Единадесето заседание

   О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

№ 11

На единадесетото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 27.06.2024 г. от 9.00 ч. в заседателната  зала на общината.  

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  17.

………………………………………………………………………………………………………………….

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

1.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Кандидатстване на Община Елхово с пълно проектно предложение в рамките на програмен приоритет 2, „Интегрирано развитие на трансграничния регион“ по програмата Интеррег България -Турция 2021-2027

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

103/11/1/ Общински съвет – Елхово

На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и във връзка с изискванията и Ръководството за разработка и подаване за пълни проектни предложения по програма (Interreg VI-A) IPA Bulgaria Türkiye Programme 2021-2027:

  1. Общински съвет – Елхово дава съгласие община Елхово в качеството си на водещ партньор да възложи разработване и подаване на проектно предложение „Заедно разкриваме величието на природата за устойчив туризъм между две морета” по програмата (Interreg VI-A) IPA Bulgaria Türkiye Programme 2021-2027, приоритет 2, „Интегрирано развитие на трансграничния регион“.
  2. Общински съвет – Елхово дава съгласие община Елхово да участва в изпълнението на планираните проектни дейности и постигане на резултатите заложени в проекта.
  3. Общински съвет – Елхово гарантира устойчивост на резултатите от проекта за период от 5 години след завършване на фазата на изпълнението му.
  4. Упълномощава кмета на община Елхово да извърши всички последващи действия.

2.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Кандидатстване на Община Елхово по процедура № BG16FFPR002-2.003 „Мерки за изграждане, за разширяване и/или надграждане на общински/регионални системи за разделно събиране и рециклиране на биоразградими отпадъци“ по Приоритет 2 „Отпадъци“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

104/11/2/ Общински съвет – Елхово

На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА и във връзка с чл. 31, ал. 1, т.1 и т. 2 от Закона за управление на отпадъците:

           1.Общински съвет поема ангажимент Община Елхово да не се присъединява към друго регионално сдружение за срока на изпълнение на проекта и най-малко за срок от 5 години след окончателното плащане на средствата за проекта по ОПОС 2021-2027 г. по настоящата процедура.

  1. Дава съгласие Община Елхово да кандидатства по процедура за набиране на проектни предложения № BG16FFPR002-2.003 „МЕРКИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ЗА РАЗШИРЯВАНЕ И/ИЛИ НАДГРАЖДАНЕ НА ОБЩИНСКИ / РЕГИОНАЛНИ СИСТЕМИ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ И РЕЦИКЛИРАНЕ НА БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ“ по Приоритет 2 „Отпадъци” на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. в партньорство с община Болярово с проектно предложение „Проектиране и изграждане на компостиращa инсталация от община Елхово и община Болярово на територията на община Елхово“
  2. 3. Упълномощава Кмета на Община Елхово да участва в Общото събрание на РСУО-Елхово за вземане на решение за одобряване изграждането на компостираща инсталация на територията на община Елхово.
  3. Упълномощава Кмета на Община Елхово да сключи споразумение за партньорство, с което да се определи собствеността на инсталацията за компостиране разпределена между общините партньори, съобразно дела на съответната община.
  4. Дава съгласие изградената със средства по процедурата инфраструктура, в т.ч. движимо и недвижимо имущество да бъде единствено общинска собственост, като не по-късно от въвеждането на компостиращата инсталация в експлоатация, собствеността на изградената инфраструктура да бъде поделена съгласно определените дялове в Партньорското споразумение между община Елхово и община Болярово.
  5. Дава съгласие финансовият ресурс необходим на Община Елхово за:

          – покриване на първоначалните допустими разходи по проекта, преди средствата да бъдат възстановени от Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.;

         – за покриване на допустими разходи по проекта, които няма да бъдат финансирани от Програма „Околна среда“ 2021-2027 г., вкл. собствения принос;

         – и за покриване на недопустимите разходи, необходими за изпълнението на проекта, да бъде осигурен, чрез ползване на кредит от фонд ФЛАГ.

  1. Дава съгласие при необходимост Кмета на Община Елхово да предприеме всички действия, по изготвяне на заявление за използване на получените средства от отчисленията по чл. 64 от ЗУО за покриване на нуждите за финансиране на предварителни и подготвителни дейности, необходими за кандидатстването по Приоритет 2 „Отпадъци” на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

3.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Промяна в числеността на персонала в обособено звено към местна дейност „Чистота” 

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

105/11/3/ Общински съвет – Елхово

На основание чл.21, ал.1, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация

  1. Закрива длъжността „Пазач невъоръжена охрана“ – 3 щатни бройки в обособено звено към местната дейност „Чистота”, отговарящи за експлоатацията на регионално депо за неопасни отпадъци на общините Елхово и Болярово, считано от 15 август 2024 г.
  1. Утвърждава следните длъжности и численост на обособено звено към местната дейност „Чистота”, отговарящи за експлоатацията на регионално депо за неопасни отпадъци на общините Елхово и Болярово, считано от 15 август 2024 г., както следва:

– Ръководител обособено звено – 1 щатна бройка.

– Машинист булдозер и шофьор на МПС за превоз на персонала – 1 щатна бройка.

– Кантарджия – 1 щатна бройка.

  1. Възлага на кмета на община Елхово да отрази промяната в числеността на обособено звено към местната дейност „Чистота” в длъжностното щатно разписание на общината и да предприеме необходимите действия за изпълнение на решението.
  2. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Даване на съгласие Община Елхово да подаде заявление до Регионална инспекция по околна среда – Стара Загора, за ползване на част от натрупаните отчисления по чл.64 от Закон за управление на отпадъците за „Актуализация на работен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството на обект: Депо за твърди битови отпадъци /неопасни/ отпадъци на общините Елхово и Болярово – етап № 2“

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

106/11/4/ Общински съвет – Елхово

На основание чл.21, ал.2 във връзка с ал.1, т.23  от Закона за местното самоуправление и местната администрация и изискванията по чл.25, ал.2, т.2 от Наредба №7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, Общински съвет Елхово дава съгласие Кмета на Община Елхово да предприеме всички действия по изготвяне на заявление по чл.25, ал.1 от Наредба №7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, подаването им и използване на получените средства от отчисленията по чл.64 от Закона за управление на отпадъците за разплащане на „Актуализация на работен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството на обект: Депо за твърди битови отпадъци /неопасни/ отпадъци на общините Елхово и Болярово – етап № 2“.

5.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Избиране на временно изпълняващ длъжността управител на „Медицински център №1-Елхово” ЕООД и определяне на реда и условията за провеждане на конкурс за управител на лечебното заведение съгласно изискванията на Закона за публичните предприятия, Правилника за прилагане на ЗПП и Наредба № 4 за реда и условията за упражняване правата на Община Елхово в търговски дружества с общинско участие в капитала, в граждански дружества и за сключването на договори за съвместна дейност.

ВНОСИТЕЛ: Християн Кускунов – председател на ОбС Eлхово

ОбС РЕШИ:

107/11/5/ Общински съвет – Елхово

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, чл. 64, ал. 2 от ЗЛЗ, чл.24, ал.1, т.2 от ЗПП, чл.70, ал.3 от ППЗПП, чл.15, ал.1, т.15.1 от Договор за възлагане на управлението на публично предприятие – Еднолично дружество с ограничена отговорност „Медицински център 1-Елхово“ ЕООД, Общински съвет Елхово прекратява предсрочно по взаимно съгласие договора за възлагане на управлението с д-р Стоян Костадинов Габров.

2.На основание чл.21, ал.1, т.9 от ЗМСМА, чл.70, ал.2 от ППЗПП, чл.23 от Наредба № 4 за реда и условията за упражняване правата на Община Елхово в търговски дружества с общинско участие в капитала, в граждански дружества и за сключването на договори за съвместна дейност, Общински съвет Елхово избира за временно изпълняващ длъжността управител на „Медицински център 1-Елхово ” ЕООД д-р Стоян Костадинов Габров, за срок до провеждане на конкурс за избор на управител на лечебното заведение по нормативно установения ред, но за срок не по-дълъг от 6 месеца. Възлага на кмета на Община Елхово да сключи договор за възлагане на управлението на „Медицински център 1-Елхово” ЕООД с временно изпълняващия длъжността управител на лечебното заведение.

3.На основание чл. 56 от ППЗПП определя временно изпълняващият длъжността управител на „Медицински център 1-Елхово” ЕООД да получава месечно възнаграждение в размер на пет бални единици.

4.Общински съвет – Елхово задължава временно изпълняващия длъжността управител на „Медицински център №1-Елхово“ ЕООД, след сключване на договора за управление, да предприеме необходимите действия за вписване на обстоятелствата по промяната по партидата на дружеството в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенция по вписванията.

5.На основание чл.21, ал.1, т.9 от ЗМСМА, чл.63, ал.3 от Закона за лечебните заведения, чл.21, ал.1 от ЗПП, чл.69, ал. 2 от ППЗПП и чл.22, ал.1 от Наредба № 4 за реда и условията за упражняване правата на Община Елхово в търговски дружества с общинско участие в капитала, в граждански дружества и за сключването на договори за съвместна дейност, Общински съвет-Елхово взема решение за провеждане на конкурс за избор на управител на „Медицински център №1-Елхово“ ЕООД.

6.На основание чл.22, ал.2 от Наредба №4 за реда и условията за упражняване правата на Община Елхово в търговски дружества с общинско участие в капитала, в граждански дружества и за сключването на договори за съвместна дейност, Общински съвет-Елхово определя:

1.условията на конкурса;

2.определя минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността;

3.необходимите документи, мястото и сроковете за подаването им, съгласно Приложение №1, което е неразделна част от настоящото предложение.

7.На основание чл.22, ал.2, т.1 от Наредба №4 за реда и условията за упражняване правата на Община Елхово в търговски дружества с общинско участие в капитала, в граждански дружества и за сключването на договори за съвместна дейност, Общински съвет-Елхово определя състава на Комисия за подготовка и провеждане на конкурса в състав от 7 души и определя възнаграждението им в размер на 150.00 лева както следва:

Председател: д-р Блага Димитрова Георгиева – общински съветник-магистър по медицина;

Членове: 1. Даниел Атанасов Атанасчев – общински съветник;

  1. Димитър Георгиев Биволаров – общински съветник;
  2. Красимир Георгиев Кръстев – общински съветник;  
  3. Живка Тодорова Кафеджиева – зам. кмет на община Елхово;
  4. Жана Тодорова Драгоева – н-к отдел БФ и ТРЗ;           
  5. Лидия Красимирова Кръстева – гл. юрисконсулт в община Елхово;

8.На основание чл.22, ал.2, т.3 от Наредба №4 за реда и условията за упражняване правата на Община Елхово в търговски дружества с общинско участие в капитала, в граждански дружества и за сключването на договори за съвместна дейност, Общински съвет-Елхово задължава председателя на ОбС-Елхово да публикува обява в един местен вестник, и на официалната интернет страница на общината, която съдържа минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността, условията на конкурса, необходимите документи,  мястото и сроковете за подаването им.

6.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Кандидатстване на Общински Етнографско-археологически музей – Елхово с пълно проектно предложение  по Транс Гранично Сътрудничество България – Турция „THRACIA Alive: Партньорство за изживяващ културен туризъм от Черно море до Марица” № BGTR0200043.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

108/11/6/ Общински съвет – Елхово

  1. Общински съвет – Елхово одобрява подготвената проектна концепция и създаденото партньорство между: Община Узункьопрю, област Едирне, Р Турция, Общински исторически музей – гр. Средец, България, Център за развитие – гр. Къркларели, Р Турция, Етнографско-археологически музей – Елхово, България и „Един – 13“ЕООД – гр. Бургас, България, за проект: „ТНRАСIА Аlive: Партньорство за изживяващ културен туризъм от Черно море до Марица“ по първа покана за проектни предложения на Териториалната стратегия по програмата Интеррег България – Турция 2021 – 2027.
  2. Общински съвет – Елхово дава съгласие Етнографско-археологически музей – Елхово в качеството на проектен партньор да разработи и изпълни предложения проект BGTR0200043 „ТНRАСIА Аlive: Партньорство за изживяващ културен туризъм от Черно море до Марица“ по първа покана за проектни предложения на Териториалната стратегия по програмата Интеррег България – Турция 2021 – 2027.
  3. Общински съвет – Елхово гарантира устойчивостта на резултатите от проекта за период от 5 години след приключване на срока за изпълнението му.
  4. Общински съвет – Елхово упълномощава директора на Етнографско-археологически музей – Елхово да представлява музея и да подписва всички необходими документи свързани с кандидатстването и изпълнението на дейностите по проекта.

7.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Определяне на пазарни цени за продажба на недвижими имоти частна общинска собственост.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

109/11/7/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 41, ал. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 43, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово определя пазарните цени за продажба на недвижими имоти частна общинска собственост, както следва :

1.1. 749/4853 кв. м. ид. ч. от поземлен имот с идентификатор № 27382.500.2576 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, целия с площ 4 853 кв. м., трайно предназначение на територията – урбанизирана, начин на трайно ползване – за автогара, автоспирка, предишен идентификатор – няма, номер по предходен план – 2576, квартал 143, парцел ІІ, при граници – поземлени имоти с идентификатори №№ 27382.500.9654, 27382.500.3003, 27382.500.9584, 27382.500.7153, 27382.500.9521, 27382.500.5008, на стойност 37 450,00 лв. без ДДС.

1.2. 90/640 кв. м. ид. ч. от дворно място цялото с площ 640 кв. м. съставляващо поземлен имот ХV-192 в кв. 26 по застроителния и регулационен план на с. Кирилово одобрен със заповед № ЛС/Р-183 от 27.05.1993 г., при граници на север – ПИ ХVІ-184, на изток – ПИ ХІV-191, на юг – улица о. т. 65 – о. т. 156, на запад – улица о. т. 155 – о. т. 156, на стойност 900,00 лв. без ДДС.

1.3. 300/1610 кв. м. ид. ч. от дворно място цялото с площ 1 610 кв. м., съставляващо поземлен имот № 317 по кадастралния план на с. Пчела одобрен със заповед № РД-17-6/06.04.2005 г., отреден за ПИ ХVІІ-275 и ПИ ХVІІІ-275 в кв. 11 по застроителния и регулационен план на с. Пчела утвърден със заповед № 6506/15.11.1951 г., при граници на североизток – ПИ 306, югоизток – ПИ 316, юг – улица о. т. 61 – о. т. 62 – о. т. 63, и северозапад – улица о. т. 55 – о. т. 61, на стойност 2 400,00 лв. без ДДС.

1.4. Поземлен имот с идентификатор 27382.500.9945 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК, последно изменение от 13.03.2024 г., адрес на поземления имот: гр. Елхово, площ: 264 кв. м., трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване : ниско застрояване (до 10 м), предишен идентификатор: 27382.500.2683, номер по предходен план: 9945, кв. 136, парцел І, при съседи: поземлени имоти с идентификатори 27382.500.7024, 27382.500.9946, 27382.500.2685, 27382.500.2684, 27382.500.7032, на стойност 7 900,00 лв. без ДДС.

1.5. Поземлен имот с идентификатор 27382.500.9908 по скица – проект № 15-368282-10.04.2024 г. за изменение на КККР на гр. Елхово, площ: 33 кв. м., трайно предназначение на територията : урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), предходен идентификатор: 27382.500.7174, при съседи: поземлени имоти с идентификатори 27382.500.7149, 27382.500.2006, 27382.500.2005, 27382.500.7174 включен в УПИ ХІІ-2006 кв. 87 по застроителния и регулационен план на гр. Елхово, на стойност 1 200,00 лв. без ДДС.

  1. На основание чл. 47, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество разходите по изработване на пазарните оценки от независим оценител за имотите подробно описани в т. 1 от настоящото решение да са за сметка на купувачите.
  2. Възлага на кмета на общината за имотите по т. 1 да издаде заповеди за определяне на купувач и сключи договори за покупко-продажба.

8.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Предложение за предоставяне под наем на обработваеми земи – частна общинска собственост от I-IX категория за срок от десет стопански години.       

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

110/11/8/ Общински съвет – Елхово

I.На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, чл.24а, ал.5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи,  чл.31 ал./1/, ал./2/ и ал./3/, чл.32, ал.3, във връзка с §8 от Допълнителните разпоредби на Наредба №5  за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество Общински съвет разрешава:

1.Да бъде актуализирана  Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2024г., приета с Решение на Об съвет – Елхово №36/5/3 от 19.02.2024г. като в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в списъка на свободните обработваеми земи –частна общинска собсвеност в община Елхово за предоставяне под наем да бъдат включени по землища, както следва:

Землището на гр.Елхово   

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 27382.71.280 Торлозови мочури IX нива 6.000
2 27382.71.320 Торлозови мочури IX нива 13.668

Землището на с.Изгрев 

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 32576.14.1 Чобан бунар VI Нива 134.626
2 32576.53.1 Татла бунар III Нива 11.999
3 32576.100.43 До село V Нива 10.599

 

Землището на с.Борисово  

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 05520.10.217 Марка VI Нива 1.907
2 05520.34.14 Дранголов бозалък VII Нива 7.998

 Землището на с.Кирилово   

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 36909.34.160 Кара билюк IX Нива 3.672
2 36909.43.340 Кузулука IV Нива 7.719
3 36909.59.182 Анджолов кладенец IV Нива 9.698
4 36909.46.10 Ветите лозя VI Нива 16.945

 Землището на с.Стройно  

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 69883.105.30 Черния мост IX Нива 3.445
2 69883.41.15 Райкова могила IV Нива 3.341

 Землището на с.Жребино   

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 29516.31.109 Саръ гьол V Нива 2.698
2 29516.32.2 Юрта V Нива 1.791
3 29516.22.40 Шаламанка V Нива 10.367
4 29516.31.150 Саръ гьол V Нива 12.714
5 29516.31.54 Саръ гьол V Нива 5.825
6 29516.31.68 Саръ гьол V Нива 10.799
7 29516.42.14 Гръковица IV Нива 4.291
8 29516.47.213 Меселима IV нива 2.999
9 29516.50.72 Конски гробища III Нива 3.444
10 29516.50.8 Конски гробища III Нива 5.490
11 29516.52.16 Бели камък V Нива 3.999
12 29516.53.85 Солен кладенец IV Нива 2.966
13 29516.54.27 Коравата могила IV Нива 3.619
14 29516.54.33 Коравата могила IV Нива 5.999
15 29516.54.9 Коравата могила IV Нива 9.007
16 29516.59.2 Куршума IV Нива 9.137
17 29516.63.1 Чобан бунар IV Нива 8.681
18 29516.64.11 Драката IV Нива 3.999
19 29516.64.13 Драката IV Нива 5.702
20 29516.99.72 До село IV Нива 2.589
21 29516.30.1 Лозенски път V Нива 2.525
22 29516.52.152 Бели камък V Нива 21.995
23 29516.31.60 Юрта V нива 1.400

Землището на с.Маломирово  

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 46797.22.135 Старната VI Нива 9.109
2 46797.43.42 Старите лозя  VI Нива 13.150
3 46797.15.74 Маринов дол VI Нива 8.556
4 46797.15.186 Маринов дол VI Нива 4.297

в землището на с.Славейково

№ имот М-ст К-я НТП Площ/дка
1 66980.22.1 Реката IX Нива 142.488

2.Отдаване под наем на 2973,022дка обработваеми  земи – частна общинска собственост  от I-IX категория чрез публичен търг за срок от десет  стопански години, описани в приложения списък на земеделските земи по землища, номера на имоти, местности, категории и начална наемна цена – Приложение №1, което е неразделна част от решението на ОбС Елхово.

3.Преди обявяване на търга, списъка със земеделските земи да се актуализира с последната информация на Служба по геодезия картография и кадастър /СГКК/-гр.Ямбол.

4.Възлага на Кмета на Общината да проведе публичния търг съгласно Глава VІІІ от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество и сключи договор за наем за срок от десет стопански години.

5.На основание чл. 52, ал. 5, т. 2 от ЗМСМА не по – малко от 30 на сто от постъпилия приход от отдаване под наем на земеделските земи да се използва за изпълнение на дейности от местно значение в съответното населено място.

  1. На основание §8 от Допълнителните разпоредби на Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество възлага на кмета на Община Елхово за останалите след провеждане на повторния публичен търг свободни земеделски земи от общинския поземлен фонд да организира и проведе нов публичен търг за отдаване под наем за срок от десет стопански години като първоначалната тръжна цена се намали с 30%.

9. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Учредяване на възмездно право на ползване за устройване на постоянен пчелин върху 1030/8617кв.м ид.ч от имот с идентификатор №27382.78.208 по КККР на гр. Елхово, НТП-пасище, публична общинска собственост, целият с площ от 8617 кв.м., находящ се в м.“Ватиб орман“, в землището на гр. Елхово за срок от десет години.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

111/11/9/ Общински съвет – Елхово

1.На основание чл.8, ал.9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана  Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2024г., приета с Решение на Об съвет – Елхово №36/5/3 от 19.02.2024г. като в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, върху които община Елхово има намерение да  учреди вещни права”, точка Б. “Имоти, за които предстои да бъде започната процедура за учредяване на ограничени вещни права” да бъде създадена нова  позиция  №2„Учредяване  възмездно право на ползване върху 1030/8617кв.м ид.ч от имот с идентификатор №27382.78.208 по КККР на гр.Елхово, НТП-пасище, публична общинска собственост, площ от 8617кв.м., м.“Ватиб орман“, в землището на гр.Елхово.

2.На основание чл. 21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.11, ал.1 и ал.2 от Закона за пчеларството, чл.37п, ал.1,  ал.7, т.2, ал.8, ал.12 от ЗСПЗЗ, във връзка с чл.34, ал.6 от ЗОС, Общински съвет – Елхово разрешава учредяване без търг или конкурс на възмездно право на ползване за устройване на постоянен пчелин с капацитет 103бр. пчелни семейства върху 1030/8617кв.м ид.ч от имот с идентификатор №27382.78.208 по КККР на гр.Елхово, НТП-пасище, публична общинска собственост, целият с площ от 8617кв.м., находящ се в м.“Ватиб орман“, в землището на гр.Елхово., съгласно комбинирана ситуационна скица след заплащане на сума в размер на 420,00лв. /четиристотин и двадесет лв/ представляваща цената за учредяване правото на ползване на Димитър Василев Тодоров за срок десет години от датата на сключване на договора.В случай че цената не бъде заплатена в определения срок, правата на лицето, в чиято полза е учредено правото на ползване, се погасяват.

3.Възлага на кмета на общината да предприеме всички последващи действия, свързани с учредяване правото на ползване.

10.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Отдаване под наем на имот – частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.2615.1.27 с площ от 80 кв.м., находящ се в град Елхово на ул. „Александър Стамболийски“ № 66, ет.1 за срок от 10 /десет/ години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

112/11/10/ Общински съвет – Елхово

 

1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2024 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да предостави под наем”, бъде допълнена следната позиция № 17. „Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.2615.1.27 с площ от 80 кв.м., находящ се в град Елхово, ул. „Александър Стамболийски“ № 66, ет.1.

2. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.20 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на имот – частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.2615.1.27 с площ от 80 кв.м., предназначение на самостоятелния обект: за офис, брой нива на обекта: 1 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово, одобрени със Заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнител директор на АГКК, адрес на имота: гр. Елхово, ул. „Ал. Стамболийски“ № 66, разположен в първи етаж на сграда с идентификатор: 27382.500.2615, при граници: ниво 1: съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: няма; под обекта: няма; над обекта: ПИ 27382.500.2615.1.15 за срок от 10 /десет/ години, след провеждане на публичен търг с месечен наем, определен на база т.1 от Приложение № 2 „Базисни цени за отдаване под наем на общински имоти“ на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество в размер на 206.65 лв. /двеста и шест лева и шестдесет и пет стотинки/ без включено ДДС.

3. На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.20, ал.3 и ал.4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово възлага на кмета на общината да издаде заповед и сключи договор за наем въз основа на резултатите от проведения търг.

11.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Отдаване под наем на имот – частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.2615.1.28 с площ от 85 кв.м., находящ се в град Елхово на ул. „Александър Стамболийски“ № 66, ет.1 за срок от 10 /десет/ години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

113/11/11/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2024 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да предостави под наем”, бъде допълнена следната позиция № 16. „Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.2615.1.28 с площ от 85 кв.м., находящ се в град Елхово, ул. „Александър Стамболийски“ № 66, ет.1.
  2. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.20 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на имот – частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор 27382.500.2615.1.28 с площ от 85 кв.м., предназначение на самостоятелния обект: друг вид самостоятелен обект, брой нива на обекта: 1 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово, одобрени със Заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнител директор на АГКК, адрес на имота: гр. Елхово, ул. „Ал. Стамболийски“ № 66, разположен в първи етаж на сграда с идентификатор: 27382.500.2615, при граници: ниво 1: съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж: ПИ 27382.500.2615.1.29; под обекта: няма; над обекта: ПИ 27382.500.2615.1.2; ПИ 27382.500.2615.1.13 и ПИ 27382.500.2615.1.3 за срок от 10 /десет/ години, след провеждане на публичен търг с месечен наем, определен на база т.1 от Приложение № 2 „Базисни цени за отдаване под наем на общински имоти“ на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество в размер на 216.65 лв. без включено ДДС.
  3. На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.20, ал.3 и ал.4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово възлага на кмета на общината да издаде заповед и сключи договор за наем въз основа на резултатите от проведения търг.

12.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Отдаване под наем на имот – частна общинска собственост, представляващ сграда с идентификатор 27382.500.2279.1 с площ от 104 кв.м., находяща се в град Елхово на ул.“Царибродска“ № 27, за срок от 10 /десет/ години след провеждане на публичен търг.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

 ОбС РЕШИ:

114/11/12/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2024 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да предостави под наем”, бъде допълнена следната позиция № 18. „Сграда с идентификатор 27382.500.2279.1 с площ от 104 кв.м., находяща се в град Елхово, ул. „Царибродска“ № 27.
  2. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.14, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.20 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава отдаването под наем на имот – частна общинска собственост, представляващ сграда с идентификатор 27382.500.2279.1 с площ от 104 кв.м., брой етажи: 1, брой самостоятелни обекти в сградата: няма данни, предназначение: друг вид обществена сграда по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово, одобрени със Заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнител директор на АГКК, адрес на имота: гр. Елхово, ул. „Царибродска“ № 27, сградата е разположена в поземлен имот с идентификатор: 27382.500.2279, при граници на дворното място: ПИ 27382.500.7033; ПИ 27382.500.4019; ПИ 27382.500.4020; ПИ 27382.500.7194; ПИ 27382.500.4022; ПИ 27382.500.7176 за срок от 10 /десет/ години, след провеждане на публичен търг с месечен наем, определен на база т.1 от Приложение № 2 „Базисни цени за отдаване под наем на общински имоти“ на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество в размер на 254.65 лв. /двеста петдесет и четири лева и шестдесет и пет стотинки/ без включено ДДС.
  3. На основание чл.14, ал.2 от Закона за общинската собственост и чл.20, ал.3 и ал.4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово възлага на кмета на общината да издаде заповед и сключи договор за наем въз основа на резултатите от проведения търг.

 13.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Допускане за изработване на проект за Изменение на Общ устройствен план в обхвата на поземлен имот с идентификатор 47768.17.86 по КК и КР на с. Мелница, местност „Метлите“, община Елхово, област Ямбол.

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

 ОбС РЕШИ:

115/11/13/ Общински съвет – Елхово

  1. На основание чл.124, ал.1 от ЗУТ разрешава изменението на общ устройствен план на поземлен имот с идентификатор 47768.17.86 по КК и КР на с. Мелница, общ. Елхово, обл. Ямбол. общ на обект: „Приемо-предавателна станция за глас и/ или данни на „Юнайтед Тауърс България“ ЕООД и „Виваком България“ ЕАД с № BS3599”

Проектът за ОУП следва да се изработи съобразно изискванията на Наредба №8 за обема и съдържанието на устройствените планове.

  1. На основание чл.124б, ал.1 от Закона за устройство на територията, одобрява заданието за проектиране по чл.125 от ЗУТ на Общ устройствен план в обхвата на поземлен имот с идентификатор 47768.17.86 по КК и КР на с. Мелница, м-ст „Метлите“, община Елхово, област Ямбол.на обект: „Приемо-предавателна станция за глас и/ или данни на „Юнайтед Тауърс България“ ЕООД и „Виваком България“ ЕАД с № BS3599”

         Съгласно чл.124б, ал.4 от Закона за устройство на територията решението не подлежи на оспорване.

14.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Даване на предварително съгласие за учредяване на възмездно право на строеж за изграждане на фотоволтаична централа, находяща се в землищата на с. Жребино, с. Бояново и с. Кирилово, община Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Гендов – кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

Общински съвет не прие проекта на решение

Вярно,

Мария Петрова                                                              Християн Кускунов

Гл.специалист ОбС                                                     Председател на ОбС /П/