ПРОДЪЛЖАВА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ИНТЕГРИРАНИ УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ “ПРАВО НА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“

baner-pnj

Вече трети месец 40 нуждаещи се лица получават интегрирани услуги от 15 домашни помощници в рамките на проект “Право на независим живот“ изпълняван от община Елхово.

В рамките на месец февруари ще се проведе групова супервизия на  назначените домашните помощници, насочена към подобряване на директната работа на домашните помощници и осигуряване на професионална подкрепа. Супервизията ще даде възможност да се работи с преживяванията на персонала,  което разширява капацитета за удържане на професионалната рамка и подобрява качеството на работата с потребителите на услугата.

През месец март предстои да бъде обявен втори етап за прием на документи по проекта от нуждаещи се лица желаещи да получават интегрирани услуги в домашна среда и желаещи да упражняват професията домашен помощник или личен асистент.

Чрез реализацията на този проект се отделя нужно внимание на определени рискови групи  на територията на община Елхово и се създава заетост на търсещите работа.

Проект “Право на независим живот“ се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз – чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Независим живот”, приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното изключване” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”  2014-2020”.