На шестото заседание на Общински съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 09.03. 2016 г. от 16.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

 

П Р О Т О К О Л

№ 6

 

На шестото заседание на Общински съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 09.03. 2016 г. от 16.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  9.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО:  Предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване върху имот частна общинска собственост представляващ двуетажна масивна сграда със застроена площ 190 кв.м. построена в поземлен имот № 90 в кв. 11 по план за регулация и застрояване на с. Добрич на Университета по библиотекознание и информационни технологии гр. София

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

61/6/1/ Общински съвет – Елхово:

  1. На основание чл. 21, ал. 1 т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 12, ал. 3 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да се предостави безвъзмездно за управление на Унверситета по библиотекознание и информационни технологии гр.София, в качеството си на юридическо лице на бюджетна издръжка – недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в с. Добрич и представляващ двуетажна масивна сграда със застроена площ 190 кв. м., РЗП 570 кв. м. състояща се от полуподземен етаж и два етажа, построена в поземлен имот № 90 в кв. 11 по план за регулация и застрояване на с. Добрич одобрен със заповеди №№ 2945/27.05.1952 г. и 2831/21.05.1952 г., във връзка с проект „Трансграничен дигитален информационно-комуникационен център с лаборатория за идентификация и дигитализация на културното наследство в граничните региони на две страни“ по приоритетна ос 2.1 „Увеличаване на туристическата привлекателност на трансграничната област чрез по-добро използване на природното, културно и историческо наследство и свързаната с тях инфраструктура“ за изграждане на централа на Международен югоизточен летен университет, действащ на територията на община Елхово и другите български общини по Българо-Турската граница за срок до приключване на дейността и мониторинга по проекта .
  2. Възлага на кмета на община Елхово да издаде заповед и сключи договор за безвъзмездно управление с Унверситета по библиотекознание и информационни технологии гр.София.

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Даване на съгласие на Етнографско-археологически музей – Елхово да участвува като партньор по Проект ТГС „България – Турция“

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

62/6/2/ Общински съвет – Елхово:

Общински съвет – Елхово, на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, дава съгласие Етнографско-археологически музей – Елхово, да участвува / кандидатствува като партньор в Проект „Трансграничен дигитален информационно-комуникационен център с лаборатория за идентификация и дигитализация  на културното наследство в граничните региони на двете страни“, по приоритетна ос 2.1: „Увеличаване на туристическата привлекателност на трансграничната област, чрез по-добро използване на природното, културното и историческото наследство и свързаната с тях инфраструктура“ на Програмата Интеррег – ИПП за  ТГС България – Турция. При кандидатствуването и реализацията на проекта, музеят да се представлява от директора му Христо Янков Христов.

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Разрешаване ползването на части от общински  поземлени имоти с идентификационни  номера  27382.500.9607 и 27382.500.9606 по кадастралната карта на гр.Елхово за ситуиране на визуално-пластични произведения на съвременното изкуство

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

63/6/3/ Общински съвет – Елхово:

1.На основание чл. 57, ал.2 от Закона за устройство на територията и чл. 15 от Наредба № 5 на Общински съвет- Елхово за реда и условията за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, разрешава Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) – гр.София, да  ползва   части от общински  поземлени имоти с  идентификационни  номера  27382.500.9607 и 27382.500.9606 по кадастралната    карта на гр.Елхово за ситуиране на визуално-пластични произведения на   съвременното изкуство и визуални естетико- художествени пространствени намеси на тема „Стената“, във връзка с проект „Extra muros“ – културно-развлекателни туристически продукти и  общи дестинации, базирани на визуални и пространствени намеси върху идеологическите паметници и военни съоръжения от епохата на двуполюсния свят, по приоритетна ос ПО 2 „Устойчив туризъм“ на Програмата  Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество България- Турция.

2.Разрешението за поставяне да се издаде по реда на Наредба № 8 за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на община Елхово, след одобряване от гл. архитект на  схема за поставяне, съгласно чл. 12 от Наредбата.

Вярно,

Гл.специалист ОбС:                                             Председател на ОбС /П/

/Мария Петрова/                                            /Николай Тончев /