На официална церемония бяха открити нови спортни съоръжения в градския парк на Елхово

На официална церемония кметът на община Елхово г-н Петър Киров откри три спортни площадки и кей за лодки, възстановени по проект „Създаване на отдих,спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово”, по Програмата за транс – гранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за пред присъединителна помощ. С реализацията на този проект се предостави една прекрасна възможност за спортуване на децата, младежите, гражданите и гостите на града.

В 14.00 часа бе дадено началото на спортните състезания между отборите на Елхово (България) и Одрин (Турция). Децата от двете държави имаха възможността да изпробват новото баскетболно игрище, двата тенис корта и игрището за футбол на малки врати. Професионални инструктори направиха демонстрация за начина на екипиране, както и инструктаж за гребането с каяк на новоизграденият кей за лодки на самият бряг на р. Тунджа.

На официалната церемония по откриването на спортните площадки присъстваха народните представители Александър Стойков и Светослав Тончев, областният управител на Ямбол Димитър Иванов, зам. областният управител на Ямбол Нели Кадиева и почетния гражданин на Елхово проф. Денчев. От турска страна събитието уважиха зам. валията на гр. Одрин Айхан Оскан, директора на образованието на гр. Одрин Хюсеин Осджан, директора на младежта и спорта на гр. Одрин Серхат Оджак, както и екипа по съвместния проект.

В своето приветствие г-н Киров сподели: “За мен е чест и гордост днес след спортните мероприятия, всички ние – жителите на град Елхово да открием официално обновения спортен комплекс в пред парковото пространство. В нашата работа приоритет са децата и младежите на общината, затова ние изградихме тези спортни площадки с любов и желание.”

Областният управител на Ямбол г-н Иванов честити новото съоръжение на община Елхово и добави: “Това е поредното доказателство, че кмета и екипа на община Елхово работят и мислят за жителите, както на града, така и на околните села.”

Народните представители Александър Стойков и Светослав Тончев връчиха награди и грамоти на всички участвали отбори.

В рамките на проекта се извърши благоустрояване на парковото и пред парковото пространство в град Елхово, което обхвана възстановяване на игрище за баскетбол, два тенис корта, едно игрище за футбол на малки врати и монтиране на кей за лодки на брега на река Тунджа за развитие на воден туризъм. С това бе възстановено едно обществено достъпно и използваемо пространство и се създаде подходяща за спорт и отдих хармонична паркова среда. Закупено бе оборудване за спортните площадки, лодки и екипировка за водни спортове. За подобряване на естетическия облик около игрищата и опазването на околната среда са засадени дръвчета и храсти.

За доброто настроение на жителите и гостите на града се погрижи поп-рок групата AfterTaste.