На четвъртото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 26.01.2012 г. от 9.00 ч. в заседателната зала на общината.

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

 

П Р О Т О К О Л
No 4

На четвъртото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 26.01.2012 г. от 9.00 ч. в заседателната  зала на общината.
От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  17.
…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане проект на наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Елхово
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
35/4/1/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл. 21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл.4а ал.1 от Закона за физическото възпитание и спорта, Общински съвет-Елхово:
1.Приема Наредба No17 за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Елхово.
2.Общински съвет Елхово определя двама общински съветници за представители в Общинската експертна комисия по въпросите на спорта, съгласно чл.6, ал.2 от Наредба No17

2. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО:Предложение за промяна правилника за организацията и дейността на ОбС гр.Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.
ВНОСИТЕЛ: Стоян Иванов Овчаров – общински съветник

ОбС НЕ ПРИЕ   ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ

3.ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ на Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово / мандат 2011 – 2015 г./
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
36/4/3/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21, ал.1 т.8 от ЗМСМА и във връзка с чл.8, ал.8 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово, приема Стратегията за управление и разпореждане на общинската собственост за мандат 2011-2015 г., съгласно Приложение 1.

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на годишна програма за развитие на читалищната дейност на територията на община Елхово за 2012 г.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
37/4/4/ Общински съвет-Елхово:

1.    На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА във връзка с чл.26а,ал.2 от Закона за народните читалища ОбС-Елхово приема Годишна програма за развитие на читалищната дейност на територията на община Елхово за 2012г.
2.    Финансовото осигуряване на програмата да бъде в размер утвърден с Бюджета на община Елхово за 2012год.
3.    На основание чл.26а, ал.3 от Закона за народните читалища упълномощава Кмета на общината да сключи договори за финансово обезпечение на плановете, като се съобрази с определената в Закона за държавния бюджет на Р България за 2012год. субсидия за финансиране дейността на читалищата на община Елхово, плануваните от читалищата собствени приходи и възможността за предоставяне на средства от постъпленията от местните приходи на община Елхово. Субсидията от общинския бюджет се договаря с индивидуални договори сключени между Кмета на общината и читалищата.

5.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Утвърждаване числеността и структурата на общинска администрация и дейностите към нея.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
38/4/5/ Общински съвет-Елхово:

На основание  чл.21, ал.1, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация; § 5 ал.2 от Постановление No 161 от 14 юни 2011г., обнародвано в ДВ бр.47 от 21 юни 2011г. и във връзка с разпоредбите на ФО -59/ 18.11.2011г. на министъра на финансите

1. Утвърждава общата численост и структурата на персонала в дейност “Общинска администрация” съгласно Приложение No 1, считано от 01.03.2012 г.
2. Утвърждава общата численост на персонала по дейности, функциониращи към първостепенен разпоредител с бюджетни кредити – община Елхово съгласно Приложение No 2, считано от 01.03.2012 г.
3. Задължава кмета на общината да отрази направените промени в Устройствения правилник и длъжностното щатно разписание.

6.ОТЧЕТ ОТНОСНО: Дейността на общинска администрация по изпълнение решенията на Общински съвет-Елхово за периода  юни-декември   2011 г.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС НЕ ПРИЕ  РЕШЕНИЕ

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване на Община Елхово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ съгласно изискванията по наредба No25/29.07.2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
39/4/7/ Общински съвет-Елхово:

1. Дава съгласие Община Елхово да кандидатства по реда и начина, определен от Разплащателна Агенция към ДФЗ и Министерство на земеделието и храните, с цел получаване на безвъзмездно финансиране от последната с проект с наименование « Подобряване на социалната инфраструктура в община Елхово, чрез изграждане на един брой Център за настаняване от семеен тип».
2. Декларира, че всички дейности по проекта с наименование: « Подобряване на социалната инфраструктура в община Елхово, чрез изграждане на един брой Център за настаняване от семеен тип»  отговарят на приоритетите на Плана за развитие на община Елхово 2007 – 2013 г и включва:
– изграждане на 1 брой Център за настаняване от семеен тип по плана на гр. Елхово с капацитет 14 деца – над 3 г. възраст (12 деца от специализираните институции и допълнителни 2 места за настаняване на деца/младежи от общността по спешност), като минимум 30% от децата ще бъдат със затруднена мобилност;
-благоустройство на прилежащото дворно пространство на ЦНСТ .
3. Декларира, че поема ангажимент за създаване на Център за настаняване от семеен тип, в което да предоставя социалната услуга;
4. Декларира, че услугата ще бъде поддържана минимум 5 години след въвеждането на обекта в експлоатация;
5. Декларира, че сградата, обект на интервенция по проекта ще бъде използвана за предоставяне на социални услуги в общността за период не по-малък от 5 години след приключване на дейностите по проекта;
6. Декларира, че децата ще бъдат прехвърлени в новосъзъздадената услуга в срок до пет месеца след подаване на заявка за окончателно плащане по проекта;
7. Възлага на Кмета на Община Елхово да изготви необходимата документация в съответствие с изискванията и да кандидатства с проект.

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проектно предложение „Строително-монтажни работи с енергоспестяващ ефект в ОДЗ „Невен” по мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура” към Проект „ Красива България”.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
40/4/8/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и  във връзка с изискванията на Проект “Красива България” :

1. Общински съвет – Елхово дава съгласие община Елхово да кандидатства по мярка 02 „Подобряване на социална инфраструктура” към Проект “Красива България” с проектно предложение „Строително – монтажни работи с енергоспестяващ ефект на ОДЗ „Невен” град Елхово”.
2. Община Елхово да осигури средства за съфинансиране на обекта в размер на 107 641.56 лева, което е  55% от проектното предложение.
3.Упълномощава кмета на община Елхово да извърши всички последващи действия.

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проектно предложение „Реконструкция на спортна площадка в кв.130 по плана на гр.Елхово по мярка 01 „Подобряване на градската среда” към Проект „Красива България”.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
41/4/9/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и  във връзка с изискванията на Проект “Красива България” :

1. Общински съвет – Елхово дава съгласие община Елхово да кандидатства по мярка 01 „Подобряване на градската среда” към Проект “Красива България” с проектно предложение „Реконструкция на спортна площадка в кв.130 по плана на град Елхово”.
2. Община Елхово да осигури средства за съфинансиране на обекта в размер на  26 985.90 лева, което е  55% от проектното предложение.
3.Упълномощава кмета на община Елхово да извърши всички последващи действия.

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за  приемане на Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово за 2012 година.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
42/4/10/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА и чл.8, ал.9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет-Елхово приема Програма за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост в Община Елхово през 2012 година.

11.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Промяна на статута и финансирането на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство с.Бояново
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
43/4/11/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация  дава съгласие за промяна на финансиращия орган на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство с. Бояново от бюджета на Министерството на земеделието и храните към бюджета на община Елхово, считано от  01.04.2012 година.
2.На основание чл. 21, ал.1, т. 23 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация дава съгласие за промяна на статута на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство с. Бояново  и обявяването му за общинско.
3. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.34, ал.1  от Закона за общинската собственост и чл.3 и чл.4 от Наредба No 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет -Елхово дава съгласие за придобиване в собственост на управляваните, от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство с. Бояново, имоти.
4. Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да подпише необходимите документи.

12.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за безвъзмездно придобиване от община Елхово на недвижими имоти – държавна собственост с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
44/4/12/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл. 34, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 3 и чл. 4 от Наредба No 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество във връзка с чл. 54 от Закона за държавната собственост,  Общински съвет – Елхово разрешава община Елхово да придобие, чрез безвъзмездно прехвърляне на право на собственост следните недвижими имоти държавна собственост :
1.1. Военен полигон намиращ се в гр. Елхово и представляващ терен с площ 155 515 кв. м. заедно с построените в него сгради, съставляващ част от поземлен имот 27382.500.2046 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед No РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК.
1.2. Зеленчукова градина намираща се в гр.Елхово местност Долен герен в близост до р. Тунджа с площ от 22 дка заедно с построената масивна едноетажна сграда със застроена площ от 322,08 кв. м. представляваща част от поземлен имот 27382.500.11 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед No РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК.
2. На основание чл. 34, ал. 7 от Закона за общинската собственост кмета на общината да издаде заповед и сключи договор в писмена форма.

13.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в с. Раздел и представляващ дворно място с площ 2 310 кв.м. съставляващо поземлен имот 195 В кв.7 по плана на с.Раздел
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
45/4/13/ Общински съвет-Елхово:
1. На основание чл. 35, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 27, ал. 1 от Наредба No 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава продажба чрез публичен търг по реда на глава седма от Наредба No 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество на недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в с. Раздел и представляващ дворно място с площ 2 310 кв. м. съставляващо поземлен имот 195 в кв. 7 по плана на с. Раздел утвърден със заповеди NoNo ЛС/Р-225/1988 г. и ТСУ-24/2011 г. при граници на имота на север – поземлен имот 197, на изток – поземлени имоти 194 и 193, на югозапад – поземлен имот 189 и на запад – поземлени имоти 434 и 196.
2.На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба No 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество Общински съвет – Елхово, упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

14.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО:Предложение за изразяване на ново предварително съгласие за учредяване право на строеж, промяна на предназначение и определяне на площадка за част от имот 032029 по картата на възстановената собственост на с. Борисово, след Решение No 388/16.12.2011 на Ямболски административен съд.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
46/4/14/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл. 25, ал. 5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Общински съвет – Елхово изразява предварително съгласие за :
1.1. Учредяване възмездно право на строеж върху 502 кв. м. представляващи  имот No 032029а по скица – проект на план за застрояване и съставляващи реална част от имот No 032029 целия с площ 16,298 дка, с начин на трайно ползване – пасище, мера, шеста категория в местност Сърбинка, при граници и съседи : имот No 032001 пасище, мера на община Елхово, имот No 032027 пасище, мера на наследници на Стойно Георгиев Памуков, имот No 032028 пасище, мера на наследници на Желю Кралев Желев и имот No 000034 полски път на община Елхово, по картата на възстановената собственост на с. Борисово ;
1.2. Промяна на предназначението на 502 кв. м. представляващи  имот No 032029а по скица – проект на план за застрояване и съставляващи реална част от имот No 032029 целия с площ 16,298 дка, с начин на трайно ползване – пасище, мера, шеста категория в местност Сърбинка, при граници и съседи : имот No 032001 пасище, мера на община Елхово, имот No 032027 пасище, мера на наследници на Стойно Георгиев Памуков, имот No 032028 пасище, мера на наследници на Желю Кралев Желев и имот No 000034 полски път на община Елхово, по картата на възстановената собственост на с. Борисово,
за изграждане на съоръжение на техническата инфраструктура – базова станция и ж. р. кула към нея на „Българска телекомуникационна компания” АД със седалище гр. София.
Определя срок на валидност на предварителното съгласие две години считано от датата на влизането на решението в сила.
2. На основание чл. 30, ал. 3 от Правилника за прилагане на Закона за опазване на земеделските земи, Общински съвет – Елхово дава предварително съгласие за определяне на площадка за нуждите на „Българска телекомуникационна компания” АД със седалище гр. София, върху земя от общинския поземлен фонд с площ 502 кв. м. представляващи  имот No 032029а по скица – проект на план за застрояване и съставляващи реална част от имот No 032029 целия с площ 16,298 дка, с начин на трайно ползване – пасище, мера, шеста категория в местност Сърбинка, при граници и съседи : имот No 032001 пасище, мера на община Елхово, имот No 032027 пасище, мера на наследници на Стойно Георгиев Памуков, имот No 032028 пасище, мера на наследници на Желю Кралев Желев и имот No 000034 полски път на община Елхово по картата на възстановената собственост на с. Борисово на „Българска телекомуникационна компания” АД със седалище гр. София.
3. На основание чл. 29, ал. 1 от Закона за опазване на земеделските земи, Общински съвет – Елхово дава предварително съгласие за изработване на подробен устройствен план за изграждане на техническа инфраструктура върху площ от 502 кв. м. представляващи  имот No 032029а по скица – проект на план за застрояване и съставляващи реална част от имот No 032029 целия с площ 16,298 дка, с начин на трайно ползване – пасище, мера, шеста категория в местност Сърбинка, при граници и съседи : имот No 032001 пасище, мера на община Елхово, имот No 032027 пасище, мера на наследници на Стойно Георгиев Памуков, имот No 032028 пасище, мера на наследници на Желю Кралев Желев и имот No 000034 полски път на община Елхово по картата на възстановената собственост на с. Борисово на „Българска телекомуникационна компания” АД със седалище гр. София.
Определя срок на валидност на предварителното съгласие две години считано от датата на влизането на решението в сила.
4. Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината за сключи предварителен договор за учредяване право на строеж.

15.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за допълнение към т. на решения No663/54/8 и No664/54/9 взети от ОбС – Елхово с протокол No54 от 30.08.2011 г.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС НЕ ПРИЕ  ПРЕДЛОЖЕНИЯ  ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ

16.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на водоем с площ от 1,898 дка, имот No 000035 в землището на с.Малко Кирилово за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
47/4/16/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на имот публична общинска собственост, представляващ: водоем имот No000035 с площ 1,898дка в землището на с.Малко Кирилово при граници на имота:1.No000036- пасище, мера на община Елхово; 2.No000034 – дере на община Елхово с годишен наем определен на база т.10 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.
2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

17.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО:Предложение за отдаване под наем на язовир с площ от 5,855 дка, кад No124 в землището на с. Мелница за срок от 10 /десет/ години, след провеждане на публичен търг.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
48/4/17/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на имот публична общинска собственост, представляващ: язовир с площ 5,855дка, имот No000124 в землището на с.Мелница, при граници на имота:1.No014018 – изоставена нива на наследници на Димитър Йорданов Терзиев; 2.No014009 – изоставена нива на наследници на Костадин Георгиев Гендов и др.; 3.No014008 – изоставена нива на наследници на Пею Тодоров Пеев; 4.No000051 – дере на община Елхово; 5.No001085 – полски път на община Елхово; 6.No000125 – дере на община Елхово с годишен наем определен на база т.10 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.
2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

18.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на водоем с площ от 0,977 дка, кад.No288 в землището на с. Изгрев за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
49/4/18/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на имот публична общинска собственост, представляващ: водоем с площ 0,977дка, имот No000288 в землището на с.Изгрев, м.”Боялъка” при граници и съседи:1.No000289 – дере на община Елхово с годишен наем определен на база т.10 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.
2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

19.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на язовир с идентификатор 73328.30.17, площ 4155 кв.м. в землището на с.Трънково за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
50/4/19/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на имот публична общинска собственост, представляващ по АОС No1486/12.07.2006г. и кадастралната карта на селото, одобрена със заповед No РД-18-38/30.08.2005г., последно изменение със заповед КД-14-28-1810/17.07.2006г. – язовир с  площ 4155кв.м, съставляващ ПИ с идентификатор 73328.30.17, номер по предходен план 0.68 в землището на с.Трънково,  при граници на имота: 73328.30.19, 73328.30.21, 73328.30.22, 73328.30.23, 73328.30.16, 73328.30.15, 73328.30.25, 73328.30.18 с годишен наем определен на база т.10 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.
2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

20.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на водоем с идентификатор 27382.14.562, площ 10123 кв.м., в землището на гр.Елхово за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
51/4/20/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на имот публична общинска собственост, представляващ по АОСNo3066/05.01.2012г., кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед No РД-18-103/28.11.2008г. : водоем с  площ 10123кв.м, съставляващ ПИ с идентификатор 27382.14.562, номер по предходен план 004562 в землището на гр.Елхово при граници и съседи: 27382.14.13, 27382.14.703, 27382.14.944, 27382.14.351 с годишен наем определен на база т.10 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.
2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

21.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на водоем с площ от 2,822 дка, имот No000558 в землището на с. Раздел за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
52/4/21/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на имот публична общинска собственост, представляващ: : водоем с площ 2,822дка, съставлявящ имот No000558 в землището на с.Раздел, при граници на имота:1.No040052 – пасище, мера на земи по чл.19 от ЗСПЗЗ;  2.No040063 – нива на наследници на Нейчо Минчев Вълков с годишен наем определен на база т.10 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.
2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

22.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО:Предложение за отдаване под наем на язовир с идентификатор 73328.35.22, площ 451 183 кв.м., в землището на с.Трънково за срок от 10 /десет/ години след провеждане на публичен търг.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
53/4/22/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг на имот публична общинска собственост, представляващ по АОС No1614/20.11.2006г. и кадастралната карта на селото, одобрена със заповед No РД-18-38/30.08.2005г., – язовир с  площ 451183кв.м, съставляващ ПИ с идентификатор 73328.35.22, номер по предходен план 0.562 в землището на с.Трънково,  при граници на имота: 73328.37.10, 73328.37.11, 73328.37.13, 73328.35.23, 73328.37.12, 73328.37.16, 73328.35.19, 73328.36.16, 73328.10.31, 73328.10.32, 73328.35.21 с годишен наем определен на база т.10 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.
2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

23.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Одобряване на проект за ПУП – парцеларен план за подземен кабел от поземлен имот 019083/УПИ ²-83/ , до ПИ 814 и втори кабел от ПИ 019083 до ПИ 550 в землището на с. Бояново, община Елхово.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
54/4/23/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл. 21, ал.1, т.11  от ЗМСМА и  чл. 129, ал.1 от ЗУТ, одобрява  ПУП /парцеларен план/  за    подземен кабел    от   поземлен имот  019083 /УПИ ²-83/ , до  ПИ  814 и втори кабел от ПИ 019083  до ПИ  550 в землището  на с.Бояново, община Елхово

Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал.1 и ал.4  от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Ямбол.

24.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Създаване на обществен съвет като орган осъществяващ обществен контрол и подпомагащ дейностите по социалното подпомагане.
ВНОСИТЕЛ: Николай Тончев Колев – Председател на ОбС – Елхово
ОбС РЕШИ:
55/4/24/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21, ал.1, т.23 във вр. с чл.17, ал.1, т.7 от ЗМСМА и чл.35 от Закона за социално подпомагане и чл.52 от ППЗСП, Общински съвет–Елхово създава обществен съвет, като орган, осъществяващ обществен контрол и подпомагащ дейността по социалното подпомагане в състав:
1. инж. Христо Петров Петев – общински съветник при ОбС-Елхово
2. д-р Коста Андреев Илчев – общински съветник при ОбС-Елхово
3.Мариана Милева–ръководител служба „Социални дейности”
4. Събка Никова – директор дирекция “Бюро по труда” гр. Елхово
5.Вела Попова – църковно настоятелство на храм „Св.Димитрий”гр. Елхово
6. Михо Стоянов Михов – председател на УС на Общински клуб на хората с увреждания-Елхово
7. Нела Павлова – Евангелска петдесятна църква 1- Елхово

25.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изплащане разходите на ежедневно пътуващите ученици над 16 годишна възраст през 2012 г.
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
56/4/25/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 6 и ал. 2 от ЗМСМА разрешава изплащане на транспортните разходи на ежедневно пътуващите ученици над 16-годишна възраст за бюджетната 2012 година в рамките на общината, считано от 01.01.2012 г.
2.Средствата да се изплащат ежемесечно, на база  представяне от директорите на  училища заверени поименни списъци, при спазване на следните условия:
а/ за м. януари 2012 г. и за м. септември 2012 г. в списъците се включват  всички пътуващи ученици;
б/ за другите месеци на учебните 2011/2012 и 2012/2013 години в списъците се включват  само  учениците не допуснали неизвинени отсъствия през предходния месец.
3.Средствата в размер на 25000 лева да се изплащат от функция ”Образование”, като дофинансиране чрез второстепенния разпоредител с бюджетни кредити Общинска просвета.

26.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на еднократна помощ
ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:
57/4/26/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА отпуска еднократна финансова помощ в размер на 300 лв. на първото родено дете през 2012 година в община Елхово.
2. Средствата да се изплатят от местната дейност „Общинска администрация”, параграф „Помощи по решение на ОбС”.

27.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на критерии за отпускане на еднократна финансова помощ и награждаване на жители на община Елхово.
ВНОСИТЕЛ: инж.Христо Петров  Петев – Председател на ПК по СПОД /Социална политика и обществени дейности/

ОбС РЕШИ:
58/4/27/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание на чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА Общински съвет – Елхово приема Критерии за отпускане на еднократна финансова помощ и награждаване  на жители на община Елхово.

Вярно,
Гл.експерт ОбС:_______________              Председател на ОбС /П/
/ М. Петрова/                                                 /Николай Тончев/