  кмета  на  общината  Елхово  да  подпише  Запис  на заповед, без протест и без разноски, платима на предявяване в полза на ДФ „Земеделие”   –   Разплащателна  агенция  в  размер  на 5 211,53 лв. ( Пет хиляди двеста и единадесет лева и педесет и три стотинки) за обезпечаване на 110 % от авансово плащане по договор за отпускане на финансова помощ № 64/3/3211479 от 13.02.2015г   по мярка 41/321 за Проект „Подобряване достъпа на населението на община Елхово до спортни услуги”, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция и Местна инициативна група „Елхово“

2. Възлага на кмета на Община Елхово да подготви необходимите документи за получаване на авансовото плащане по договор № 64/3/3211479 от 13.02.2015г   и да ги представи пред ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

Настоящото решение е прието на заседание на общински съвет Елхово, проведено на 26.03.2015 г.,  Протокол № 44 , т.6 от дневния ред по доклад № 6 / 26.03.2015 г при кворум от 16 общински съветника и след проведено съгласно чл. 27, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация поименно гласуване – с 16 гласа „за”, 0 „против” и „въздържали се” 0, и е подпечатано с официалния печат на общински съвет Елхово.

      7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Утвърждаване разпределение на получено държавно финансиране за „Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждание”

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

513/44/7/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.124 ал.1 и ал.2 от Закона за публичните финанси променя сборния бюджет на община Елхово както следва:

§§

Наименование на §§

Стойност

  1. Функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи” – държавно финансиране

 

  1.1. Дейност „Център за настаняване от семеен тип”

 

1/01 Заплати на персонала по труд. правоотношения

85 690

2/09 Други плащания

300

5/51 Осигурителни вноски за ДОО

9 360

5/60 Здравно-осиг.вноски

4 120

5/80 ДЗПО

1 870

10/11 Храна

12 400

10/12 Медикаменти

919

10/15 Материали

4 000

10/16 Разходи за вода, горива и енергия

3 200

10/20 Разходи за външни услуги

1 000

10/51 Командировки в страната

1 000

10/91 СБКО

2 570

19/01 Платени държавни данъци, такси, наказателни лихви

257

40/00 Стипендии

5 544

  Всичко за дейност:

132 230

2. На основание чл.21, ал.1, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация  и във връзка с разпоредбите на Методика за определяне длъжностите на персонала в специализирани институции и социални услуги в общността утвърждава обща численост на персонала 12,6 щатни бройки, считано от 01.01.2015г.

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на списък за броя, видът и местонахождението на общинските жилища по предназначение

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

514/44/8/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.21, ал.1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и мест-ната администрация, чл. 42, ал. 2  от Закона за общинската собственост и чл. 3, ал. 2 от Наредба №11от 20.06.2005 г. за реда за  управление и разпореждане с общински жилища, Общинския съвет приема Списък за броя, вида и местонахождението на общинските  жилища по предназначение съгласно Приложение № 1.

2. На основание чл. 2, ал. 1 от Наредба №11 от 20.06.2005 г. за реда за управле-ние и разпореждане с общински жилища, възлага на кмета да извършва съответните действия по организацията и  управлението на общинските жилища.

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне на пасища, мери и ливади за общо и индивидуално ползване от общинския поземлен фонд .

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

515/44/9/ Общински съвет-Елхово:

I.На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация; чл.37и, чл37о, ал.1 и ал.2 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и чл.8, ал.9 и чл.14, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост и чл.17, ал.1 и ал.2 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет-Елхово:

1.Определя пасищата, мерите и ливадите за общо и индивидуално ползване, съгласно Приложение № 1.

2.Определя правила за ползването на мерите и пасищата на територията  на  общината през 2015 г. – Приложение №2

3.Актуализира  Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2015г. приета с Решение №494/42/1 на Общински съвет Елхово от 17.02.2015г. като включва поземлени имоти с начин на трайно ползване – пасища, мери и ливади за   индивидуално  ползване,  съгласно Приложение  №3

4.Разрешава отдаване под наем за срок от пет  стопански години на пасища, мери и ливади  от общинския поземлен фонд, съгласно Приложение №3.

II.Упълномощава кмета на общината да сключи договорите за отдаване под наем на общинските поземлени имоти с начин на трайно ползване-пасища, мири  и ливади за срок от пет стопански години.

III.Забранява заграждане на всички  пасища, мери и ливади – общинска собственост, предназначени за общо и за индивидуално ползване, както и ограничаване свободното преминаване на селкостопанските животни през тях.

 

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за предоставяне под наем на  обработваеми земи – частна, общинска собственост за срок от десет  стопански години, на маломерни имоти – частна общинска собственост за срок от една стопанска година, както  и 16426/26426кв.м. ид.ч. от имот с ид.№27382.500.2571 с площ 26426кв.м. в гр.Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

516/44/10/ Общински съвет-Елхово:

I.На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.14, ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост, чл.24а, ал.5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи,  чл.20 ал./1/, ал./2/ и ал./3/ от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и рапореждане с общинското имущество Общински съвет разрешава:

1.Отдаване под наем на 2708.42 дка обработваеми  земи – частна общинска собственост чрез публичен търг за срок от десет  стопански години, описани в приложения списък на земеделските земи по землища, номера на имоти, местности и категории в Приложение №1, което е неразделна част от решението на Общински съвет – Елхово, с начална наемна цена определена в  Наредба№ 5 на Общински съвет – Елхово.

2.Преди обявяване на търга, списъка със земеделските земи да се актуализира с последната информация на Общинска служба “Земеделие”гр.Елхово.

3. ОбС не прие предложения проект на решение

4.На основание чл.17, ал.4 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество въз основа на резултатите от търга, упълномощава кмета на общината  да сключи договорите за отдаване под наем на общинските имоти за срок от десет стопански години.

II.На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.24а, ал.6, т.2 и ал.7 от ЗСПЗЗ, чл.20 ал./5/, т.2 и ал./6/  от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и рапореждане с общинското имущество:

1.Общински съвет определя 425.441дка маломерни имоти – частна общинска собственост за отдаване под наем без  търг за срок от една стопанска година/по реда на отдаване под наем на маломерни имоти Държавен поземлен фонд/, регламентиран в ППЗСПЗЗ, описани в приложения списък на земеделските земи по землища, номера на имоти, категории и  наемна цена – Приложение №2, което е неразделна част от решението на ОбС Елхово.

         2.Упълномощава кмета на общината да сключи договорите за отдаване под наем на общинските имоти за срок от една стопанска година.

 

11.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за изменение на решение № 442/37/22 от 11.09.2014 г. за предоставяне под наем на имот с ид.№27382.500.9696 с площ 142193кв.м., находящ се в гр.Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

517/44/11/ Общински съвет-Елхово:

I.На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Решение №442/37/22 от 11.09.2014г. на ОбС-Елхово, Общински съвет :

1.Изменя свое Решение 442/37/22 от 11.09.2014г. и разрешава отдаване под наем  чрез публичен търг с явно наддаване на  недвижим имот – частна общинска собственост, представляващ обект на биологична сертификация, намиращ се в гр.Елхово с идентификатор №27382.500.9696, площ 162193кв.м, за срок от десет стопански години с начална годишна наемна цена  в размер на 4 491,12лв за развиване на биологично земеделие, на кандидат с доказан опит в биологичното земеделие.

2.На основание чл.17, ал.4 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество въз основа на резултатите от търга, упълномощава кмета на общината  да сключи договор за отдаване под наем на общинския имот, като в договора се включи клауза за използване на имота само за биологично земеделие.

 

12.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в с. Стройно и представляващ дворно място с площ 530 кв.м съставляващо поземлен имот ХІІ – общ. в кв.3 по плана на с. Стройно.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

 

ОбС РЕШИ:

 

518/44/12/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 35, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 27, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава продажба чрез публичен търг по реда на глава седма от Наредба № 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество на недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в с. Стройно и представляващ дворно място с площ 530 кв. м. съставляващо поземлен имот ХІІ-общ. в кв. 3 по плана на с. Стройно утвърден със заповед № 197/14.11.1938 г., при граници на имота на североизток – ПИ V-97, югоизток – ПИ V-97 и югозапад – ул. Тунджа и северозапад – ПИ ІV-95.

2. На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество Общински съвет – Елхово, упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

13.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне на пазарна цена за продажба на недвижим имот частна общинска собственост

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

519/44/13/ Общински съвет-Елхово:

ОбС не прие предложения проект на решение

 

14.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на недвижими имоти частна общинска собственост представляващи поземлени имоти с идентификатор 27382.500.4046, 27382.500.4047, 27382.500.4048, 27382.500.4049, 27382.500.4050, 27382.500.4051, 27382.500.4053, 27382.500.4056 и 27382.500.4057 по Кадастралната карта и Кадастралните регистри на гр. Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

520/44/14/ Общински съвет-Елхово:

 

ОбС не прие предложения проект на решение

 

15.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на водоем и язовир –  публична общинска собственост, находящи се в землището на с.Раздел за срок до 10/десет/години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

521/44/15/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.8, ал.9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2015г., като в раздел III.„Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия“ в таблица „Имоти, които община Елхово има намерение да предостави под наем“ да бъде допълнена със следните позиции:

32.Водоем с площ от 2,822дка, съставляващ имот №000558, находящ се в землището на с.Раздел за рибовъдна дейност и други дейности разрешени от закона.

33.Язовир – имот № 000521 с площ от 4,753дка, находящ се в землището на с.Раздел, м.“Кистел поляна“ за рибовъдна дейност и други дейности разрешени от закона.

2.На основание чл.21, ал.1, т.8 ат ЗМСМА, чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на следните имоти публична общинска собственост:

1.Водоем с площ от 2,822дка, съставляващ имот №000558 по КВС на с.Раздел при граници : 1.№040052 – пасище, мера на земи по чл.19 от ЗСПЗЗ и 2.№040063 – нива на н-ци на Нейчо Минчев Вълков. Имотът е актуван с акт за публична общинска собственост №1735/03.05.2007г.,

3.Язовир – имот №000521 с площ 4,753дка, находящ се в землището на с.Раздел, м.“Кистел поляна“ при граници: 1.№039040 – изоставена нива на наследници на Иван Георгиев Бардаков  и 2.№000184 – дере, овраг, яма на община Елхово с годишен наем определен на база т.10 от приложение №2 на Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.

2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

 

16.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на иглолистна дървесина на корен

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

522/44/16/ Общински съвет-Елхово:

І.На основание чл.21 ал.1 т.8 от ЗМСМА;  чл.112 ал.1 т.1,  чл.114 ал.1 от ЗГ и  чл.5 ал.1 т.1 и  ал.3 и чл. 49 ал.1 т.2  от Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти,  Общински съвет – Елхово разрешава продажба на прогнозни количества  стояща иглолистна  дървесина на корен от горски територии – Общинска собственост, чрез търг с явно надаване ,  в следните отдели:

землище

Отдел/

подотдел

Дървесен

вид

Площ

(ха)

Прогнозно количество

с. Раздел

425 з

Бял бор

0.7

104

с. Раздел

425  д

Бял  бор

0.9

100

с. Раздел

357 ж

Черен бор

7.7

300

с. Борисово

86  б

Черен бор

9.3

123

II. Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да организира и проведе необходимите процедури.

17.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО:   Изработване на проект за ПУП-план за  регулация и застрояване на поземлен имот 108009 по КВС на  землище   с. Изгрев, община Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

523/44/17/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.124а , ал.1 от ЗУТ разрешава изработване на ПУП-  план за  регулация и застрояване на поземлен  имот 108009, местност „Стопански двор ” в землището на с. Изгрев, община  Елхово.

2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява задание по чл.125 от ЗУТ за проектиране на  ПУП-ПРЗ за ПИ 108009.

 

18.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изработване на проект за ПУП-план за  регулация и застрояване на поземлен имот 045025 по КВС на землище   с.Кирилово, община Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

524/44/18/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.124а , ал.1 от ЗУТ разрешава изработване на ПУП-  план за  регулация и застрояване на поземлен  имот 045025, местност „Ареач баира” в землището на с.Кирилово, община  Елхово.

2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява задание по чл.125 от ЗУТ за проектиране на  ПУП-ПРЗ на ПИ 045025, местност „Ареач баира” в землището на с.Кирилово, община  Елхово.

19.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изработване на проект за ПУП-парцеларен план  за елементи на техническата инфраструктура – електропровод и водопровод до поземлен имот 045025, местност „Ареач баира” в землището на с.Кирилово, община  Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

525/44/19/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.124а , ал.1 от ЗУТ разрешава изработване на ПУП-парцеларен план за елементи на техническата  инфраструктура – електропровод и водопровод до поземлен имот 045025, местност „Ареач баира” в землището на с.Кирилово, община  Елхово.

Проектът за ПУП следва да се изготви съобразно изискванията на Наредба № 8 за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове.

2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява заданието за проектиране по чл.125 от ЗУТ.

3.   На основание чл.30, ал.3 от Правилника за прилагане на закона за опазване на земеделските земи  дава предварително съгласие за прокарване на трасе за елементи на техническата  инфраструктура – електропровод и водопровод до поземлен имот 045025, местност „Ареач баира” в землището на с.Кирилово, община  Елхово през поземлени имоти с № 25,  68 и 32, собственост на Община Елхово, с начин на трайно ползване – полски пътища.

20.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изработване на проект за ПУП-план за  регулация и застрояване на поземлени имоти 040074 и 040092 по КВС на  землище   с.Малък манастир, община Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

526/44/20/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.124а , ал.1 от ЗУТ разрешава изработване на ПУП-  план за  регулация и застрояване на поземлени  имоти 040074 и 040092, местност „Камбус” в землището на с.Малък манастир, община  Елхово.

2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява задание по чл.125 от ЗУТ за проектиране на  ПУП-ПРЗ на ПИ 040074 и 040092, местност „Камбус” в землището на с.Малък манастир, община  Елхово.

21.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изработване на проект за ПУП-парцеларен план  за елементи на техническата инфраструктура – електропровод и водопровод до поземлени  имоти 040074 и 040092 по КВС на  землище   с.Малък манастир, община Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

527/44/21/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.124а , ал.1 от ЗУТ разрешава изработване на ПУП-парцеларен план за елементи на техническата  инфраструктура – електропровод и водопровод до поземлени имоти 040074 и 040092, местност „Камбус” в землището на с.Малък манастир, община  Елхово.

Проектът за ПУП следва да се изготви съобразно изискванията на Наредба № 8 за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове.

2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява заданието за проектиране по чл.125 от ЗУТ.

3.   На основание чл.30, ал.3 от Правилника за прилагане на закона за опазване на земеделските земи  дава предварително съгласие за прокарване на трасе за елементи на техническата  инфраструктура – електропровод и водопровод до поземлени имоти 040074 и 040092, местност „Камбус” в землището на с.Малък манастир, община  Елхово, през поземлени имоти с № 73 и 321, собственост на Община Елхово, с начин на трайно ползване – полски пътища.

22.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Разрешение за изработване на проект за Подробен устройствен план – план за застрояване (ПУП – ПРЗ) на поземлен имот с идентификатор 27382.57.134, местност ДОЛЕН ГЕРЕН, гр. Елхово и Подробни устройствени планове – Парцеларни планове (ПУП – ПП) за елементите на техническата инфраструктура

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

528/44/22/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.124а , ал.1 от ЗУТ , във връзка с § 52. (3) от Преходни и допълнителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на ЗУТ, Общински съвет – Елхово разрешава изработване на Подробен устройствен план – план за  регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на поземлен имот с идентификатор 27382.57.134, местност ДОЛЕН ГЕРЕН, гр. Елхово с площ 21 973 кв.м. и с НТП –нива, категория Х.  и  Подробни устройствени планове – Парцеларни планове (ПУП-ПП) за довеждащ колектор и ПУП-ПП за елементите на техническата инфраструктура –  водопровод, ел.провод, път, отвеждащ колектор и др.

Проектът за ПУП следва да се изготви съобразно изискванията на Наредба № 8 за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове.

2. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява заданието за проектиране по чл.125 от ЗУТ.

 

23.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за изменение на Решение №502/42/9 от 17.02.2015г. относно заседание на Асоциация по ВиК при Областна администрация – Ямбол

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

529/44/23/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21, ал.1, т.15 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет-Елхово, приема изменение на Решение №502/42/9 от 17.02.2015г. в частта  вместо дата 26 февруари2015г. за заседание на Асоциацията по ВиК на дата  23 април 2015г. от 11,00часа .

24.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината.

ВНОСИТЕЛ: инж.Христо Петров Петев – председател на ПК по социална политика и обществени дейности.

 

ОбС РЕШИ:

 

530/44/24/ Общински съвет-Елхово:

 

I.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и  писмо № ФО – 1/26.01.2015 г. на МФ, Общински съвет–Елхово предоставя еднократно финансово подпомагане на:  

1. Султанка Манчева Ангелова, с. Лесово – 50.00 лв.

2. Дафинка Ташева Симеонова, гр. Елхово, ул. Тракия № 13 – 100.00 лв.

3. Тодорка Петрова Монева, гр. Елхово, ул. Иван Николов № 15 – 100.00 лв.

4. Наско Златев Иванов, с. Лесово – 200.00 лв.

5. Анка Йорданова Йорданова, с. Жребино – 100.00 лв.

6. Иван Желязков Козарев, с. Пчела – 100.00 лв.

7. Мария Янакиева Пенушева, гр. Елхово, ул.Витоша № 20 – 50.00 лв.

8. Велика Христова Манолова, с. Лесово – 50.00 лв.

9. Анка Живкова Асенова, гр. Елхово, ул. Чаталджа № 24 – 50.00 лв.

10. Недялко Демирев Асенов, гр. Елхово, ул. Лом № 44 – 100.00 лв.

11. Георги Христов Бозов, с. Гранитово – 100.00 лв.

12. Василка Димитрова Колева, с. Лесово – 200.00 лв.

II.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА Общински съвет–Елхово не предоставя еднократно финансово подпомагане на:

1. Пенка Христова Христова, с. Гранитово

2. Галя Русева Колева, с. Гранитово

3. Стоянка Дженкова Ангелова, гр. Елхово, ул. Тракия № 27

4. Никола Атанасов Пейчев, гр. Елхово, ул. Ж. Петков № 1

5. Иван Йорданов Иванов, гр. Елхово, ул. Тракия № 15

6. Пламен Тодоров Мишев, гр. Елхово ул. Кирил и Методий № 2

7. Стоянка Йорданова Василева, с. Трънково

8. Величка Кирилова Симеонова, гр. Елхово, ул. Камчия № 9

9. Еленка Иванова Дангова, гр. Елхово, ул. Морава №6, Б, 11

IIІ.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА Общински съвет–Елхово остава за доизясняване:

1. Злати Атанасов Михайлов, с. Маромирово

2. Марияна Петкова Пеева, гр. Елхово, ул. Ж. Петков №1– 100.00 лв. /при нужда от изследване – срещу разходооправдателни документи/

        

25.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предоставяне на имоти – полски пътища определени по реда на чл. 37в, ал. 16 и 17 от ЗСПЗЗ за стопанската 2014 – 2015 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

531/44/25/ Общински съвет-Елхово:

І. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост и чл.17, ал.1 и ал.2 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, §15 от  ЗИД на ЗСПЗЗ и чл. 37в, ал.16 и ал.17 от ЗСПЗЗ –   Общински съвет-Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 1 /една/ година на общински имоти – полски пътища включени в заповедта по чл.37в, ал.4 от ЗСПЗЗ на Директора на Областна дирекция “Земеделие“ – Ямбол по цена в размер на средното рентно плащане за съответното землище, но не по-малко от размера на годишния наем определен в Приложение 3 за размера на годишния наем в лв./дка при ползване на земеделска земя от общинския поземлен фонд и училищните земи.

ІІ. На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.17, ал.4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договорите за наем.

 

 

Гл.специалист ОбС:                         Председател на ОбС /П/

/ Мария Петрова/                                              /Николай Тончев/