Девето заседание

   О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

 

П Р О Т О К О Л

№ 9

 

На деветото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 25.04.2024 г. от 9.00 ч. в заседателната  зала на общината.  

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  17.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

1.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Актуализация на сборния бюджет на община Елхово за 2024 година

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

71/9/1/ Общински съвет – Елхово

І. На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.124, ал.1 и ал.2 от Закона за публичните финанси променя сборния бюджет на община Елхово съгласно Приложение № 1.

ІІ. На основание чл.21, ал.1, т.6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.127, ал.1 от Закона за публичните финанси променя поименния списък за капиталови разходи съгласно Приложение № 2.

2. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Приемане на годишен финансов отчет за 2023 г. на дружество с общинско участие: “Медицински център №1 – Елхово” ЕООД

ВНОСИТЕЛ: Християн Кускунов – председател на ОбС-Елхово

ОбС РЕШИ:

72/9/2/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и чл. 137, ал. 1, т. 3, във връзка с чл. 147, ал. 2 от Търговския закон и на основание чл.10, ал. 1,т. 17 от Наредба № 4 за условията и реда, при които община Елхово упражнява правата си на собственик в общинските еднолични търговски дружества и върху общинската част от капитала на търговските дружества в които е съдружник или акционер приема годишен отчет на “Медицински център №1–Елхово” ЕООД за отчетната 2023 г.

2.На основание чл.10, ал.1, т.16 от Наредба № 4 на ОбС-Елхово определя за проверител на „Медицински център №1–Елхово” ЕООД дипломиран експерт-счетоводител –  Пенка Върбанова за отчетната 2024 година.

3. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Приемане на годишен финансов отчет за 2023 г. на дружество с общинско участие МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД

ВНОСИТЕЛ: Християн Кускунов – председател на ОбС-Елхово

ОбС РЕШИ:

73/9/3/ Общински съвет – Елхово

1. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и чл. 137, ал. 1, т.3, във връзка с чл. 147, ал. 2 от Търговския закон и на основание чл.10, ал. 1, т.17 от Наредба № 4  за условията и реда, при които община Елхово упражнява правата си на собственик в общинските еднолични  търговски дружества и върху общинската част от капитала на търговските дружества в които е съдружник или акционер Общински съвет-Елхово  приема  годишния отчет  и баланса за 2023 г. на МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД.

2. На основание чл.10, ал.1, т.17 от Наредба № 4 във връзка с чл.137, ал.1, т.3 от Търговския закон, Общински съвет-Елхово взе решение с неразпределената текуща печалба да бъдат покрити загуби за минали години.

3. На основание чл.34, ал.1 и ал.2 от Наредба № 4 за реда и условията за упражняване правата на Община Елхово в търговски дружества с общинско участие в капитала, в граждански дружества и за сключването на договори за съвместна дейност, отчисленията от дивидента да бъдат внесени в общинския бюджет в сроковете на чл.37, ал.2 от същата наредба.

4. На основание чл.10, ал.1, т.16 от Наредба № 4 на ОбС-Елхово определя за проверител на МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД дипломиран експерт-счетоводител – Пенка Върбанова за отчетната 2024 година.

 

4.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Кандидатстване на Общински Етнографско-археологически музей – Елхово с проектно предложение по Първа покана за набиране на концепции за проектни предложения по Териториалната стратегия на програмата Итнеррег България – Турция 2021-2027 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

74/9/4/ Общински съвет – Елхово

На основание чл.21, ал.1, т.23, във връзка с ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и Насоките за кандидатстване по Програма ИНТЕРРЕГ— ИПП за трансгранично сътрудничество България – Турция:

  1. Общинският съвет – Елхово дава съгласие, Етнографско-археологически музей – Елхово да бъде партнираща организация по проект: „ТНRАС1А Аlive: Раrtnership for experiental CULtural tourism from the Black Sea to Maritsa – CULTHRA” – „ТРАКИЯ ЖИВА: Партньорство за експериментален културен туризъм от Черно море до Марица – КУЛТРА”. Първа покана за набиране на проектни идеи по Териториалната стратегия в рамките на Програма INTERREG VI-A ИПП България – Турция 2021-2027, Специфична цел 1 „Постигане на устойчив и приобщаващ икономически растеж, основан на повишена конкурентоспособност на местната икономика, цифрова и зелена трансформация.
  2. Дейностите, включени за изпълнение в проект „ТНRАС1А Аlive: Раrtnership for experiental CULtural tourism from the Black Sea to Maritsa – CULTHRA” – „ТРАКИЯ ЖИВА: Партньорство за експериментален културен туризъм от Черно море до Марица – КУЛТРА”, отговарят на приоритетите на Плана за интегрирано развитите на Община Eлхово 2021 – 2027.
  3. Общинският съвет – Елхово декларира, че предназначението на обектите на интервенция по предложения проект „ТНRАС1А Аlive: Раrtnership for experiental CULtural tourism from the Black Sea to Maritsa – CULTHRA” – „ТРАКИЯ ЖИВА: Партньорство за експериментален културен туризъм от Черно море до Марица — КУЛТРА” няма да бъдат променяни за период не по-малък от 6 години след приключване на дейностите по проекта и няма да бъдат отдавани за стопанисване от други физически и юридически лица.
  4. Общинският съвет – Елхово, дава правомощия на Директора на Етнографско-археологически музей – Елхово да подпише необходимите документи по т. 1.
  5. Общинският съвет – Елхово декларира, че законният представител на Община Елхово е кмета на общината Петър Гендов.

 

5. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Приемане на Годишен план за изпълнение на Общинската стратегия за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в община Елхово за 2024 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

75/9/5/ Общински съвет – Елхово

1.На основание чл.21, ал.1, т.12  от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.197, ал.3 от Закона за предучилищно и училищно образование приема Годишен  план за изпълнение на Общинската стратегия за  подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в община Елхово за 2024 г.

 

6. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Доклади на читалищата в община Елхово за осъществените читалищни дейности в изпълнение на приетата програма за 2023 год. и изразходваните от бюджета средства през предходната година.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

76/9/6/ Общински съвет – Елхово

На основание чл.21, ал.1, т.23 и т.24 от ЗМСМА и във връзка с чл.26а, ал.4 и ал.5 от Закона за Народните читалища, Общински съвет – Елхово приема докладите за дейността на читалищата на територията на община Елхово през 2023 год., както следва:

  1. НЧ „Развитие-1893г.” – гр.Елхово
  2. НЧ „Христо Ботев-1928г.” – с.Лесово
  3. НЧ „Съгласие-1928г.” – с.Гранитово
  4. НЧ „Пробуда-1926г.” – с.Маломирово
  5. НЧ „Съгласие-1930г.” – с.Кирилово
  6. НЧ „Възраждане-1930г.” – с.Изгрев
  7. НЧ „Г.С.Раковски-1922г.” – с.Раздел
  8. НЧ „Христо Ботев-1935г.” – с.Пчела
  9. НЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1962” – с.Мелница
  10. НЧ „П.Хилендарски-1936г.”- с. Малък манастир
  11. НЧ „Светлина -1926г.”- с. Бояново

 

7.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Предложение за промяна на представителя на община Елхово в юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Местна инициативна група-Елхово-Болярово”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

77/9/7/ Общински съвет – Елхово

1. На основание чл.21, ал.1 т.15 от ЗМСМА, Общински съвет – Елхово прекратява пълномощията на определения със свое решение №162/13/7/, прието по Протокол №13 от 25.10.2012 г. представител на община Елхово в общото събрание на Сдружение с нестопанска цел  “Местна инициативна група-Елхово-Болярово” .

2. На основание чл.21, ал.1 т.15 от ЗМСМА, Общински съвет –Елхово определя Петър Георгиев Гендов – кмет на община Елхово за представител на община Елхово в общото събрание на Сдружение с нестопанска цел “Местна инициативна група-Елхово-Болярово” .

 

8.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Определяне на нов представител на Община Елхово в колективния орган на управление на юридическо лице с нестопанска цел   Сдружение „ Местна инициативна група – Елхово – Болярово”

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

78/9/8/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл.21, ал.1 т.15 от ЗМСМА и във връзка с чл. 32, т.9 от Устава на сдружение с нестопанска цел „МИГ-Елхово- Болярово ”, Общински съвет – Елхово определя Мария Цветанова Петрова – началник отдел „ Стопанско управление и общинска собственост „ в община Елхово за представител на община Елхово в колективния орган за управление на Сдружение с нестопанска цел “Местна инициативна група – Елхово-Болярово”, на мястото на Даниела Иванова Минкова – началник отдел „ Програми, проекти и хуманитарни дейности“ в община Елхово , избрана с решение  № 255/20/7/ от 23.05.2013 г.

 

9.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на сглобяем павилион – частна общинска собственост с площ от 24 кв.м., находящ се в с. Добрич, кв.11, парцел за общински нужди, сел.съвет и културен дом за срок до 10 /десет/ години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

79/9/9/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2024 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да предостави под наем”, бъде допълнена следната позиция № 11. „Сглобяем павилион със застроена площ от 24 кв.м, построен през 1980 г. в кв.11, парцел за общински нужди, селсъвет, културен дом по плана на село Добрич“.
  2. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.20 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на имот – частна общинска собственост, представляващ: сглобяем павилион със застроена площ от 24 кв.м, построен през 1980 г. в кв.11, парцел за общински нужди, селсъвет, културен дом по плана на село Добрич, одобрен със Заповед № 2945 от 27.05.1952 г., при граници на парцела: на изток: улица о.т. 27 – о.т. 46; на запад: улица о.т. 31 – о.т. 32; на север: ПИ за църква и ПИ за детски дом; на юг: улица о.т. 32 – о.т. 46, за срок от 10 /десет/ години, след провеждане на публичен търг с месечен наем, определен на база т.1 от Приложение № 2 „Базисни цени за отдаване под наем на общински имоти“ на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество в размер на 82.65 лв. /осемдесет и два лева и шестдесет и пет стотинки/ без включено ДДС.
  3. На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.20, ал.3 и ал.4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово възлага на кмета на общината да издаде заповед и сключи договор за наем въз основа на резултатите от проведения търг.

 

10. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на част от имот – частна общинска собственост, представляващ 2 кв.м.ид.ч. от ПИ с идентификатор 27382.500.9705, целия с площ от 4087 кв.м., находящ се в град Елхово на ул. „Морава“ №1А след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

80/9/10/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2024 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да предостави под наем”, бъде допълнена следната позиция № 12. „Част от имот – частна общинска собственост с площ от 2 кв.м.ид.ч. от ПИ 27382.500.9705, целият с площ от 4 087 кв.м. по КККР на град Елхово, ул. „Морава № 1А“.
  2. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.20 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, във връзка с чл.56, ал.1 и ал.2 от Закона за устройство на територията, чл.2, ал.1 от Наредба № 8 за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламни, информационни и монументално декоративни елементи на територията на община Елхово, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на част от имот – частна общинска собственост, представляващ: 2 кв.м.ид.ч. от поземлен имот с идентификатор 27382.500.9705, целият с площ от 4 087 кв.м., адрес на поземления: гр. Елхово, ул. „Морава“ № 1А по кадастралната карта и кадастралните регистри на град Елхово, одобрени със Заповед РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителен директор на АГКК, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: за търговски обект, комплекс, предишен идентификатор: 27382.500.9501; номер по предходен план:кв.10, парцел I, съседи: ПИ 27382.500.7236; ПИ 27382.500.7113; ПИ 27382.500.9708; ПИ 27382.500.9707; ПИ 27382.500.9721; ПИ 27382.500.9822; ПИ 27382.500.9706 и ПИ 27382.500.9704 за срок от 10 /десет/ години, след провеждане на публичен търг с месечен наем, определен на база т.2 от Приложение № 2 „Базисни цени за отдаване под наем на общински имоти“ на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество в размер на 48.65 лв. /четиридесет и осем лева и шестдесет и пет стотинки/.
  3. На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.20, ал.3 и ал.4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово възлага на кмета на общината да издаде заповед и сключи договор за наем въз основа на резултатите от проведения търг.

 

11. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Даване на принципно съгласие за предоставяне под наем на имоти – полски пътища, определени по реда на чл. 37в, ал.16 от ЗСПЗЗ, за стопанската 2023 – 2024г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

81/9/11/ Общински съвет – Елхово

І. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост,  чл.75б, ал.2 от ППЗСПЗЗ и чл. 37в, ал.16 и ал.17 от ЗСПЗЗ – Общински съвет-Елхово дава принципно съгласие да се предоставят под наем, за стопанската 2023/2024г общинските полски пътища и напоителни канали, които не функционират и заявени от земеделските производители и включени в съответните блокове за земеделско ползване  по цена:

– в размер на 34,00лв/дка  представлявяща средно годишно рентно плащане, дължимо за 2023/24г.  за землището на  гр.Елхово, община Елхово, съгласно Протокол №1  от  25.01.2023г.  на ОД“Земеделие“-гр.Ямбол  за определяне на средното годишно рентно плащане за стопанската 2023/24г. на територията на община Елхово.

ІІ. Наемателите, на които са предоставени полските пътища, са длъжни да осигурят достъп до имотите, декларирани и заявени за ползване в реални граници през стопанската 2023/2024г.

III. На основание чл. 52, ал. 5, т. 2 от ЗМСМА не по – малко от 30 на сто от постъпилия приход от отдаване под наем на полските пътища да се използва за изпълнение на дейности от местно значение в населеното място.

IV. На основание чл. 37в, ал.16  от ЗСПЗЗ, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да сключи договорите за наем за стопанската 2023/2024г.

 

12.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на част от имот – публична общинска собственост с площ от 61.82 кв.м.ид.ч. от втори етаж на масивна триетажна административна сграда със ЗП 344 кв.м., находяща се в град Елхово на ул. «Цар Калоян» №13 с идентификатор 27382.500.1391.1 за срок от 10 /десет/ години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

82/9/12/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост и чл.18 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на част от имот публична общинска собственост, представляващ 61.82 кв.м. ид.ч. от втори етаж на масивна триетажна административна сграда с идентификатор 27382.500.1391.1 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово, одобрени със Заповед № РД-18-103/28.11.2008 г., цялата със застроена площ 344 кв.м., предназначение: административна, делова сграда, построена в поземлен имот с идентификатор 27382.500.1391, при граници на дворното място: ПИ 27382.500.1394; ПИ 27382.500.1393; ПИ 27382.500.1392; ПИ 27382.500.1390 и ПИ 27382.500.7090 за срок от 10 /десет/ години, след провеждане на публичен търг с месечен наем, определен на база т.1 от Приложение № 2 „Базисни цени за отдаване под наем на общински имоти“ на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество в размер на 201.20 лв. /двеста и един лева и двадесет стотинки/ без включено ДДС.
  2. На основание чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост и чл.18, ал.3 и ал.4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово възлага на кмета на общината да издаде заповед и сключи договор за наем въз основа на резултатите от проведения търг.

 

13.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Определяне на пазарни цени за продажба на недвижими имоти частна общинска собственост

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

83/9/13/ Общински съвет – Елхово

  1. По т. 1 Общински съвет не прие проекта на решение.
  2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 41, ал. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 43, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово определя пазарните цени за продажба на недвижими имоти частна общинска собственост, както следва:

2.1. Поземлен имот с идентификатор 27382.500.9680 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, последно изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри засягащо поземления имот е от 07.05.2020 г., адрес на поземления имот: гр. Елхово, ул. Тунджа № 16, площ: 476 кв. м., трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: незастроен имот за жилищни нужди, предишен идентификатор: 27382.500.3572, номер по предходен план: кв. 5 парцел ХV, при граници: поземлени имоти с идентификатор 27382.500.9679, 27382.500.7162, 27382.500.9681, 27382.500.9696, на стойност 14 280,00 лв. без ДДС.

2.2. Поземлен имот с идентификатор 27382.500.9681 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, последно изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри засягащо поземления имот е от 07.05.2020 г., адрес на поземления имот: гр. Елхово, ул. Тунджа № 20, площ: 507 кв. м., трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: незастроен имот за жилищни нужди, предишен идентификатор: 27382.500.3572, номер по предходен план: кв. 5 парцел ХVІ, при граници: поземлени имоти с идентификатор 27382.500.9680, 27382.500.7162, 27382.500.9682, 27382.500.9696, на стойност 15 210,00 лв. без ДДС.

2.3. Поземлен имот с идентификатор 27382.500.9933 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, адрес на поземления имот: гр. Елхово, ул. Лозенград № 25, площ: 315 кв. м., трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване  ниско застрояване (до 10 м), предишен идентификатор : 27382.500.79, номер по предходен план : кв. 135, ПИ 79, при съседи: поземлени имоти с идентификатор 27382.500.9956, 27382.500.78, 27382.500.77, 27382.500.9957, на стойност 9 450,00 лв. без ДДС.

  1. На основание чл. 47, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество разходите по изработване на пазарните оценки от независим оценител за имотите подробно описани в т. 2.1, т. 2.2 и т. 2.3 от настоящото решение да са за сметка на купувачите.
  2. Разходите по изработване на пазарната оценка за имота подробно описан в т. 1 от настоящото решение да са за сметка на купувача.
  3. Възлага на кмета на общината за имотите по т. 1 и т. 2.3 да издаде заповеди за определяне на купувач и сключи договори за покупко-продажба и за имотите по т. 2.1 и т. 2.2 след провеждане на публичен търг да издаде заповеди и сключи договори за покупко-продажба.

 

14.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Прекратяване на съсобственост чрез продажба на идеалната част на Община Елхово представляваща 749/4853 кв.м.ид.ч. от поземлен имот с идентификатор № 27382.500.2576 по Кадастралната карта и Кадастралните регистри на гр. Елхово, целия с площ 4 853 кв.м. на съсобственика „Дружество за автомобилни превози“ АД гр. Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

84/9/14/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 36, ал. 1, т. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 53, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава прекратяване на съсобственост, чрез продажба на идеалната част на община Елхово представляваща 749/4853 кв.м.ид.ч. от поземлен имот с идентификатор № 27382.500.2576 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, целия с площ 4 853 кв. м., трайно предназначение на територията – урбанизирана, начин на трайно ползване – за автогара, автоспирка, предишен идентификатор – няма, номер по предходен план – 2576, квартал 143, парцел ІІ, при граници – поземлени имоти с идентификатори №№ 27382.500.9654, 27382.500.3003, 27382.500.9584, 27382.500.7153, 27382.500.9521, 27382.500.5008 на съсобственика „Дружество за автомобилни превози“ АД гр. Елхово, собственик на 4104/4800 кв.м.ид.ч. от дворно място цялото с площ 4800 кв. м. представляващо поземлен имот ІІ-за автогара в кв. 143 по застроителния и регулационен план на гр. Елхово утвърден със заповед № І-666 от 25.07.1980 г. и заповед № ТСУ-7 от 15.08.2001 г. идентичен съгласно Удостоверение № 33/11.04.2024 г. с поземлен имот с идентификатор № 27382.500.2576 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК с площ 4 853 кв. м., трайно предназначение на територията – урбанизирана, начин на трайно ползване – за автогара, автоспирка, предишен идентификатор – няма, номер по предходен план – 2576, квартал 143, парцел ІІ, при граници – поземлени имоти с идентификатори №№ 27382.500.9654, 27382.500.3003, 27382.500.9584, 27382.500.7153, 27382.500.9521, 27382.500.5008, съгласно нот. акт № 72, т. ІІІ, рег. № 2282, д. № 230 от 2005 г., вписан в Служба по вписванията с акт № 15, том ІV, д. 637/2005 г., вх. рег. № 1148 от 26.04.2005 г.
  2. На основание чл. 42 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарната оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

15.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Прекратяване на съсобственост чрез продажба на идеалната част на Община Елхово представляваща 90/640 кв.м.ид.ч. от дворно място цялото с площ 640 кв.м. съставляващо поземлен имот ХV-192 в кв. 26 по Застроителния и регулационен план на с. Кирилово на съсобственичката Ревекка Николаевна Михайлова.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

85/9/15/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 36, ал. 1, т. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 53, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава прекратяване на съсобственост, чрез продажба на идеалната част на община Елхово представляваща 90/640 кв.м.ид.ч. от дворно място цялото с площ 640 кв. м. съставляващо поземлен имот ХV-192 в кв. 26 по застроителния и регулационен план на с. Кирилово одобрен със заповед № ЛС/Р-183 от 27.05.1993 г., при граници на север – ПИ ХVІ-184, на изток – ПИ ХІV-191, на юг – улица о. т. 65 – о. т. 156, на запад – улица о. т. 155 – о. т. 156, на съсобственичката Ревекка Николаевна Михайлова собственичка на 550/640 кв.м.ид.ч. дворно място цялото с площ 640 кв.м. съставляващо поземлен имот ХV-192 в кв. 26 по застроителния и регулационен план на с. Кирилово одобрен със заповед № ЛС/Р-183 от 27.05.1993 г., при граници – улици, ПИ ХVІ-184 и ПИ ХІV-191, съгласно нот. акт № 43, т. І, рег. № 326, н. д. № 42 от 2022 г. вписан в Служба по вписванията с акт № 16, т. V, д. 156/2022 г., вх. рег. № 331 от 17.03.2022 г., дв. вх. № 329.
  2. На основание чл. 42 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарната оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.
  3. На основание чл. 52, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет определя 30 % от постъпленията от ликвидиране на съсобствеността в имота, да бъдат използвани за изпълнение на дейности от местно значение в с. Кирилово.

 

16.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Прекратяване на съсобственост чрез продажба на идеалната част на Община Елхово представляваща 300/1610 кв.м.ид.ч. от дворно място цялото с площ 1 610 кв.м. съставляващо поземлен имот № 317 по Кадастралния план на с. Пчела отреден за поземлени имоти ХVІІ-275 и ХVІІІ-275 в кв.11 по Застроителния и регулационен план на с. Пчела на съсобственичката Кръстинка Стоянова Палова.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

86/9/16/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 36, ал. 1, т. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 53, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава прекратяване на съсобственост, чрез продажба на идеалната част на община Елхово представляваща 300/1610 кв.м.ид. ч. от дворно място цялото с площ 1 610 кв.м., съставляващо поземлен имот № 317 по кадастралния план на с. Пчела одобрен със заповед № РД-17-6/06.04.2005 г., отреден за ПИ ХVІІ-275 и ПИ ХVІІІ-275 в кв. 11 по застроителния и регулационен план на с. Пчела утвърден със заповед № 6506/15.11.1951 г., при граници на североизток – ПИ 306, югоизток – ПИ 316, юг – улица о. т. 61 – о. т. 62 – о. т. 63, и северозапад – улица о. т. 55 – о. т. 61 на съсобственичката Кръстинка Стоянова Палова собственичка на 1310/1610 кв.м.ид.ч. от дворно място цялото с площ 1 610 кв. м. съставляващо поземлен имот № 317 за който са отредени поземлени имоти ХVІІ-275 и ХVІІІ-275 в кв. 11 по плана на с. Пчела, одобрен със заповед № 6506/1951 г. и заповед № РД-17-6/2005 г., при граници: улици, поземлен имот 306 и поземлен имот 316, съгласно нотариален акт № 55, том І, рег. № 438, дело № 50 от 2023 г., вписан в Служба по вписванията – Елхово с акт № 145, том ІІ, дело 317/2023 г., вх. рег. № 526 от 11.04.2023 г.
  2. На основание чл. 42 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарната оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.
  3. На основание чл. 52, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет определя 30 % от постъпленията от ликвидиране на съсобствеността в имота, да бъдат използвани за изпълнение на дейности от местно значение в с. Пчела.

 

17.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Продажба на недвижим имот частна общинска собственост представляващ поземлен имот с идентификатор 27382.500.9945 по Кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

87/9/17/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 21, ал. 1 т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 35, ал. 3 от Закона за общинската собственост и чл. 50, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава продажба на недвижим имот частна общинска собственост представляващ поземлен имот с идентификатор 27382.500.9945 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, последно изменение от 13.03.2024 г., адрес на поземления имот: гр. Елхово, площ: 264 кв. м., трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), предишен идентификатор: 27382.500.2683, номер по предходен план: 9945, кв. 136, парцел І, при съседи: поземлени имоти с идентификатори 27382.500.7024, 27382.500.9946, 27382.500.2685, 27382.500.2684, 27382.500.7032 на Данчо Боянов Атанасов и наследниците на Златка Михалева Атанасова – Георги Асенов Андреев, Минка Данчева Христова и Стоян Данчев Атанасов собственици с нот. акт № 126, том VІІ, рег. № 11639, дело № 1070 от 2021 г. вписан в Служба по вписванията – Елхово с акт № 80, том ІХ, д. 1344/2021 г., вх. рег. № 2457 от 15.12.2021 г., дв. вх. № 2444 и удостоверение за идентичност № АОУ-30/02.04.2024 г. на сграда с кадастрален идентификатор 27382.500.9945.1 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, еднофамилна жилищна сграда със застроена площ 90 кв.м., построена в поземлен имот с идентификатор 27382.500.9945 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, която съгласно Удостоверения за търпимост №№ АОУ-54/20.06.2023 г. и АОУ-29/02.04.2024 г. на Главния архитект на община Елхово не подлежи на премахване и забрана за ползване.
  2. На основание чл. 42 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество Общински съвет – Елхово, упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарната оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

18.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Продажба на поземлен имот с идентификатор 27382.500.9908 по скица-проект за изменение на Кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, включен в УПИ ХІІ-2006 в кв. 87 по Регулационния план на гр. Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

88/9/18/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 34, ал. 4 и чл. 35, ал. 4 т. 2 от Закона за общинската собственост във връзка с § 8 ал. 2 т. 1 от Преходните разпоредби на Закона за устройство на територията и чл. 39, ал. 1 т. 8 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава да се приложи влязъл в сила неприложен дворищнорегулационен план одобрен със заповед № І-А-666 от 25.07.1980 г. за недвижим имот представляващ урегулиран поземлен имот ХІІ-2006 в кв. 87 по застроителния и регулационен план на гр. Елхово, чрез продажба на общински недвижим имот представляващ поземлен имот с идентификатор 27382.500.9908 по скица – проект № 15-368282-10.04.2024 г. за изменение на КККР на гр. Елхово, площ: 33 кв. м., трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), предходен идентификатор: 27382.500.7174, при съседи: поземлени имоти с идентификатори 27382.500.7149, 27382.500.2006, 27382.500.2005, 27382.500.7174 включен в УПИ ХІІ-2006 кв. 87 по застроителния и регулационен план на гр. Елхово одобрен със заповед № І-А-666 от 25.07.1980 г. на Георги Димитров Делчев от с. Изгрев собственик на дворно място с площ 570 кв.м., съставляващо поземлен имот с идентификатор 27382.500.2006 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г.на АГКК, трайно предназначение на територията – урбанизирана, начин на трайно ползване – ниско застрояване (до 10 м ), номер по предходен план: 2006, кв. 87, парцел ХІІ, при граници по картата: поземлени имоти с идентификатори 27382.500.7149, 27382.500.2007, 27382.500.2005, 27382.500.7174, заедно с построената в имота сграда с идентификатор 27382.500.2006.1, включен в УПИ ХІІ-2006 кв. 87 по застроителния и регулационен план на гр. Елхово одобрен със заповед № І-А-666 от 25.07.1980 г.
  2. На основание чл. 42 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители изготвяне на пазарна оценка на общинския недвижим имот.

 

19.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Съгласуване от Общински съвет-Елхово на позиция и мандат на община Елхово за предстоящо заседание на 09.05.2024г. от 11.00 часа на общото събрание на Асоциация по ВиК при Областна администрация – Ямбол с резервна дата съгласно чл.10, ал.5, т.6 от ПОДАВИК  22.05.2024г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

89/9/19/ Общински съвет – Елхово

На основание чл.21, ал.1, т.15 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл.198е, ал.5 от Закона за водите, Общински съвет-Елхово съгласува позиция и мандат на представителя на община Елхово Петър Георгиев Гендов – кмет на община Елхово за заседанието на Асоциацията по ВиК при Областна администрация-гр.Ямбол, което ще се състои на 09.05.2024г. от 11.00 часа , както следва:

         По точка 1. Съгласно чл. 198в, ал. 4, т. 10 от Закона за водите, Общото събрание на асоциацията приема отчет за дейността на Асоциация по ВиК, гр. Ямбол за 2023г.

         – ЗА.

         По точка 2. Съгласно чл.9, ал.2 от Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация, Общото събрание на асоциацията приема отчет за изпълнение на бюджета на асоциацията за 2023г.

         – ЗА.

         По точка 3. Съгласно чл. 198в, ал. 4, т. 9 от Закона за водите, Общото събрание на асоциацията приема бюджета на Асоциация по ВиК, гр. Ямбол за 2024г.

        – ЗА.

         По точка4: Съгласно чл.33а от ПОДАВИК общото събрание на Асоциацията одобрява подробна инвестиционна програма на ВиК оператора за 2024г.

         – ЗА.

 

20.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Допускане за изработване на ПУП- парцеларен план за трасе на обект: Външно електрозахранване с кабел 1 kV Фотоволтаична инсталация „Кирилово-Солар Профюжън“инсталация за производство на ел. енергия и отдаване в електроразпределителната мрежа по чл. 25 от ЗЕВИ, в ПИ с идентификатор 36909.75.10, с. Кирилово, общ. Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

90/9/20/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл.124а, ал.1 от ЗУТ разрешава изработване на ПУП- парцеларен план за трасето на обект: Външно електрозахранване с кабел 1 kV Фотоволтаична инсталация „Кирилово-Солар Профюжън“ инсталация за производство на ел. енергия и отдаване в електроразпределителната мрежа по чл. 25 от ЗЕВИ, в ПИ с идентификатор 36909.75.10, с. Кирилово, общ. Елхово.

Проектът за ПУП следва да се изработи съобразно изискванията на Наредба №8 за обема и съдържанието на устройствените планове.

  1. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява заданието за проектиране по чл.125 от ЗУТ на ПУП- парцеларен план за трасето на обект: Външно електрозахран-ване с кабел 1 kV Фотоволтаична инсталация „Кирилово- Солар Профюжън“ инсталация за производство на ел. енергия и отдаване в електроразпределителната мрежа по чл. 25 от ЗЕВИ, в ПИ с идентификатор 36909.75.10, с. Кирилово, общ. Елхово.
  2. На основание чл.30, ал.3 от Правилника за прилагане на закона за опазване на земеделските земи дава предварително съгласие за прокарване на трасе за подземен ел. кабел за външно
    електрозахранване от ПИ 36909.75.133 находящ се в стопански двор с. Кирилово до съществуващ ТП/БКТП „1-КИРИЛОВО“, КЛ/ВЛ ТЕНЕВО, п/ст ЕЛХОВО, в ПИ 36909.56.463 по КККР землище с. Кирилово, община Елхово през: поземлен имот с идентификатор 36909.56.1 по КККР гр. Елхово

         Съгласно чл.124б, ал.4 от Закона за устройство на територията решението не подлежи на оспорване.

 

21.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Отпускане на еднократни социални помощи и награди на граждани от общината.

ВНОСИТЕЛ: Татяна Дюлгерова – председател на ПК по социална политика и обществени дейности

ОбС РЕШИ:

91/9/21/ Общински съвет – Елхово

I. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и писмо № ФО – 3/06.02.2024 г. на МФ, Общински съвет–Елхово предоставя еднократна финансова помощ на:

  1. Митьо Иванов Тодоров, с. Пчела – 200.00 лв.
  2. Донка Иванова Митева, с. Трънково – 100.00 лв.

II. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и писмо № ФО – 3/06.02.2024 г. на МФ, Общински съвет–Елхово не предоставя еднократна финансова помощ на:

  1. Росица Ангелова Тодорова, с. Пчела
  2. Султана Борисова Зафирова, гр. Елхово
  3. Недка Иванова Йорданова, гр. Елхово
  4. Дафина Желязкова Илиева, гр. Елхово
  5. Тонка Митева Кючукова, с. Бояново
  6. Димитър Иванов Митев, с. Пчела
  7. Жела Желязкова Йорданова, гр. Елхово
  8. Златка Асенова Тодорова, гр. Елхово
  9. Иван Симеонов Мишев, гр. Елхово
  10. Минка Тодорова Митева, гр. Елхово
  11. Мария Младенова Донева, с. Пчела
  12. Илия Димитров Русев, гр. Елхово
  13. Радослав Георгиев Станков, гр. Елхово
  14. Галя Иванова Димитрова, с. Гранитово
  15. Златка Атанасова Симеонова, с. Кирилово
  16. Дафина Асенова Асенова, гр. Елхово
  17. Величка Георгиева Стефанова, гр. Елхово
  18. Илия Атанасов Стефанов, гр. Елхово
  19. Асен Георгиев Стефанов, гр. Елхово
  20. Анка Пашова Пашова, гр. Елхово
  21. Дафина Христова Пехливанова, гр. Елхово
  22. Катя Ташева Калчева, гр. Елхово
  23. Йордан Михайлов Пехливанов, гр. Елхово
  24. Дафинка Илиева Иванова, гр. Елхово
  25. Иван Христов Иванов, гр. Елхово
  26. Величка Христова Иванова, гр. Елхово
  27. Сийка Иванова Йорданова, гр. Елхово
  28. Демира Славчева Шопова, с. Лесово
  29. Демир Недялков Асенов, гр. Елхово

22.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Определяне на комисия за проверка на дейността на МБАЛ „Св. Ив. Рилски” ЕООД гр. Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Християн Кускунов – председател на ОбС-Елхово

ОбС РЕШИ:

92/9/22/ Общински съвет – Елхово

I. Определя комисия за проверка на дейността на МБАЛ „Св. Ив. Рилски” ЕООД гр.Елхово в състав:

Председател: Живка Кафеджиева – зам.кмет на община Елхово

Членове:   

 1. д-р Блага Георгиева – общински съветник

2. Даниел Атанасчев – общински съветник

3. Жана Драгоева – н-к отдел БФ и ТРЗ

4. Лидия Кръстева – юрисконсулт в община Елхово

II. Комисията да извърши проверка относно дейността на лечебното заведение за периода от 01.01.2022 г. до 31.12.2023 г., включваща следното:

  1. Брой и обем на клиничните пътеки по сключения договор с РЗОК. Въведени нови клинични пътеки през 2022 г. и 2023 г.
  2. Предприети действия разкриване на хоспис към МБАЛ „Св. Ив. Рилски” ЕООД гр. Елхово.
  3. Справка за кадровата обезпеченост на дружеството, с включена в нея информация за недостигащ персонал; привлечени медицински специалисти през проверявания период. Поименен списък на персонала с длъжностите, които заема всеки от тях.
  4. Справка за технологичната обезпеченост на дружеството – налична медицинска апаратура.
  5. Справка за сключени договори с други лечебни и здравни заведения за осигуряване на взаимоизгодно сътрудничество и методична помощ.
  6. Изпълнени проекти за модернизация на материалната база.
  7. Въведени мерки за намаляване на разходите за отопление и осветление.
  8. Изясняване на обстоятелствата за непредприемане на действия от управителя на публичното предприятие за обявяване в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на освобождаването му като прокурист на дружеството.

Комисията да изготви доклад за резултатите от проверката в срок до 17.05.2024г. и да го внесе за разглеждане от Общински съвет – Елхово.

 

23.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Решение 45/5/12 от 19.02.2024г. по протокол №5/19.02.2024г. на ОбС- Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

Общински съвет не прие предложения проек на решение

 

 

Вярно,

Мария Петрова                                                         Християн Кускунов

Гл.специалист ОбС                                                     Председател на ОбС /П/