Община Елхово сключи договор за „Подготовка на прединвестиционно проучване, изготвяне на инвестиционни проекти във фаза идейни проекти за изграждане на ПСОВ и съпътстващата техническа инфраструктура, изготвяне на инвестиционни проекти във фаза работни проекти за ВиК мрежата в град Елхово и подготовка на План за управление на утайките”

На 14 август 2012г. Община Елхово сключи договор N 73-01/14.08.2012г. с ”Делфин Проект Екотехника” ООД гр.София за „„Подготовка на прединвестиционно проучване, изготвяне на инвестиционни проекти във фаза идейни проекти за изграждане на ПСОВ и съпътстващата техническа инфраструктура, изготвяне на инвестиционни проекти във фаза работни проекти за ВиК мрежата  в град Елхово и подготовка на План за управление на утайките”по проект “Проектиране и строителство на Пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в гр.Елхово”, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”, приоритетна ос1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”, Процедура BG161PO005/10/1.11/03/19 “Подготовка и изпълнение на проекти за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации над 10 000 е.ж.”.
Стойносттана договора е 283 700,00 лв. без ДДС, като срокът за изпълнение е не по-късно от 01.02.2013г.

Фирмата беше избрана след проведена процедура с критерий „икономически най-изгодна оферта”, на която подадоха оферти :”Консорциум ППМ –Аквапартньор- Елхово – България”, ”Обединение ДЕСК-АСИО” гр.София гр.София, ”АКВАИНС” ЕООД- гр.София, ”Делфин Проект Екотехника” ООД гр.София и ”Акуариус3 консулт”ООД гр.София .

Комисията провела процедурата класира на първо място ”Делфин Проект Екотехника” ООД гр.София с комплексна оценка 45.31 точки.
Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма “Околна среда 2007″