Общински съвет – Елхово прие изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Елхово

С решение № 383/34/2/ от 27.10.2022 г.Общински съвет – Елхово прие следното изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация:

На основание чл.34, ал.6 от ЗМСМА, във връзка с чл.63, ал.2 от Закона за противодействие на корупцията, Общински съвет – Елхово приема изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, както следва:

  1. Чл. 21, ал.3 се изменя по следния начин:

Било: Чл.21 /3/ Общинските съветници подават декларация по чл.12 т.4 от ЗПРКИ. Декларацията се подава преди или по време на изпълнението на правомощията или задълженията по служба.

Става: Чл.21 /3/ Общинският съветник, който е обявил частен интерес, не може да участва в обсъждането и да гласува. Обстоятелствата по тази алинея се отразяват в протокола от съответното заседание.

 

 

НИКОЛАЙ ТОНЧЕВ

Председател на ОбС-Елхово

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЕЛХОВО, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ