Продължава реализацията на Проект „Нови възможности за грижа“

nvg

       Община Елхово като партньор на Агенцията за социално подпомагане продължава същинското предоставяне на социалната услуга „Личен асистент“ по Проект №2014BG05M9OP001-2.2015.001-C0001 „Нови възможности за грижа“ по Процедура за директно представяне на безвъзмездна финансова помощ №2014BG05M9OP001-2.2015.001 „Нови алтернативи“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. През месец юли 2015 г. от услугата са се възползвали 40 потребители, обслужени от 38 лични асистенти. През месеца в община Елхово е извършен вътрешен контрол от екипа на проекта, по предварително одобрен график, по отношение на предоставянето на социалната услугата от личните асистенти – договорените дейности, начина и времето на изпълнението им.

Резултати от проверките:
1. Относно процеса по предоставянето на социалната услуга .
До момента няма проблеми с предоставянето на социалната услуга „Личен асистент”, както от страна на потребителите, така и от страна на личните асистенти. Услугата е в процес на предоставяне.
2. Относно изпълнението на конкретните заложени дейности.
Личните асистенти изпълняват качествено задълженията си по длъжностна характеристика и конкретно заложените услуги според индивидуалния план на потребителя. Спазват работното време.
3. Други.
По време на проверките, потребителите изразяват задоволство от предоставяните им социални услуги и удовлетвореност.
4. Констатирани проблеми и предприети мерки за отстраняването им от екипа на общината.
Не са констатирани проблеми.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.