Заповед № РД – 584 / 20.08.2019 г. за провеждане на открит конкурс за възлагане на товарене, транспортиране и разтоварване на дървесина на територията на община Елхово

З А П О В Е Д

 

          РД – 584 / 20.08.2019 г.

 

На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и чл. 3, ал. 1, т. 1 и чл. 10, ал. 1, т. 3 от Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти

 

ОТКРИВАМ:

 

І. ОТКРИТ КОНКУРС за: Възлагане на товарене, транспортиране и разтоварване на дървесина на територията на община Елхово.

1.1. Размер на гаранцията за участие е 175 лева (5 % от стойността на обекта), под формата на парична сума, внесена по сметката на Община Елхово

IBAN:  BG68STSA93003346210388,

BIC: STSABGSF,

Банка ДСК, клон Елхово

или в касата на Информационен център Община Елхово.

Гаранцията за участие следва да е постъпила по банковата сметка или в касата на Информационен център Община Елхово не по-късно от 16:00 часа на последния работен ден преди датата за провеждане на конкурса.

 

ІІ. Обект и предмет на открития конкурс, количество, място за извършване на дейността:

2.1. Обект на открития конкурс е изпълнението на:

Товарене, транспортиране и разтоварване на дървесина от временни горски складове на територията на община Елхово до краен потребител на територията на гр. Елхово или до временен склад определен от възложителя.

2.2 Прогнозната стойност на възлаганата дейност транспортиране, товарене и разтоварване на дървесина  за прогнозни количества  е 3500 лв. (три хиляди и петстотин лева) лв. без ДДС:

 

ІII. Срок за изпълнение на дейността:

– Товарене, транспортиране и разтоварване на дървесина – 31.12.2019 г.

 

  1. Условия за допускане на кандидатите до участие в процедурата.

До участие се допускат кандидатите (юридически лица, еднолични търговци и физически лица), закупили документация за участие в процедурата, внесли гаранция за участие и отговарящи на следните изисквания:

  1. Кандидатите трябва да отговарят на показатели за минимално техническо оборудване и професионално-квалификационни изисквания на заетите за работа лица, както следва:

1.1. Кандидатите да бъдат юридически и/или физически лица.

1.2. Кандидатите да са вписани в търговския регистър.

1.3. Кандидатите трябва да:

а) не са осъдени с влязла в сила присъда, освен ако са реабилитирани, за престъпление по чл. 194 – 217, 219 – 260, 301 – 307, 321 и 321а от Наказателния кодекс;

б) не са обявени в несъстоятелност и не са в производство по несъстоятелност;

в) не са в производство по ликвидация;

г) не са свързано лице по смисъла на § 1, т. 15 от допълнителните разпоредби на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ) с кмета на община Елхово или със служители на ръководна длъжност в организацията на Възложителя;

д) не са сключили договор с лице по чл. 68 от ЗПКОНПИ;

е) не са лишени от право да упражняват търговска дейност;

ж) нямат парични задължения към държавата и към община Елхово с влязъл в сила акт на компетентен орган.

1.4. Кандидатите трябва да притежават следните технически възможности:

 – най-малко един собствен, нает или лизингов товарен автомобил, подходящ за извършване на възлаганите дейности. Товарните автомобили трябва да имат технически възможности за пътуване до временни складове на община Елхово и да бъдат оборудвани с приспособления за ползване на дървесина /доказва се със свидетелство за регистрация на МПС, талон за преминал ГТП с валидност към момента на провеждане на процедурата и договор за наем, ако е приложимо/

– правоспособен шофьор, нает на трудов договор или граждански договор, притежаващ необходимото свидетелство за управление на техниката, изискуема за извършване на възлаганите дейности (условието за трудов или граждански договор не е приложимо в случай, че правоспособният шофьор е собственикът на фирмата).

1.5. Когато кандидат в процедура е чуждестранно физическо или юридическо лице, документите, които са на чужд език, се представят в официално заверен превод.

1.6. Документите се представят в оригинал или заверено от кандидата копие с изключение на декларацията по т.1.3, която се представя само в оригинал.

  1. Кандидатите нямат право да използват подизпълнители при извършване на възложените дейности.
  2. Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на Закона за автомобилните превози и Наредба №33 от 1999 г. за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България (да разполагат с валиден до 31.12.2019 г. вкл. Лиценз за превоз на товари).

 

V. Срок на валидност на офертите – 60 календарни дни.

 

VІ.  Критерий за избор на изпълнител „най-ниска предложена цена”.

 

VІI. Вид и размер на гаранцията за изпълнение на договора – 5% от достигнатата стойност на обекта в една от следните форми:

парична сума, внесена по сметката на  община Елхово-IBAN:  BG68STSA93003346210388 , BIC:STSABGSF, Банка ДСК, клон Елхово или в касата на Информационен център община Елхово.

банкова гаранция, учредена в полза на Община Елхово. В случаите, когато кандидатът представя банкова гаранция, в същата следва да е посочено, че се освобождава след изрично писмено известие от Община Елхово.

 

VІII. Място и срок за получаване, цена и начин на плащане на документацията за участие в процедурата:

Документацията за участие в процедурата на цена 5,00 лева без ДДС може да бъде закупена всеки работен ден от 9.00 часа до 16.00 часа в сграда на Община Елхово на адрес: гр. Елхово, ул. Търговска № 13, не по-късно от 16.00 часа на последния работен ден преди датата за провеждане на конкурса.

 

IX. Място и срок за подаване на офертите: всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа в сграда на община Елхово на адрес: гр. Елхово, ул. Търговска № 13, не по-късно от 16.00 часа на последния работен ден преди датата за провеждане на конкурса.

 

Х. Място, дата и час за провеждане на процедурата:

Процедурата да се проведе на 05.09.2019 год. от 10:00 часа в сградата на община Елхово на адрес: гр. Елхово, ул. Търговска № 13.

 

ХI. Кандидатите могат да правят оглед на обекта всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа, не по-късно от 16.00 часа на последния работен ден преди датата за провеждане на конкурса. Огледът се извършва по предварителна заявка и след представен документ за закупена документация. Разходите за оглед на обекта са за сметка на кандидата.

 

ХIІ.  За информация: община Елхово гр. Елхово тел: 0478/88193.

 

ДОКУМЕНТАЦИЯ

 

 

 

ПЕТЪР КИРОВ   /П/

Кмет на община Елхово