На второто заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 23.11.2011 г. от 9.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

No 2

 

На второто заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 23.11.2011 г. от 9.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  16.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

1. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация

ВНОСИТЕЛ: инж. Георги Димитров Георгиев–Председател на Временната комисия

ОбС РЕШИ:

5/2/1/ Общински съвет – Елхово:

1.Отменя Правилник за организацията и дейността на Общински съвет-Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация приет с решение No 3/2/1/ на Общински съвет – Елхово от 27 .XI.2007 г., изменян и допълван с решения No 70/7/6/ от 7.III.2008 г., 305/23/15/ от 28.05.2009 г., 505/40/2/ от 21.IХ.`10 и 518/41/1/ от 19.Х.`10.

2.На основание чл.21, ал.3 от ЗМСМА приема Правилник за организацията и дейността на Общински съвет-Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, съгласно приложения проект и направените в него промени.

2. КОНСТИТУИРАНЕ на Общински съвет

ВНОСИТЕЛ: /устно/ Николай Тончев Колев–Председател на ОбС-Елхово

ОбС РЕШИ:

6/2/2/ Общински съвет – Елхово:

1.На основание чл. 24, ал.2 от ЗМСМА и чл. 12, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността  на Общински съвет – Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администарация избира за Заместник-председател на Общински съвет – Елхово Мария Стоянова Петрова – Минчева.

2.На основание чл. 48, ал.1 от ЗМСМА и чл. 27, ал. 1  и ал. 2 от Правилника за организацията и дейността  на Общински съвет – Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администарация определя състава на Постоянните комисии към Общински съвет – Елхово, както следва:

ПК по общински бюджет и икономическа политика, (ОБИП):

Председател:Мария Стоянова Петрова-Минчева

Нели Петрова Никова

Христо Петров Петев

Любен Владимиров Димитров

Стоян Иванов Овчаров

 

ПК по общинска собственост, териториално и селищно устройство и евроинтеграция (ОСТСУЕ):

Председател: Атанас Димитров Попов

Янко Михов Георгиев

Николай Павлов Славчев

Вася Николов Василев

Стоянка Иванова Маджарова

 

ПК по социална политика и обществени дейности (СПОД):

Председател: Христо Петров  Петев

Блага Димитрова Георгиева

Милена Атанасова Гендова

Христо Георгиев Костов

Коста Андреев Илчев

 

ПК по обществен ред и установяване на конфликт на интереси (ЗОРУКИ):

Председател: Георги Димитров Георгиев

Нели Петрова Никова

Атанас Димитров Попов

Любен Владимиров Димитров

Красимир Георгиев Кръстев

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Актуализация  на сборния бюджет на община Елхово  и  промяна в поименния  списък  за капиталови разходи за 2011 г.

ВНОСИТЕЛ:Петър Андреев Киров–кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

7/2/3/ Общински съвет-Елхово:

². На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.18 от Закона за общинските бюджети променя сборния бюджет на община Елхово съгласно Приложение No1.

²². На основание чл.21 ал.1 т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.18 ал.1 от Закона за общинските бюджети във връзка с чл.100 ал.2 т.4 от Закона за лечебните заведения:

  1. Увеличава субсидията за осъществяване на болнична помощ §43/02 на МБАЛ”Св.Иван Рилски”ЕООД – било 347 000лв., става 357 000лв. Средствата да се използват за закупуване на лекарства.
  2. Намалява субсидия за текуща дейност §45/00 на спортен клуб „Тунджа спорт – Елхово” – било 8 000лв., става 0лв.

²²². На основание чл.21 ал.1 т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.12 ал.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2011г. променя поименния списък за капиталови разходи съгласно Приложение 2.

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Освобождаване състава на местна комисия, избрана с Решение 10/3/1/ по Протокол No3 от 11.XII.2007 г. на ОбС-Елхово и вземане на решение за определяне на нов състав на местната комисия  по чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона  за уреждане правата на гражданите с многогодишни жилищно-спестовни влогове /ППЗУПГМЖСВ/

ОбС РЕШИ:

8/2/4/ Общински съвет – Елхово:

1. На основание чл.8, ал.2 от Закона за уреждане жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищни-спестовни влогове /ДВ бр.82/ 1991г,… изм. ДВ бр.99/2009г./ и на основание чл.16 /ал. 3/ от Правилника за прилагането му  освобождава  избраната с решение No 10/3/1/ по Протокол No3 от 11.XII.2007 г. ОбС-Елхово местна Общинска комисия в състав: председател Пепа Петрова Кючукова – зам.кмет на Община Елхово, членове: инж. Христо Петров Петев – общински съветник, Пенка Стоянова Тончева – общински съветник, Мария Стоянова Недялкова – общински съветник, Ташко Апостолов Апостолов – старши експерт “Стопански дейности” към Община Елхово, Таня Стойкова Иванова – главен специалист “ТСУ” към Община  Елхово и Лиляна Георгиева Димитрова – вложител в ДСК.

2. На основание чл.8,ал.2 от Закона за уреждане жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове /ДВ бр.82/ 1991г,… изм. ДВ бр.99/2009г./  и на основание чл.16/ал.3/ от Правилника за прилагането Закона за уреждане жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищни-спестовни влогове определя местна Общинска комисия за мандата  в състав:

Председател: Пепа Петрова Кючукова – зам.кмет на Община Елхово

Членове:     1. инж. Христо Петров Петев – общински съветник

2. д-р Коста Андреев Илчев – общински съветник

3. Красимир Георгиев Кръстев –  общински съветник

4. Ташко Апостолов Апостолов – старши експерт „Сто-

пански дейности” към община Елхово

5. Таня Стойкова Иванова – главен специалист “ТСУ”

към Община  Елхово

6. Лиляна Георгиева Димитрова – вложител в ДСК.

Местната комисия се задължава  да представи пред Общински съвет – Елхово годишен отчет за дейността си.

Определеният състав на комисията да се представи за утвърждаване от управителния съвет на Националния компенсационен жилищен фонд при Министерски  съвет.

5. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Реализацията на проект „Създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово” по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за предприсъединителна помощ

ВНОСИТЕЛ:Петър Андреев Киров–кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

9/2/5/ На основание чл.20 и чл.21 ал.1 т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с реализацията на проект „Създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово” по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за предприсъединителна помощ, Общински съвет – Елхово:

  1. Дава съгласие за финансово обезпечаване на проекта чрез оборотни средства в размер на 100 000  лв.
  2. Средствата да бъдат осигурени в сборния бюджет на община Елхово за 2012 година.

 

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Определяне представител на Общински съвет –Елхово в Областния съвет за развитие

ВНОСИТЕЛ: Николай Тончев Колев–Председател на ОбС-Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

10/2/6/ На основание чл.22 от Закона за регионалното развитие Общински съвет-Елхово определя  инж.Христо Петров Петев за представител на Общински съвет –Елхово в Областния съвет за развитие.

 

 

Вярно,

Гл.специалист “ОбС”:_______________          Председател на ОбС /П/

/Христина Томова/                                                 /Николай Тончев/