Празнично обръщение от кмета на oбщина Елхово Петър Гендов по повод празника на града

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

На 18 март 1925 г., преди 99 години, цар Борис ІІІ подписва Указ №86 за преименуване на селището от Казъл Агач в град Елхово и установяване  на градския му статут. Указът влиза в сила от 26 март, когато е публикуван в Държавен вестник. 

Преди точно тридесет години Общински съвет – Елхово решава празникът на града да се чества ежегодно през най-близките събота и неделя до 26 март, а първият празник е отбелязан през март 1995 г.

Нашият град има богато културно – историческо наследство, запазено още от времето на траки, римляни, византийци и българи. Извор на традиции, знание и опит, от които ние черпим и поставяме по – високи цели за утвърждаването на град Елхово. На този ден – празника на Елхово, ние не само се обръщаме към нашата история, но и чертаем бъдещето на нашия град.

Днес,  всеки един от нас се вълнува от радостта и емоциите на различните събития, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на град Елхово като съвременен български и европейски град. Обединява ни и отговорността това да бъде лична кауза на всеки от нас, защото само с общите ни усилия и съпричастност – и в делниците и в празниците, ще съградим нашето общо бъдеще такова, каквото го желаем. Заедно в празниците, заедно и в работата, която вършим, за доброто на нашия град.

Желая на всички Вас здраве и благоденствие!

Нека имаме вяра, сили, кураж и увереност за доброто на нашия град!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

ПЕТЪР ГЕНДОВ

Кмет на община Елхово