Тържествено откриване на ЛОТ1 и ЛОТ2 по проект „Основен ремонт на уличната мрежа в град Елхово“

img_0118Кметът на община Елхово г-н Петър Киров заедно с Министъра по управление на средствата от Европейския съюз г-н Томислав Дончев тържествено прерязаха лентата на обновените ЛОТ1 и ЛОТ2 по проект „Основен ремонт на уличната мрежа в град Елхово“, финансиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., чрез Държавен фонд земеделие – Разплащателна агенция.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров заедно с Министъра по управление на средствата от Европейския съюз г-н Томислав Дончев тържествено прерязаха лентата на обновените ЛОТ1 и ЛОТ2 по проект „Основен ремонт на уличната мрежа в град Елхово“, финансиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., чрез Държавен фонд земеделие – Разплащателна агенция.

На събитието присъстваха още Анастас Анастасов – Заместник-председател на Народното събрание, Народните представители Александър Стойков и Светослав Тончев, Областният управител на област Ямбол Таня Димитрова, Зам. Областните управители на област Ямбол Нели Кадиева и Димитър Димитров, както и граждани на община Елхово.

Първа копка на този важен за град Елхово проект, бе направена само преди месец и половина. На самото откриване кметът на община Елхово бе обещал на гражданите, че ремонтните работи по тези два ЛОТ-а ще приключат в рамките на 45 дни, което се оказа и самата реалност, само три дни по-късно, се октриха официално обновените и изцяло ремонтирани отсечки включващи ЛОТ1 (по улица Ал. Стамоблийски от разклона на ул. Царибродска до обходен път юг) и ЛОТ2 (по ул. Победа от разклона на ул. Пирин до ул. Петко Д. Петков).

Чрез усилената работа на фирмата изпълнител – Орудица 2011 – Ямбол и целия екип по проекта се подобри състоянието на уличната мрежа в града ни, както и бе осигурено комфортното движение на МПС-тата по главната пътна артерия на град Елхово.

С танц децата от детско–юношеския танцов състав „Яница” към ОДК Елхово приветстваха всички гости и съграждани присъстващи на това събитие.

Ремонтираните пътни участъци бяха осветени с водосвет за здраве, успех и благоденствие воден от иконом Николай Клюнков.

В свое обръщение кметът Петър Киров сподели, че днес е един специален ден. Той припомни, че когато откриваха същия този обект на 1 Август е заявил с цялата си отговорност, че за 45 дни това ще бъде свършено. „Незнам дали тогава ми повярвахте, но аз и моят екип се стараем това, което обещаваме да го запазваме и мисля, че всички сме свидетели как през последните четири години се опитваме да градим един нов облик на община Елхово..” бяха думите на кметът Киров. Той още добави, че изпълнителя Орудица 2011 – Ямбол, дарява на община Елхово цялата маркировка, както и кабари за намаляване на скоростта на превозните средства, които ще се движат по улиците.

В свое изявление Министър Томислав Дончев благодари на кметът за поканата, която е получил защото според него за да поканиш някого на гости означава, най-малкото уважение. Той припомни, че въпреки тежката финансова криза в целия свят, трябва да се действа смело умно, като се инвестира в подобни проекти. „Община Елхово действа точно по този начин. Смело и умно с европейски пари, без да тежи на общинския или на държавния бюджет. Второто и важно нещо е, че ние не инвестираме в асфалт, бетон и арматура. Крайната цел на всяка една такава инвестиция е човека. За да има повече възможности и да се чувстваме по-добре.” бяха думите на Министър Дончев.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров заедно с Министъра по управление на средствата от Европейския съюз г-н Томислав Дончев прерязаха тържествено лентата на ремонтираните улици. Кметът Киров лисна менче с вода и здравец по току що обновените улици.