ПРОЕКТ “НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ГРИЖА” ОТКЛИКНА НА НУЖДАТА ОТ ГРИЖА В ДОМА В ОБЩИНА ЕЛХОВО

nvg

 

39 потребители от района на община Елхово продължават да ползват през месец септември 2015 година социалната услуга „Личен асистент“. Одобрените хора с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване, хората над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, семействата на деца, с увреждания и самотно живеещите тежко болни лица получават почасови услуги в рамките на определения им индивидуален месечен бюджет от часове, което помага за намаляване риска от зависимост от институционален тип грижи и подобряване качеството на живот на възрастни болни лица и хора с увреждания, както и преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността.

Предоставянето на услугите се извършва от 38 лични асистенти, които са преминали въвеждащо обучение. Предстои им да преминат и поддържащо обучение следващия месец.

            Качественото обслужване на потребителите се следи от екипа на проекта, които ежемесечно по график извършва вътрешен контрол, по отношение на предоставянето на социалната услугата от личните асистенти – договорените дейности, начина и времето на изпълнението им.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

  „Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово като партньор по проекта на Агенцията за социално подпомагане носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”