На четиридесет и първото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 19.10.2010 г. от 9.00 ч. в заседателната зала на общината.

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

No 41

На четиридесет и първото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 19.Х.2010 г. от 9.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  15.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

 

1.ПОВТОРНО РАЗГЛЕЖДАНЕ  на Решение No 505/40/2/ от дневния ред на ХL-то заседание на Общински съвет-Елхово, проведено на 21.²Х.2010 г. във връзка със ЗАПОВЕД No АК 11/0012 от 04.Х.2010 г. на Областен управител – г-жа Таня Димитрова и Заповед NoРД-668/04.Х.2010 г. на Кмета на община Елхово – г-н Петър Киров.

 

ОбС РЕШИ:

 

518/41/1/ На основание чл. 45, ал. 9 и 10 от ЗМСМА  Общински съвет-Елхово променя Решение No 505/40/2/ в частта на т.² от дневния ред на ХL-то заседание на Общински съвет-Елхово, проведено на 21.²Х.2010 г. във връзка със ЗАПОВЕД No АК 11/0012 от 04.Х.2010 г. на Областен управител –г-жа Таня Димитрова и Заповед NoРД-668/04.Х.2010 г. на Кмета на община Елхово – г-н Петър Киров, както следва:

 

Глава Трета „Органи на управление”

В чл. 11, ал.1., се отменя новосъздадената т.11 и чл.11 ал.1 се запазва в старата редакция:

Чл.11. /1/ Председателят на Общински съвет-Елхово, освен правомощията по чл.25 от ЗМСМА:

1.Разпределя работните материали по дейността на Общински съвет-Елхово между неговите комисии според компетентността им, съгласувано с председателите на постоянните комисии;

2.Осигурява необходимите условия за работа на комисиите на Общински съвет-Елхово и на общинските съветници;

3.Упражнява контрол върху разходването на средствата, разчетени по бюджета на община Елхово за издръжка на Общински съвет-Елхово;

4.Удостоверява с подписа си протоколите от заседанията на Общински съвет-Елхово;

5.Определя местата в заседателната зала за общинските съветници, участващите с право на съвещателен глас и гостите;

6.Следи за спазването на този правилник;

7.Подготвя за обявяване пред населението на приетите от Общински съвет-Елхово актове;

8.Участва в заседанията на постоянните комисии със съвещателен глас.

9.Изпълнява и други функции, възложени му от законите на страната, Общински съвет-Елхово и този правилник.

10.Председателят на ОбС-Елхово свиква Консултативен съвет в състав зам.председателя, председателите на постоянни комиси /ПК/ и ръководителите на регистрираните групи общински съветници за консултации по дневния ред  на заседанията и по други въпроси от неговата дейност.

 

Глава Седма „Заседания

Предложеният текст на чл.40, ал.1 се отменя и се запазва старата редакция на чл.40, ал.1.:

Чл.40 ./1/. Общински съвет – Елхово провежда не по-малко от 9 заседания на година в ден, определен от Председателя на ОбС-Елхово. Заседанията се провеждат на обявената дата от 9,00 до 18,00 часа, с един час обедна почивка от 13.00 до 14,00 и междинни почивки от 10 минути на всеки два часа.

Ако 15 /петнадесет/ минути след обявения начален час на заседанието няма кворум за заседанието, Председателят на на ОбС-Елхово обявява нова дата и час на заседанието.

 

Създадените три нови алинеи- ал.2, ал.3 и ал.4 към чл. 56 отпадат, отпада и номерацията на ал.1 и чл.56 остава в старата си редакция:

Чл.56. Когато процедурата по гласуването или резултатът от него бъдат оспорени от политически представителна група веднага след приключването му, Председателят организира повторно гласуване. Резултатът от повторното гласуване е окончателен.

 

Отпада предложената ал.6 към чл. 57 и се заличава номерацията.

Чл. 57. /1/ За всяко  заседание на общинския съвет се изготвя официален протокол,  който се подписва от Председателя  на ОбС и от протоколиста (водещия протокола).

/2/ Протоколът включва в хронологичен ред хода на заседанието и съдържа:

1.датата на заседанието, мястото на провеждането, часа на откриване и закриване;

2.  кворумът и промените в него;

3. имената на присъстващите и на отсъстващите общински съветници, на присъстващите представители на общинското ръководство, гости и медии;

4.  предложения за промяна в проекта за дневен ред и приетият дневен ред;

5. докладите на вносителите на точки от дневния ред по същество и становищата / препоръките на постоянните комисии;

6.  предложения за изменения или допълнения по проектите за решения;

7.  процедурни предложения;

8.  резултатите от гласуванията;

9.  текстът на решенията.

10. питания от общинските съветници и от граждани по въпроси извън дневния ред на заседанието и съответно устно дадените им отговори.

11. подписите на лицата, които го удостоверяват.

/3/ Към протокола се прилагат всички писмени материали от заседанието (докладните записки по дневния ред, писмените становища на постоянните комисии, доклади на временните комисии, декларации, писмени питания на граждани и общински съветници, писмени отговори и др.)

/4/ Заседанията се записват на цифров носител, до които имат достъп всички общински съветници, граждани и медии, след разпореждане на Председателя. Записите се съхраняват в архива на Общински съвет.

/5/ Съветниците имат право в седемдневен срок от деня на заседанието да прегледат протокола и да поискат поправки в него. При спор въпросът се решава от съвета на следващото заседание.

Глава Девета „Взаимодействие между общински съвет и общинска администрация”

Създадените три нови алинеи- ал.2, ал.3 и ал.4 към чл. 62 отпадат, отпада и номерацията на ал.1  и чл.62 остава в старата си редакция:

Чл.62 Кметът на общината организира изпълнението на решенията на Общински съвет-Елхово чрез кметовете на кметства, кметските наместници и общинската администрация и се отчита за това пред  ОбС-Елхово два пъти годишно.

 

Отпадат ал.2 и ал.3 към чл. 66. Запазва се записа на чл.66, в края на изречението се поставят две точки и се възстановяват точките на чл.66 от т.1 до т.5 включително.

Чл. 66. /1/  В структурата на общинската администрация се създава специализирано звено (по чл. 29 а, ал. 2 от ЗМСМА ) за подпомагане и осигуряване на работата на Общинския съвет и на неговите комисии:

1.Осигурява деловодното обслужване на ОбС-Елхово и неговите комисии;

2.Осигурява техническото размножаване и изпращане на материалите и поканите за заседание на ОбС-Елхово и неговите комисии;

3.Осигурява воденето на протоколите и на присъствената книга от заседанията на ОбС-Елхово, изпращането на актовете на ОбС-Елхово;

4.Осигурява спазването на реда по време на заседанията, преброяването и отчитането на резултатите от явните гласувания;

5.Изпълнява и други функции, определени в устройствения правилник на общинската администрация или възложени му от Председателя на ОбС-Елхово.

 

Запазва се текста на чл.66, ал.6, но се променя номерацията и става чл.66, ал.2

/2/ В звеното по чл.29, ал.2 от ЗМСМА могат да бъдат включени експерти на граждански договор, които да подпомагат дейността на общинския съвет.

 

Вярно,

Протоколист:_______________                                Председател на ОбС: /П/

/М. Гангарова/                                                           /Стоян Овчаров/