На третото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 22.12.2011 г. от 9.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

No 3

 

На третото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 22.12.2011 г. от 9.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  16.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Наредба No14 за определяне размера на местните данъци на територията на община Елхово

           ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

11/3/1/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.21.ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с  чл.61 с,ал.5 от Закона за местните данъци и такси Общински съвет – Елхово променя Наредба No 14 , както следва :

 

/Било / Чл.58 ,ал.5 ……

РД – размерът на данъка по ал.2

 

/Става/ Чл.58 ,ал.5 ……

РД – размерът на данъка по ал.1

2. На основание чл. 34,т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове задължава председателя на Общински съвет – Елхово да удостовери съдържанието на наредбата.

3.На основание чл. 37,ал.3 и чл.39,ал.1 т.4 от Закона за нормативните актове задължава председателя на Общински съвет – Елхово да публикува направените промени.

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Наредба No10 за съставянето, изпълнението и отчитането  на общинския бюджет

           ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

12/3/2/ Общински съвет-Елхово:

². На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка със Закона за изменение и допълнение на Закона за общинските бюджети обнародван в ДВ бр.16/ 22.02.2011г., Закона за общинския дълг обнародван в ДВ бр.99/ 17.12.2010г. и §1 от Преходните и заключителни разпоредби на Наредба No 10 приема следните изменения и допълнения:

 

1. Съществуващият текст на чл.4 ал.1 придобива следната редакция: „Бюджетът на общината се състои от бюджета на първостепенния разпоредител с бюджетни кредити и бюджетните сметки на определените с решение на Общински съвет второстепенни разпоредители.”

 

2. В чл.4 ал.2 се отменя и се създава нова ал.2 със следния текст: „Общинският съвет определя второстепенните разпоредители с бюджетни кредити и приема бюджетните им сметки заедно с общинския бюджет по предложение на кмета на общината.”

 

3. Съществуващият текст на чл.5 ал.1 се допълва по следния начин: „Приходната част на общинския бюджет включва собствени приходи, трансферите от централния бюджет и трансфери между разпоредители с бюджетни кредити, субвенции, безлихвени заеми от централния бюджет за финансиране на разходи, в т.ч. за данък върху добавената стойност, до възстановяването им по одобрени проекти и програми, финансирани от Европейския съюз.

 

4. Съществуващият текст на чл.10 ал.1 се допълва по следния начин: „Кметът   на  общината  организира  съставянето   на  проекта  на  общинския  бюджет  със  съдействието на кметовете на  кметства, кметските  наместници, второстепенните   разпоредители  с  бюджетни кредити и ръководителите на бюджетните звена, председателя на общински съвет за дейността на общинския съвет, както и на други организации, получаващи субсидия от общинския бюджет..

 

5. В съществуващият текст на чл.17 ал.4 т.1 отпада текста: „съгласувана с Национална агенция по приходите;”

 

6. В чл.21 се създават нови ал.5 и 6 със следния текст, а досегашните ал.5, 6 и 7 стават съответно ал.7, 8 и 9:

ал.5 Кметът на общината внася в общинския съвет проекта на общинския бюджет в срок до 30 работни дни след обнародването на закона за държавния бюджет на Република България за съответната година.

ал.6 При неспазване на срока по ал. 5 за периода след изтичането на срока до внасянето на проектобюджета в общинския съвет на кмета на общината не се изплаща възнаграждение. Дължимото за този период възнаграждение на кмета на общината му се изплаща, след като внесе проекта на бюджет в общинския съвет.

 

7. Създава нов чл.21 А ал.1, 2 и 3 със следния текст:

„ал.1 Когато кметът на общината е внесъл проекта за бюджет в срока по чл.21 ал.5, общинският съвет приема бюджета на общината в срок до 45 работни дни от обнародването на закона за държавния бюджет на Република България за съответната година и в съответствие с единната бюджетна класификация.

ал.2 Когато кметът на общината е внесъл проекта за бюджет след изтичането на срока по чл.21 ал.5, общинският съвет приема бюджета на общината в срок до 15 работни дни от внасянето му от кмета на общината.

ал.3 При неспазване на срока по ал. 1, съответно – по ал. 2, за периода след изтичането на съответния срок до приемането на бюджета на общината на председателя на общинския съвет и на общинските съветници не се изплаща възнаграждение. Дължимото за този период възнаграждение на председателя на общинския съвет и на общинските съветници им се изплаща, след като общинският съвет приеме бюджета на общината.

 

8. В чл.26 се правят следните изменения и допълнения:

8.1. Съществуващият текст на чл.26 се отменя и се саздава нова ал.1 със следния текст:

ал.1 Когато е приет законът за държавния бюджет на Република България за съответната година, за времето до внасянето на проекта на общинския бюджет разходите за финансиране на делегираните от държавата дейности се извършват месечно в размер на утвърдените държавни трансфери със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, а разходите за финансирането на местните дейности се извършват месечно в размер до 1/12 част от отчета на бюджетните кредити за предходната година.

8.2. Създава се нова ал.2 със следния текст:

ал.2 След внасяне на проекта за общински бюджет в общинския съвет от кмета на общината, разходите за финансиране на местните дейности до приемане на бюджета се извършват съобразно внесения проект, а разходите за финансиране на делегираните от държавата дейности – при условията на ал.1.

 

9. В съществуващият текст на чл.39 текста „по силата на закон или са предмет на определено волеизявление – дарение, завещание, местен референдум и други средства, предоставени от физически и юридически лица и организации.” се отменя и се  правят следните изменения и допълнения:

„Извънбюджетни средства са тези, които се събират и разходват чрез извънбюджетни сметки и фондове, когато са предмет на:

1. разпоредба на закон и са включени в Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година;

  1. 2.                    финансиране по международни и оперативни програми на Европейския съюз в лева и валута.”

 

10. Създава се нов чл.54 А ал.1 и 2 със следния текст:

„ ал.1 Общинският съвет не може да приема решения за поемане на дългосрочен общински дълг след изтичането на 39 месеца от неговото избиране.

 ал.2 Разпоредбите на ал.1 не се прилагат за поетия общински дълг, за който със закон е предвидено, че не попада в обхвата на разпоредбата на чл.12 от Закона за общинския дълг.”

 

11. В чл.56 числото „25”  се заменя с „15”.

 

²². На основание чл.34 т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове задължава председателя на Общински съвет – Елхово да удостовери съдържанието на Наредбата.

 

²²². На основание чл.37 ал.3 и чл.39 ал.1 т.4 и ал.2 от Закона за нормативните актове задължава председателя на Общински съвет – Елхово да публикува направените промени.

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Окончателна  актуализация на сборния бюджет на община Елхово и поименния списък за капиталови разходи за 2011 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

13/3/3/ Общински съвет-Елхово:

². На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.18 ал.1 от Закона за общинските бюджети променя сборния бюджет на община Елхово съгласно Приложение No 1.

 

²². На основание чл.21, ал.1, т.10 и т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация:

1. Отменя т.3 от свое решение No 508/40/5 по Протокол No 40/21.09.2010г., която гласи: ”МБАЛ ”Свети Иван Рилски” следва да възстанови отпуснатия от общината временен безлихвен заем след получаване на средства от Здравна каса в срок до 31.12.2011 година. ”

2. Предоставя на Читалище ”Развитие”, гр.Елхово по приходен §72/01 Временна финансова помощ в размер на 4 000лв. Средствата следва да бъдат възстановени на община Елхово в срок до 29.02.2012г.

 

²²². На основание чл.21 ал.1 т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.12 ал.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2011г. променя поименния списък за капиталови разходи съгласно Приложение No 2.

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на план-сметките за разходите за 2012 година и определяне размера на такса битови отпадъци в гр.Елхово и населените места на община Елхово за 2012 година

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

14/3/4/ Общински съвет-Елхово:

1.На  основание чл.66 ал.1 от ЗМДТ  Общински съвет Елхово одобрява  план-сметките за разходите на населените места от Община Елхово  съгласно Приложения  номера от 1 до 20.

2. На основание чл.62 от ЗМДТ  Общински съвет Елхово определя размера на такса битови отпадъци  съгласно Приложение No 22.

3.На основание  чл. 67, ал.3 от ЗМДТ   приема  размера на годишна  такса според вида  и броя  на използваните съдове съгласно Приложение  No23 и Приложение No24

5.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за избор на форма за управление на горски територии-общинска собственост и приемане на Наредба за управление на горските територии на община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

15/3/5/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл.21, ал.1, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл.181, ал.2 от Закона за горите, Общински съвет- Елхово избира като форма за управление на горските територии-общинска собственост формата по чл.181, ал.1 т.1-структурно звено в администрацията на община Елхово с наименование ОГСЕ-Общинска горскостопанска единица „Елхово”.

2.  Във връзка с т.1, Общински съвет- Елхово утвърждава:

2.1. допълнителна численост -1 щатна бройка в местната дейност ”Други дейности селско и горско стопанство, лов и риболов”, считано от 01.01.2012год.

2.2.създаване на обособеното звено, което да се състои от следните щатни длъжности: ”Главен лесничей”- 1 щатна бройка и “Горски стражар”- 1 щатна бройка в местната дейност  “Други дейности селско и горско стопанство, лов и риболов” със средна месечна брутна заплата 540.00 лева, считано от 01.01.2012 год.

3. На основание чл.181 ал.4 от Закона за горите задължава кмета на община Елхово в едномесечен срок писмено да уведоми Регионалната дирекция по горите гр.Сливен.

4. На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,  във връзка с чл.181, ал.6 от Закона за горите, Общински съвет- Елхово

приема Наредба за управление на горските територии на община Елхово.

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне на Мониторингова група към Общински съвет-Елхово за наблюдение и оценка на Общинския план за развитие на община Елхово за периода 2007-2013 година

            ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

16/3/6/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21,ал.1,т.24  от Закона за местното самоуправление и местната администрация :

Определя Мониторингова група за наблюдение на Общинския план за развитие на община Елхово за периода 2007-2013 година,в следния състав:

1.Представител на Общински съвет-Елхово-      Нели Никова

2.Представител на Общински съвет-Елхово-      Мария Петрова

3.Представител на Общинска администрация-   Даниела Минкова

4.Представител на Общинска администрация-   Петър Киров

5.Представител на неправителствена организация – Иван Иванов     /Сдружение” Бизнес център – Елхово /

6.Представител на частен сектор-  Иван Бакърджиев

7.Представител на частен сектор-  Николай Христов

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Разкриване на услугата „Център за настаняване от семеен тип” в град Елхово като делегирана от държавата дейност

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

17/3/7/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21, ал.1, т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.36 в, ал.1, т.1 и ал.З от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане:

  1. Общински съвет – Елхово дава съгласие, след изтичане срока на проекта, считано от 01.03.2012 година, в община Елхово да се разкрие Център за настаняване от семеен тип като делегирана от държавата дейност, намиращ се на втория етаж от сграда на ул.“Чаталджа“ No 6 /бивше гръдно отделение/.
  2. Ресурсно осигуряване: По натурални показатели за извършване на социални услуги в Център за настаняване от семеен тип, съгласно разчетени натурални и стойностни показатели, в съответствие със стандартите, ежегодно утвърждавани с Решение на Министерски съвет, Закона за държавния бюджет на Р България и Методиката за определяне длъжностите на персонала в специализираните институции и социалните услуги в общността, както следва:
  • Капацитет 8 души – деца в риск;
  • Стандарт за издръжка – съгласно разчетени натурални и стойностни показатели за делегираните от държавата дейности, в съответствие със стандартите, ежегодно утвърждавани с Решение на Министерски съвет и Закона за държавния бюджет за 2012 година в размер на 7 255,00 лева за едно място.
  1. Съгласно Методиката за определяне длъжностите на персонала в специализираните институции и социалните услуги в общността Общински съвет – Елхово утвърждава обща численост на персонала 6,4 щатни бройки.
  2. Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Промяна в утвърдения списък на длъжностите, които имат право на транспортни разходи, съгласно Приложение No8 на решение No587/50/20/ от протокол No50 от 28.03.2011 г. на Общински съвет-Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

18/3/8/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 6 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.29, ал.1, т. 2 и ал.2 от ПМС No334 от 29.12.2010 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2011 г. извършва следните промени в утвърдения списък на длъжностите, които имат право на транспортни, разходи, съгласно Приложение No8 на решение No587/50/20/ от протокол No50 от 28.03.2011 г. на Общински съвет Елхово, считано от м. декември 2011 г. както следва:

 

ЕЛХОВО – ГРАНИТОВО – ЕЛХОВО

 

 

Месторабота

/училище, детско заведение/

 

Длъжност

 

Бройки

било

става

ОУ”Хаджи Димитър” с. Гранитово възпитател

2

3

ОБЩО  

12

13

 

 

 

ЯМБОЛ – ЕЛХОВО – ЯМБОЛ

 

 

Месторабота

/училище, детско заведение/

 

Длъжност

 

Бройки

било

става

Г”Св.Климент Охридски” гр. Елхово учител, общообразователен предмет в гимназиален етап

1

0

ОБЩО

1

0

 

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Вземане на решение за откриване на процедура за провеждане на конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници по общински транспортни схеми и квотите на община Елхово от областни и републиканска транспортни схеми

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

19/3/9/ Общински съвет-Елхово:

². На основание чл.19, ал.1 от Закона за автомобилните превози и чл.17, чл.18 и чл.19 от Наредба No2/15.03.2002г. на Министерство на транспорта и съобщенията за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси:

  1. Общински съвет – Елхово обявява конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници по утвърдена общинска транспортна схема и съответните квоти от областна и републиканска транспортни схеми.
  2. Утвърждава маршрутните разписания от общинската транспортна схема с посочени час на тръгване, час на пристигане и периодичност на изпълнение-приложение No 1.
  3. Утвърждава следния предмет на конкурса: Възлагане на обществен превоз на пътници по утвърдена общинска транспортна схема и съответните квоти от областна и републиканска транспортни схеми, включващ пакет автобусни  линии-приложение No 2.

4. Определя състав на комисията за провеждане на конкурса и оценка на постъпилите предложения както следва:

– Един правоспособен юрист;

– Двама представители на община Елхово;

– Един представител на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”;

– Един представител на КАТ – пътна полиция ;

– Един представител на браншовите организации в областта на автомобилния транспорт.

5. Определя градските и междуселищни линии и курсовете по тях, които ще се изпълняват с автобуси за превози на трудноподвижни лица, при спазване на норматив за относителен дял на тези курсове както следва:

1.за превози по градски линии -35 % от общия брой курсове;

2.за превози по междуселищни линии – 35% от общия брой курсове по линиите от общинската транспортна схема, междуобщинските и междуобластните линии от квотата на общината-приложение No  3.

6.Утвърждава критериите, начина на оценка и класиране на кандидатите съгласно приложение No 4.

7.Утвърждава  документацията за участие в конкурса съгласно приложение No 5.

8. На основание чл.22, ал.2 от Наредба No2/15.03.2002г.,  Общински съвет-Елхово определя цена от 7,50 лева за закупуване на документацията  за участие в конкурса, която съответства  на действителните разходи за нейното изработване.

²². На основание чл.17, ал.3 от Наредба No2/15.03.2002г., Общински съвет-Елхово делегира изпълнението на своите функции относно провеждането на конкурса на кмета на община Елхово при спазване на изискванията на Наредба No2/15.03.2002г., като го упълномощава и да сключи договора за възлагане на превоза по утвърдени автобусни линии.

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за придобиване чрез дарение на недвижим имот, представляващ дворно място с площ 750 кв.м, съставляващо поземлен имот ²Х-166 в кв.12 по плана на с.Лалково собственост на Тончо Ангелов Манчев

            ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

20/3/10/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2011 г. като, в Раздел V. „Описание на имотите, които общината има намерение да придобие и способите за тяхното придобиване”, точка Б. „Имоти за които предстои да бъде започната процедура за придобиване от община Елхово” да бъде създадена позиция No 2. „Дворно място 750 кв. м. – поземлен имот ²Х-166 кв. 12 по плана на с. Лалково.”

2. На основание чл. 34, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 3 и чл. 4 от Наредба No 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Общински съвет – Елхово разрешава община Елхово да придобие, чрез дарение от Тончо Ангелов Манчев  собствения му недвижим имот съгласно нотариален акт No 19, том V²², рег. No 5318, дело No 986 от 07.09.2006 г., вписан в Служба по вписванията с акт No 125, том Х², вх. рег. No 3021 от 11.09.2006 г. представляващ празно дворно място с площ 750 кв. м. съставляващо поземлен имот ²Х-166 в кв. 12 по плана на с. Лалково, при граници : от две страни улици, УПИ Х-165 и УПИ V²²²-общ.

3. На основание чл. 34, ал. 3 и 7 от Закона за общинската собственост и чл. 8 от Наредба No 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество кмета на общината да приеме дарението и сключи договор в писмена форма.

 

11.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на недвижим имот общинска собственост, представляващ жилищна територия с площ 1499 кв.м., съставляваща имот No101003 в землището на с.Раздел заедно с построената в него едноетажна полумасивна сграда със застроена площ 159 кв.м.

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

21/3/11/ Общински съвет-Елхово:

1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2011 г. като, в Раздел ²²². “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да продаде”, точка Б. “Имоти за които предстои да бъде започната процедура за продажба” да бъде допълнена позиция No 20. “Жилищна територия с площ 1 499 кв. м. съставляваща имот No 101003 в землището на с. Раздел с едноетажна полумасивна сграда”.

2. На основание чл. 35, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 27, ал. 1 от Наредба No 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава продажба чрез публичен търг по реда на глава седма от Наредба No 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на имот частна общинска собственост намиращ се в с. Раздел и представляващ :

Жилищна територия с площ 1 499 кв. м. съставляваща имот No 101003 по картата на възстановената собственост на землището на с. Раздел, при граници на имота : имот No 101002 – път ²V клас на община Елхово, имот No 100014 – стопански двор на Държавен поземлен фонд – МЗГ, имот No 000467 – населено място с. Раздел, заедно с построената в имота едноетажна полумасивна сграда със застроена площ 159 кв. м.

3. На основание чл. 26, ал. 5 от Наредба No 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка за имота от независим оценител.

12.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на част от имот-публична общинска собственост представляващ 0.56/14696 кв.м. идеални части от поземлен имот с идентификатор 27382.500.7121, находящ се в гр.Елхово, ул.”Морава” за срок от 10 години след провеждане на публичен търг

            ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

22/3/12/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.14,ал.7 от Закона за общинската собственост и чл.14, ал.1 и 2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество във връзка с чл.56, ал.1 и ал.2 от Закона за устройство на територията, чл.2,ал.1 от Наредба No8 за реда и условията за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламни, информационни и мономентално декоративни елементи на територията на община Елхово, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на част от имот публична общинска собственост-0.56/14696 кв.м. идеални части от поземлен имот с идентификатор 27382.500.7121 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово, одобрени със Заповед РД-18-103/28.11.2008г. на изпълнителен директор на АГКК, последно изменение със заповед:КД-14-28-284/19.10.2010г. на началник на СГКК-Ямбол, адрес на поземления имот гр.Елхово, ул.Морава, целия с площ от 14696 кв.м., трайно предназначение на територията:Урбанизирана, начин на трайно ползване:За второстепенна улица  за срок от 10/десет/ години след провеждане на публичен търг с начален месечен наем, определен на база т.4 от приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.

2.На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и  чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество упълномощава кмета на общината да  сключи договор за наем.

13.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за предоставяне под наем за срок от десет  стопански години  на  обработваеми земи – частна, общинска собственост, включително и имот No103001, отдел 47/1 по ЛУП 2001г. с площ 334,014 дка – голина, находящ се в м.”Райкин” в землището на с.Пчела, чийто договори изтичат на 18.12.11г.

            ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

23/3/13/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.14, ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост, чл.24а, ал.4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, чл.20 ал./1/, ал./2/ и ал./3/ от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и рапореждане с общинското имущество Общински съвет разрешава:

1.Актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2011г. приета с Решение No581/50/14 на Общински съвет Елхово по протокол No50/28.03.11г. и включва, както следва:

Noимот

Местност Категория НТП

Площ

З-ще с.Изгрев

10003

Геренчетата III нива

27.165

    X нива

0.370

11001

Геренчетата X нива

61.350

14001

Чобан бунар VI нива

121.384

    VIII нива

12.235

    IV нива

1.018

16074

Сара яр VI нива

6.790

29012

Ильов кайнак V нива

107.247

29015

Ильов кайнак V нива

15.133

30019

Чатал дере V нива

70.674

31169

Ашарията V нива

109.217

100043

До село V нива

10.6

374

Герена III нива

8.769

21092

Ченгене азмак X нива

15.103

100132

До село V нива

11.766

Като позиция от No12 до позиция No23 включително

з-ще с.Борисово

26027

Рубела III нива

4.901

34014

Дранголов Бозалък VII нива

7.998

Като позиция  No1 и позиция No2

З-ще с.Жребино

22040

Шаламанка V нива

10.368

31054

Саръ гьол V нива

5.826

31068

Саръ гьол V нива

10.8

31150

Саръ гьол V нива

12.715

54009

Коравата могила IV нива

9.008

54033

Коравата могила IV нива

6

59002

Куршума IV нива

9.138

11030

Лозята V нива

14.763

12016

Лозята V нива

4.043

13085

Лозята V нива

10.599

13185

Лозята V нива

6.814

152

Бели камък V нива

21.997

42014

Гръковица IV нива

4.291

50008

Конски гробища III нива

5.49

52016

Бели Камък V нива

4

63001

Чобан бунар IV нива

8.682

64011

Драката IV нива

4

64013

Драката IV нива

5.702

Като позиция от No1 до позиция No18 включително

З-ще с.Стройно

17070

Върха IV нива

6

Като позиция No4

Землище с.Бояново

3999

До село IV нива

6.316

66035

Станков билюк V нива

5.383

82019

Лозянска пътека V нива

5.098

91128

Лозята V нива

7.742

Като позиция от No1 до позиция No4 включително

Землище с.Маломирово

15186

Маринов дол VI нива

4.297

18073

Юрта VI нива

5.221

18087

Юрта V нива

4.579

18095

Юрта VI нива

4.406

22135

Старната VI нива

9.110

31017

Помоклу баир X нива

4.811

39042

Старите лозя VI нива

13.151

Като позиция от No5 до позиция No11 включително

Землище с.Пчела

440079

Лозята VI нива

5.754

         

103001

Райкин   голина

334.014

Като позиция от No1 до позиция No2 включително

Землище с.Кирилово

13005

Карайол IV нива

6.883

35165

Брястите IV нива

5.902

36400

Каваклъ дере X нива

3.512

    VI нива

0.383

    IV нива

0.628

42340

Кузулука IV нива

7.256

43340

Кузулука IV нива

7.719

45008

Ареач баира IV нива

4.5

46010

Ветите лозя VI нива

10.549

    IX нива

6.398

59182

Анджолов кладенец IV нива

9.699

65251

Бешлийски кър V нива

7.887

Като позиция от No4 до позиция  No13 включително

Землище с.Мелница

273

………………………. VII нива

5.7

486

………………………. IX нива

2.470

    IV нива

1.993

11092

Церите VI нива

43.988

    III нива

3.909

21094

Комсаля IV нива

5.71

23010

Юрта IX нива

3.26

    IV нива

1.41

23011

Юрта IX нива

32.056

23026

Юрта IX нива

7.466

    IV нива

2.014

23092

Юрта IX нива

5.002

27064

Каба ира IX нива

10.818

    VIII нива

3.49

    V нива

0.723

    III нива

2.185

33007

Корията IX нива

4.172

33048

Корията IX нива

5.598

    V нива

1.676

33077

Корията IX нива

4.001

36022

Керли поща VII нива

6.032

    III нива

0.95

Като позиция от No10 до позиция No23 включително
       

 

     2.Отдаването под наем на 1053.763 дка обработваеми  земи – частна общинска собственост чрез публичен търг за срок от десет  стопански години, описани в приложения списък на земеделските земи по землища, номера на имоти, месности,  категории и начална тръжна цена – Приложение No1, което е неразделна част от решението на Об съвет Елхово.

    3.Отдаване под наем на имот No103001, отдел 47/1 по ЛУП 2001г. с площ 334,014дка – голина, находящ се в м.”Райкин” в землището на с.Пчела за срок от 10 стопански години с начална наемна цена  в размер на 7,20лв/дка  , а за целия имот съответно начална наемна цена в размер на 2404,90лв, формирана съгласно Приложение No3 /такси за земеделско ползване на земи от държавния горски фонд, представляващи невъзобновени сечища, върху които е извършена пълна почвоподготовка/ от тарифа за таксите, които се внасят в бюджета на общината от общинските гори, приета с Решение No224/16/10  от шестнадесетото заседание на Об съвет-Елхово  от 16.12.2008г.

4.Преди обявяване на търга, списъка със земеделските земи да се актуализира с последната информация на Общинска служба “Земеделие”гр.Елхово.

5.На основание чл. 17, ал.4 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество въз основа на резултатите от търга, упълномощава кмета на общината  да сключи договорите за отдаване под наем на общинските имоти.

6.В договорите за отдаване под наем на общински имоти- земеделски земи да бъде вписан краен срок на изтичане на договора 1 октомври  на последната  година от договора.

14.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на имот-частна общинска собственост находящ се на ул.”Ал.Стамболийски” 66 в сграда за търговска дейност с идентификатор 27382.500.2615.1.29 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово

      ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

 

ОбС РЕШИ:

24/3/14/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост и чл.17, ал.1, ал.2  от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет разрешава отдаването под наем на имот частна общинска собственост, намиращ се в гр.Елхово на ул.”Ал.Стамболийски”66 и представляващ  самостоятелен обект със застроена  площ 77кв.м в сграда за търговска дейност с идентификатор 27382.500.2615.1.29 по кадастралната карта  и кадастралните регистри на гр.Елхово  за срок от пет години след провеждане на публичен търг по реда на глава 7 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество с начална тръжна цена определена на база т.1 от Приложение No2 на Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество

2.На основание чл.17, ал.4 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

15.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на имоти –публична общинска собственост за упражняване на индивидуална практика за извънболнична помощ за срок от 10/десет/ години, след провеждане на търг

            ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

25/3/15/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14 ал.1, ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и във връзка с чл.8 ал.1а от Закона за лечебните заведения,   Общински съвет – Елхово разрешава да се отдават под наем след провеждане на публичен търг за срок от 10г./десет/   имоти – публична общинска собственост за осъществяване на индивидуална практика за първична медицинска помощ, както следва:

I.Здравен дом в с.Бояново:

а/здравна служба с площ от 74.40кв.м съгласно приложена схема

б/стоматологичен кабинет с площ от 24кв. съгласно приложена схема, представляващ масивна сграда на един етаж , построена през 1975г. в парцел ²² – за здравен дом, кв.16 по плана селото при граници: на изток – Иван и Паньо В. Паневи, Георги Иванов Панев; на запад – Велика Енчева Радева, Иван П.Колев; на север – Желязка Иванова Титова; на северозапад – н-ци на Велика Енчева Радева и на североизток – Янко Атанасов Колев. Имотът е актуван с АОС No457/06.07.1999г.

II.Помещение за здравна служба в с.Борисово от 18 кв.м съгласно приложена схема във втория етаж на двуетажна административна сграда, построена през 1961г. в дворно място, съставляващо УПИ  ²V – за община, кв.7 по плана на селото при граници: на югоизток – поземл.имот ²²-104 ; на запад – улица; на североизток – поземл. имот V – за църква и на юг – поземл. имот ²²² – за читалище. Имотът е актуван с АОС No2369/20.01.2010г.

III.Помещение за здравна служба в с.Стройно от 11кв.м съгласно приложена схема в едноетажна масивна сграда – училище, построена в урегулиран парцел ² – за училище, кв.10 по плана на село Стройно при граници: на североизток и северозапад – улица; югоизток – Павлин Ст. Стоянов – парцел V-59 и на югозапад – Стойко Стойков парцел ²²-55. Имотът е актуван с АОС No561/13.07.2000г.

IV.Здравна служба в с.Жребино от 39кв.м съгласно приложена схема в първи етаж на двуетажна сграда – кметство, построено през 1957г. в поземлен имот за общински дом и читалище, кв.28 по плана на селото при граници: на югоизток – улица; на югозапад – улица; на североизток – Атанас Ст. Иванов, Яна Ив. Владимирова, Мария Ив. Тодорова и на северозапад – Жельо Стоянов Колев. Имотът е актуван с АОС No459/07.07.1999г.

V.Помещение за здравна служба в с.Добрич с площ от 19 кв.м съгласно приложена схема в едноетажна масивна сграда – кметство, построена през 1971г. в поземлен имот за общински нужди, селсъвет и културен дом, кв.11 по плана на селото при граници: на югоизток, югозапад и северозапад – улица; на североизток – църковен двор, Георги Т. Джукелов и Атанас Михнев Стоянов. Имотът е актуван с АОС No516/10.01.2000г.

VI.Здравна служба в с.Маломирово с площ от 65кв.м съгласно приложена схема в първи етаж на двуетажна масивна сграда – “Поща и клуб на съветника”, построена през 1981г. в общинска земя, представляваща парцел  ² –за “Поща и клуб на съветника”, кв.19 по плана на селото. Имотът е актуван с АОС No536/23.03.2000г.

VII.Здравна служба в с.Раздел с площ от 11кв.м съгласно приложена схема в първи етаж на масивна двуетажна сграда – кметство, построена в УПИ V²² – общ., кв.29 по плана на селото при граници: на изток – ПИ V² – 324; на запад – улица о.т.51а-52; на север – ПИ V²²² – за здравна служба и на юг – улица о.т.50а-51а. Имотът е актуван с АОС No1157/30.03.2005г.

VIII.Помещение за здравна служба в с.Чернозем от 20кв.м съгласно приложена схема в масивна административна сграда, построена в ПИ 80, кв.11 по плана на селото при граници: на североизток ПИ 48 и 81; на северозапад – ПИ 49; на юг – улица и на запад – улица. Имотът е актуван с АОС No 787/20.05.2003г.

IX.Помещение за здравна служба в с.Лалково от 13кв.м съгласно приложена схема в първи етаж от двуетажна масивна административна сграда, построена през 1958г. в п-л за ТКЗС и СНС част от имот 208, кв.1 по плана на селото при граници: на изток – улица; на запад – част от имот 208, отреден за площад; на север – улица и на юг – п-л за културен дом. Имотът е актуван с АОС No577/25.09.2000г.

X.Помещение за здравна служба в с.Г.Дервент от 12кв.м съгласно приложена схема в първи етаж на масивна двуетажна сграда – клуб на съветника, построена през 1986г. в поземлен имот “Дом на културата”, кв.7 по плана на селото при граници: на изток – улица; на северозапад – улица; на североизток – улица и на югозапад – общинско място. Имотът е актуван с АОС No780/17.04.2003г.

XI.Здравна служба в с.Гранитово с площ от 53кв.м и стоматологичен кабинет с площ от 12кв.м съгласно приложена схема в първи етаж на двуетажна полумасивна сграда, построена в парцел Х² – здравна служба, имот пл.No183, кв. 33 по плана на селото при граници: на югоизток – п-л Х-177; на запад – площад и п-л Х²², имот 184 –  Светия синод; на североизток – п-л ²²-180; на северозапад – п-л ²-182 и на юг – улица. Имотът е актуван с АОСNo578/21.09.2000г.

XII.Помещение за здравна служба в с.Вълча Поляна с площ от 8.40кв.м съгласно приложена схема в едноетажна масивна сграда – училище, построена в поземлен имот ²²²- за училище в кв.10 по плана на с.Вълча Поляна при граници: на изток – улица; на запад – дере; на север позем. имоти NoNo157 и 158 и на юг – поземл. имоти NoNo182 и 183. Имотът е актуван с АОС No 608/07.03.2001г.

XIII.Здравна служба в с. Мелница с площ от 59кв.м съгласно приложена схема, представляваща: масивна сграда, построена в  поземлен имот Х-за здравна служба и аптека, кв.24 по плана на селото при граници: на изток – ПИ ²²²-112 и ²V-112; на запад – улица о.т. 30-32; на север ПИ – Х²-109 и на юг ПИ ²Х -111. Имотът е актуван с АОС No1120/10.10.2004г.

XIV.Здравна служба в с.Лесово с площ 106кв.м съгласно приложена схема в първи етаж на двуетажна сграда – здравен дом, построена в поземлен имот ² – за болница, кв.29 по плана на селото при граници: на изток – п-л ²²-158; на югозапад – улица; на север – улица и на юг – п-л Х²-149. Имотът е актуван с АОС No580/13.10.2000г.

XV.Здравна служба в с.Изгрев с площ 37кв.м съгласно приложена схема в част от едноетажна паянтова сграда, построена през 1902г. и масивна пристройка към нея, построена през 1998г. в имот пл.No246 – част от поземлен имот Х² – за здравен дом, кв.19 по плана на селото при граници: югоизток – п-л V²-245; северозапад – улица; югозапад – п-л Х²²²-247 и североизток – имот пл.No242. Имотът е актуван с АОС No562/13.07.2000г.

XVI.Здравна служба в с.Пчела с площ от 30.30кв.м съгласно приложена схема на втория етаж на масивна сграда – здравна служба, построена през 1962г. в урегулиран парцел Х²-174, кв.19 по плана на селото при граници: на югоизток и северозапад – улица; на североизток – п-л. Х²²- за кооперативен дом и на югозапад – п-л.имот Х-175. Имотът е актуман с АОС No573/18.09.2000г.

XVII.Здравна служба в с.Малък Манастир с площ  от 64кв.м съгласно приложена схема на втори етаж в двуетажна масивна сграда – кметство и здравна служба, построена през 1984г. в поземлен имот ²Х – за кметство и здравна служба, кв.21 по плана на селото при граници: на изток – улица; на запад – училищен двор; на север – училищен двор и цех за плетиво и на юг – улица. Имотът е актуван с АОС No458/07.07.1999г.

XVIII.Здравна служба в с.Трънково с площ от 34кв.м съгласно приложена схема в първи етаж на двуетажна масивна сграда – читалище, построена през 1961г. в поземлен имот 117, кв.15 по плана на с.Трънково при граници: на юг и югозапад – улица; на изток – улица; на северозапад – поземл.имоти NoNo111 и 112 и на север – поземл.имоти 114 и 115. Имотът е актуван с АОС No779/17.04.2003г.

2.На основание чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и  разпореждане с общинското имущество упълномощава кмета на общината да сключи договори за наем.

16.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на част от  имот-публична общинска собственост за срок от 10/десет/ години, след провеждане на търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

26/3/16/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, чл.14, ал.1, ал.2 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане  с общинското имущество Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем след провеждане на публичен търг  на общински имот, представляващ съгласно приложената схема:втори етаж с площ  от 37,70кв.м в двуетажната сграда на  кметство с.Жребино, построено през 1957г. в дворно място с площ от 1070кв.м., представляващо урегулиран парцел  отреден за Общ. дом и читалище в кв.28 по плана на с.Жребино, утвърден със заповед No-742/05.01.46г. и заповед NoРД-743/15.01.46г.  при граници на имота:югоизток – улица, югозапад  – улица, североизток – Атанас Ст.Иванов, Яна Ив.Владимирова, Мария Ив.Тодорова., северозапад – Жельо Стоянов Колев за срок от десет години след провеждане на публичен търг по реда на глава 7 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество с начална тръжна цена  определена на база т.1 от Приложение No2 на   Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество.

2.На основание чл.14, ал.3 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане  с общинското имущество, упълномощава кмета на общината да сключи договор за наем.

 

17.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за предоставяне  под наем  за срок от 10/десет/  стопански години, на ПИ No037011-частна общинска собственост в землището на с.Г.Дервент.

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

27/3/17/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.14, ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост/ЗОС/, чл.24а, ал.4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи/ЗСПЗЗ/, чл.20 ал./1/, ал./2/ и ал./3/ от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и рапореждане с общинското имущество Общински съвет разрешава:

 

1.Отдаването под наем чрез публичен търг  на ПИNo037011 с акт за общинска собственост No2697, в  м.”Леската”, категория девета, начин на трайно ползване -нива, с площ 10,000дка и начална тръжна цена в размер на 26,30лв за срок от десет стопански години.

 

2.На основание чл. 17, ал.4 от Наредба No5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество въз основа на резултатите от търга, упълномощава кмета на общината  да сключи договор за отдаване под наем на общинския имот.

18.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Одобряване на проект за ПУП-план за регулация и застрояване на поземлени имоти 035019 и 035014, по картата на възстановената собственост на землище с.Малък Манастир, община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

28/3/18/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл. 21, ал.1, т.11  от ЗМСМА и  чл. 129 ал.1 от ЗУТ, одобрява  ПУП /план за регулация и застрояване/ на поземлени имоти 035019 и 035014, местност „Чобан Пигади”  по картата на възстановената собственост на  землище с.Малък Манастир.

Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал.1 и ал.4  от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Ямбол.

19.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Одобряване на проект за ПУП- парцеларен план за електропоровод 20 кV за захранване на поземлен имот 022046, местност „Шаламанка” по картата на възстановената собственост на землище с.Жребино, община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

29/3/19/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл. 21, ал.1, т.11  от ЗМСМА и  чл. 129 ал.1 от ЗУТ, одобрява  ПУП /парцеларен план/ за електропровод 20 кV за захранване на  поземлен имот 022046, местност „Шаламанка”   по картата на възстановената собственост на  землище с.Жребино, община Елхово.

Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал.1 и ал.4  от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Ямбол.

20.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне представител на Общински съвет-Елхово  в Националното сдружение на общините в Република България /НСРБ/

ВНОСИТЕЛ: Николай Тончев Колев – председател на ОбС-Елхово

 

ОбС РЕШИ:

30/3/20/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21,ал.1,т.15  от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл.12,ал.2 и чл.27, ал.1 от Устава на Националното сдружение на общините в Република България  , Общински съвет – Елхово:

1.Определя за делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България представителя на Общински съвет – Елхово  – Николай Тончев Колев.

 

2.При невъзможност за участие на определения по т. 1 делегат в заседание на Общото събрание на НСОРБ определя  д-р Коста Андреев Илчев за заместник делегат.

21.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне представител на Общински съвет-Елхово  в Регионална асоциация  на общините „Тракия”

            ВНОСИТЕЛ: Николай Тончев Колев – председател на ОбС-Елхово

 

ОбС РЕШИ:

31/3/21/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл.21,ал.1,т.15  от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл.35,ал.3 и ал.4 от Устава на РАО”Тракия”, Общински съвет – Елхово  :

 

².Определя за делегат в Общото събрание на РАО „ Тракия”-

Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

²².При невъзможност за участие на определения по т. 1 делегат в заседание на Общото събрание на РАО”Тракия” определя  двама заместник-делегати:

 

1.Христо Петров Петев

2.Вася Николов Василев

22.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне на реда и условията за провеждане на нов конкурс за управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски” ЕООД и назначаване на комисия за провеждане на конкурса съгласно изискванията на Наредба No9 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения.

 

ОбС РЕШИ:

32/3/22/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с чл.137, ал.1, т.5 от ТЗ, чл.63, ал.3 от ЗЛЗ и чл.3, ал.1 от Наредба No9 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения, Общински съвет-Елхово прекратява обявената с решение No489/38/11/ от 23.V²².2010г. конкурсна процедура за избор на управител на МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД.

2.На основание чл.63, ал.3 от Закона за лечебните заведения, чл.3, ал.1 от Наредба No9 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения, чл.28, ал.1 от Наредба No4 на ОбС-Елхово, Общински съвет-Елхово стартира нов конкурс за избор на управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски”ЕООД гр.Елхово.

3. На основание чл.3, ал.1 от Наредба No9 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, Общински съвет-Елхово определя: 1. обекта на конкурса; 2. изискванията към кандидатите; 3. необходимите документи, мястото и срока в който да бъдат подадени, мястото и срока, в който може да се получи информация относно темите-предмет на събеседването; 4. дата, час и място на провеждане на конкурса; (Съгласно Приложение No1, което е неразделна част от настоящата докладна записка), а на основание чл.3, ал.3 от Наредба No9, утвърждава проекта на договор за възлагане на управлението на МБАЛ“Св.Иван Рилски”ЕООД гр.Елхово.

4. На основание чл.5, ал.1 и ал.2 от Наредба No9 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения Общински съвет-Елхово назначава Комисия за организиране провеждане на конкурса в състав от 5 души и определя възнаграждението им в размер на 100 лева както следва:

Председател: Представител на Общински съвет-гр.Елхово-магистър по медицина-д-р Блага Георгиева;

Секретар: Представител на Регионална здравна инспекция;

Членове: 1.Правоспособен юрист-Даниела Трендафилова;

2.Представител на Общински съвет-гр.Елхово-инж.Любен Димитров;

3.Представител на Общинска администрация-Живка Кафеджиева.

5. На основание чл.3, ал.2 от Наредба No9 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения, Общински съвет-Елхово задължава председателя на ОбС-Елхово да публикува решението на Общински съвет-Елхово в един централен и един местен ежедневник.

23.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за избор на представители на Общински съвет-Елхово  за участие в комисиите  съгласно чл.45, ал.3 от Наредба No 5 на ОбС.

            ВНОСИТЕЛ: Николай Тончев Колев – председател на ОбС-Елхово

 

ОбС РЕШИ:

33/3/23/ Общински съвет-Елхово:

На основание чл. 45, ал. 3  от Наредба No 5 за РПУРОИ Общински съвет-Елхово избира  Николай Павлов Славчев и Красимир Георгиев Кръстев  за свои представители в комисиите по провеждане на публични търгове, организирани от общинска администрация през първото тримесечие на 2012 г.

 

24.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Съгласие за прокарване на трасе за подземен кабел от поземлен имот 019083 /УПИ ²-83/, до ПИ 814 и втори кабел от ПИ 019083 до ПИ 550 в землището на с.Бояново, община Елхово, през поземлени имоти, собственост на Община Елхово

            ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров – кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

34/3/24/ Общински съвет-Елхово:

            1.На основание чл.30, ал.3 от Правилника за прилагане на закона за опазване на земеделските земи дава предварително съгласие за прокарване на трасе за подземен кабел от поземлен имот 019083 /УПИ ²-83/, до ПИ 814 и втори кабел от ПИ 019083/УПИ ²-83/ до ПИ 550 в землището на с.Бояново, община Елхово, през поземлени имоти, собственост на община Елхово, както следва:

-20- с начин на трайно ползване-ведомствен път с дължина 1473.12 м.;

-22-с начин на трайно ползване-дере с дължина 17.64 м.;

-550- с начин на трайно ползване-полски път с дължина 203 м.;

-35- с начин на трайно ползване-храсти с дължина 45.05;

-721- с начин на трайно ползване-полски път с дължина 1.66 м.;

-726- с начин на трайно ползване-полски път с дължина 458.82;

-814- с начин на трайно ползване-полски храсти с дължина 15.74 м.;

 

 

 

Вярно,

Председател на ОбС:………………..

/Николай Тончев/