Стартираха строително-ремонтните работи по проект „Основен ремонт на уличната мрежа в град Елхово“

img_0363Със символична първа копка днес стартираха строително-ремонтните работи по проект „Основен ремонт на уличната мрежа в град Елхово“, финансиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013г. Дейностите по този проект включват основен ремонт на ул. „Александър Стамболийски” от спирката на завод “Елпром” до бензиностанция “Петрол”, и от ул. “Царибродска” до обходен път “юг”, както и основен ремонт на ул. “Победа”.

Официалната церемония по първа копка се състоя  от 10.00 часа пред магазин „Мостовской” в Елхово, в присъствието на Анастас Анастасов – Зам. председател на 41-то народно събрание, Светослав Тончев – Народен представител от 41-то народно събрание, Таня Димитрова – Областен управител на град Ямбол, Димитър Иванов – Зам. Областен управител на град Ямбол, инж. Петрова – представител на дружество „Орудица 2011”, проф. Денчев – почетен гражданин на град Елхово, както и домакинът на събитието – кмета на град Елхово г-н Петър Киров.

Молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на община Елхово и успешна работа на екипа, който ще работи отслужи иконом Николай Клюнков.

В своето официално обръщение г-н Анастас Анастасов припомни, че само преди 2 седмици стартира ремонта на отсечката „Петолъчката” – село Окоп, а само след три дни ще започне основния ремонт на отсечката от село Окоп до град Елхово.

Община Елхово погледна иновативно на нещата, доверихме се на една модерна технология и вярвам, че когато дойде времето да прережем лентата на този проект, а това ще е след около 45 дни, всички жители на град Елхово ще се уверят, че ще имаме една чудесна улица”. С тези думи кметът на град Елхово даде началото на символичната първа копка от изграждането на трите лота – ЛОТ1, ЛОТ2 и ЛОТ3 от ремонтните работи по проекта.

Г-н Киров даде възможност на гражданин участвал в гражданския протест преди около четири месеца, когато стотици жители на град Елхово подкрепиха осъществяването на този мащабен проект да счупи бутилката с шампанско в борда на машината, кмета поля вода за безпроблемна работа на екипа, които ще реализира проекта.

След официалната церемония тежката машина направи демонстрация на своята ефективност. Студеното рециклиране в дълбочина е процес, при който целия горен асфалтов слой и определена част от долния /подложен/ слой са раздробени, пулвелизирани и смесени, като в резултат се получава една хомогенна смес, която създава много по-стабилна основа на пътя. Именно тази модерна технология ще намали значително времето, през което жителите на град Елхово ще изпитат затруднения, тъй като ефективността на тази технология е многократно по-голяма от стария метод.