На тринадесетото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 25.10.2012 г. от 09.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

П Р О Т О К О Л

13

 

На тринадесетото заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 25.10.2012 г. от 09.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  16.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………

 

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за изменение и допълнение на Наредба №7 на Общински съвет – Елхово за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

          ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

156/13/1/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание  чл.21, ал.1, т.7 и  ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация  и чл. 42 от Наредба №7 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Елхово, Общински съвет-Елхово приема допълнения и изменения  на Наредба №7, както следва:

І. Чл.19,ал.3 се изменя така: „За ползване на пазари с цел търговия с промишлени стоки и селскостопанска продукция таксата се определя, както следва:

1.На квадратен метър съгласно одобрена схема

– на ден – 1 лв.

– на календарен месец – 10 лв.

останалото остава без промяна

2. чл.19, ал.4 се отменя

ІІ. Чл.19, ал. 5 А :   „За ползване на тротоари, улични платна и други общински терени за временно разполагане на маси със столове пред заведенията за обществено хранене и развлечение се заплащат такса както следва:

– гр. Елхово:         За    I   зона  – 2,50 лв./кв.м.

За  II    зона  – 2,00 лв./кв.м.

За  III   зона  -1.50 лв./кв.м.

                   – селата :

                                          до 200 жители     0,67 лв./кв.м.

                                        над 200 жители    0,85 лв./кв.м.

ІІІ. чл. 35: За извършване на услуги по гражданското състояние се заплащат следните такси:

6. Издаване на удостоверение за снабдяване на чужд гражданин с документ за сключване на граждански брак в Република България –  5.00 лв.

7. Издаване на удостоверение за сключване на брак от български гражданин в чужбина –  5.00 лв.

9. Издаване на удостоверение за постоянен или настоящ адрес или промяна – 3.00 лв.

 

ІV. Създава се нов Раздел Х:  Такси за издаване на разрешителни за водовземане и/или водоползване.

Чл. 41а Такси за  водовземане:

(1) За издаване на разрешителни за водовземане от води, включително от язовири и микроязовири и минерални води – публично общинска собственост, както и от находища на минерални води – изключително държавна собственост, които са предоставени безвъзмездно за управление и ползване от Общината, и за ползване на водни обекти – публично общинска собственост се заплащат такси.

(2) За издаване на разрешителни, за срока на действието им се събират еднократно следните такси:

1.за ползване на воден обект публична общинска собственост – по 0,50 лева на дка, но не  по малко от 100 лв. за воден обект;

2.за водовземане от води, включително от язовири и микроязовири и минерални води – публична общинска собственост, както и от находища на минерални води – изключителна държавна собственост, които са предоставени безвъзмездно за управление и ползване от Общината – 100,00лева.;

(3) За продължаване срока на разрешителните по ал.2 се събират такса в размер на 100,00лева.

(4) За изменение и/или допълнение на разрешително за извършване на дейности по ал.2 се събира такса в размер на 100,00лева.

Чл.41б (1) За водовземане от води, включително от язовири и микроязовири и минерални води – публична общинска собственост, както и от находища на минерални води – изключителна държавна собственост, които са предоставени безвъзмездно за управление и ползване от Общината, се заплаща такса по бюджетната сметка на общината по ред и начин, определени с Тарифата на таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване, приета от Министерския съвет.

(2) При всяко плащане копие от платежния документ се изпраща на органа, издал разрешителното.

Чл.41в (1)Таксите за водовземане от повърхностни води се определят на база отнетия воден обем вода и в зависимаст от целта на използване на водата.

(2) Таксите за водозвемане от минерални води се определят на база разрешения обем вода и температурата на минералната вода.

Чл.41г (1) Единичния размер на таксата за водовземане от воден обект, включително язовири и микроязовири-публична общинска собственост, се определя съгласно целта на ползване на водата:

– за питейно-битово водоснабдяване – 0,02лв/куб.м.

– за напояване на земеделски култури, животновъдство, аквакултури – 0,001лв./куб.м;

– за охлаждане – 0,0003лв./куб.м;

– за промишлено водоснабдяване – 0,045 лв./куб.м;

– за всички други цели – 0,065 лв./куб.м.

Чл.41д Община Елхово се освобождава от заплащане на такси по този раздел.

№  по ред

Вид  услуга

Стойност   /лв./

6.

– Издаване на удостоверение за наличие или липса   на съставен акт за общинска собственост; – Обстоятелствена проверка за признаване право   на собственост;- Издаване на удостоверение за собственост на   земеделска земя от емлячен регистър;- Издаване на удостоверение от общ характер;- Издаване на удостоверение за отписване на имот   от актовите книги за имотите – общинска собственост,   или за възстановен общински имот.

3,00 лв.

9.

Издаване на удостоверение за наличие или липса   на претенции за възстановяване на собствеността върху недвижими имоти

7,00 лв.

28   Б

За комисия по чл.34 от ЗСПЗЗ относно иземване на   имот-           на   физически лица

–           на   юридически лица

7,00 лв.

10,00 лв.

56

Входна такса за посещение на Етнографски музей –   Елхово:

Деца до 7 годишна   възраст:

Хора с увреждания:

 

Ученици:

Студенти: (срещу   представен документ за студентски права)

Пълнолетни посетители:

Изнасяне на беседа:

Снимане в експозиция:

 

При посещение в ден   четвъртък

 

без входна такса

без входна такса

1. 00 лв.

2. 00 лв.

3. 00 лв.

5.00 лв.

5. 00 лв.

 

без входна такса

60.

–           За ползване на Спортна база – Елхово /футболно игрище и   съблекални/  от външни за община Елхово   спортни организации

 200,00 лв.

 за    една футболна среща

 

61.

– Ползване   на  игрище  за   футбол   /пред парково пространство/ –  Ученици:-организирани групи с учител или родител за   ученици до 18 години от 9:00 ч. до 17:00 ч./спортни   състезания/

 

Индивидуално   посещение:

 

– деца и ученици

 

-за възрастни:

-без осветление

-с осветление

 

 

 

 

безплатно

 

 

 

 

безплатно до 1 час

8.00 лв. за игрище/ час

10.00   лв.за игрище/час

 

62.

– Ползване   на игрище за баскетбол /пред парково пространство/  –  Ученици:-организирани групи с учител или родител за   ученици до 18 години от 9:00 ч. до 17:00 ч./спортни   състезания/

 

Индивидуално   посещение:

 

-за деца и ученици

 

-за възрастни:

-без осветление

-с осветление

 

 

  

безплатно

 

 

 

 

безплатно до 1 час

6.00 лв. за игрище час

8.00 лв. за   игрище/час

 

63.

-Ползване   на игрище за тенис на корт- Ученици:-организирани групи с учител или родител за   ученици до 18 години от 9:00 ч. до 17:00 ч. 

Индивидуално   посещение:

 

-за деца и ученици

 

-за възрастни:

-без осветление

-с осветление

 

  

безплатно

 

безплатно до 1 час

 

4.00 лв. на игрище/час

5.00 лв. на игрище/час

 

VІ. На основание чл.37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 и ал.2 от ЗНА задължава                председателя на ОбС-Елхово да публикува направените изменения.

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на общинска програма за насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ – община Елхово за периода септември 2012÷2020 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

157/13/2/ Общински съвет-Елхово:

 

На основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА и Чл. 10. (1) от Закона за енергията от възобновяеми източници  ОбС – Елхово приема програмата за  насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ за периода септември 2012÷2020 г. в Община Елхово.

 

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект по мярка 322 “Обновяване и развитие на населените места” от  Стратегията за местно развитие  на МИГ-Елхово от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.”

        ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

158/13/3/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства по мярка 322 за подобряване облика и създаване на достъпна среда за хора с увреждания на площад „Христо Ботев” в  град Елхово  залегнали в Стратегията за местно развитие  на МИГ-Елхово от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.”

 

2.Дейностите по проект „ Подобряване облика и създаване на достъпна среда за хора с увреждания на площад „Христо Ботев” в град Елхово ” по мярка 322 “Обновяване и развитие на населените места” съответстват на приоритет 5, цел 5.2, мярка 5.2.1 на Общинския план за развитие за периода 2007-2013год.

 

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект по мярка 321 „ Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Стратегията за местно развитие  на МИГ-Елхово от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.”

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на  община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

159/13/4/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, , Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства по мярка 321 за подобряване на условията за работа с деца и младежи и създаване на достъпна среда на хората с увреждания в читалище „Развитие” в град Елхово  залегнали в Стратегията за местно развитие  на МИГ-Елхово от програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.”

 

2.Дейностите по проект „Подобряване на условията за работа с деца и младежи и създаване на достъпна среда на хората с увреждания в читалище „Развитие” град Елхово  ” съответстват на приоритет 4, цел 4.4, мярка 4.4.1 на Общинския план за развитие за периода 2007-2013год.

 

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.  

 

5. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект по мярка 226 “Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности ” от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година, включена в Стратегията за местно развитие на МИГ – Елхово ( 2012 – 2015).

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

160/13/5/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с изискванията на Наредба № 20/07.07.2008 година за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 226 “ Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година, включена в Стратегията за местно развитие на МИГ – Елхово ( 2012 – 2015), Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства по Мярка 226 за създаване и подобряване на противопожарната инфраструктура- създаване на противопожарни просеки и минерализовани ивици; закупуване на оборудване за противопожарни депа и защитни средства, съгласно Наредба 30 по чл.138, ал.1 от Закона за горите.

2.Дейностите по проект по Мярка 226 “Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности ” съответстват на приоритет 1, цел 1.1., мярка 1.1.9 на Общинския план за развитие за периода 2007-2013год.

 

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия

 

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Издаване на запис на заповед от община Елхово в полза на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор № 28/321/01105 от 03.10.2012г по мярка 321 за Проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Елхово, чрез изграждане на един брой Център за настаняване от семеен тип „, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

161/13/6/ Общински съвет-Елхово:

На основание: чл. 21, ал. 1, т. 10 от Закона за местното самоуправление и местната администрация; чл. 12, ал. 5 от Наредба № 25 от 29.07.2008 г., за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.; чл. 56, параграф 2 на Регламент (ЕО) №1974/2006 на Комисията и договор за отпускане на финансова помощ № 28/321/01105 от  03.10.2012г  по мярка 321 за Проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Елхово, чрез изграждане на един брой Център за настаняване от семеен тип „, сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция., сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, седалище и адрес на управление гр. София, бул. „Цар Борис III” №136, ЕИК по БУЛСТАТ 121100421, идентификационен номер по ДДС № BG121100421, представляван от изпълнителния директор Румен Андонов Порожанов, Общинският съвет:

1.  Упълномощава  кмета  на  общината  Елхово  да  подпише  Запис  на заповед, без протест и без разноски, платима на предявяване в полза на ДФ „Земеделие”   –   Разплащателна  агенция  в  размер  на  371 341.30 лв. (триста седемдесет и една хиляди триста четиридесет и един лева и тридесет стотинки.) за обезпечаване на 110 % от авансово плащане по договор за отпускане на финансова помощ № 28/321/01105  от 03.10.2012г   по мярка 321 за Проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Елхово, чрез изграждане на един брой Център за настаняване от семеен тип „ сключен между Община Елхово и ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

 

2. Възлага на кмета на Община Елхово да подготви необходимите документи за получаване на авансовото плащане по договор № № 28/321/01105  от 03.10.2012г. и да ги представи пред ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция.

 

Настоящото решение е прието на заседание на общински съвет Елхово , проведено на 25.10.2012 г. ,  Протокол № 13 , т.6 от дневния ред по докладна №.6 при кворум от 16 общински съветника и след проведено съгласно чл. 27, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация поименно гласуване – с 13 гласа „за”, 1 „против” и  2 „въздържали се”  и е подпечатано с официалния печат на общински съвет Елхово.

     

 

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за промяна на представителя на община Елхово в юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Местна инициативна група – Елхово”.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

162/13/7/ Общински съвет-Елхово:

1.На основание чл.21, ал.1 т.15 от ЗМСМА, Общински съвет –Елхово прекратява пълномощията на определения със свое решение №435/33/21/, прието по Протокол №33 от 24.ІІІ.2010г. представител на община Елхово в в общото събрание на Сдружение с нестопанска цел  “Местна инициативна група-Елхово”.

 

2. На основание чл.21, ал.1 т.15 от ЗМСМА, Общински съвет –Елхово определя Петър Андреев Киров-кмет на община Елхово за представител на община Елхово в  общото събрание на Сдружение с нестопанска цел  “Местна инициативна група-Елхово”.

 

8. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Промяна на статута на Общински Етнографско-археологически музей – Елхово.

          ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

163/13/8/ Общински съвет-Елхово:

 

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 28, ал. 1 от Закона за общинските бюджети, чл. 4, ал. 2 от Наредба № 10 за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет на Общински съвет – Елхово,  чл. 28, ал. 1 и чл. 41, ал. 1 от Закона за културното наследство,  чл. 4, ал. 2 от Закона за закрила и развитие на културата, Етнографско-археологически музей – Елхово, да придобие статут на самостоятелно юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджетни кредити, с отделна бюджетна сметка и самостоятелен баланс,  считано от 1.01.2013 г.

2.Упълномощава директора на музея Христо Янков Христов да извърши вписване на промяната в Агенцията по вписванията, Националната агенция за приходите, Националния осигурителен институт и Министерството на културата.

 

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в гр.Елхово и представляващ поземлен имот с идентификатор 27382.500.9724 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

164/13/9/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 35, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 27, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава продажба чрез публичен търг по реда на глава седма от Наредба № 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество на недвижим имот частна общинска собственост представляващ поземлен имот с идентификатор 27382.500.9724 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповеди №№ РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК и КД-14-28-111/27.03.2012 г. на началника на СГКК – Ямбол, адрес – гр. Елхово, ул. Ал. Стамболийски с площ 495 кв. м., трайно предназначение на територията – урбанизирана, начин на трайно ползване – незастроен имот за жилищни нужди, стар идентификатор – 27382.500.276, 27382.500.277, номер по предходен план – 276, 277, кв. 23, парцел ХІV, при съседи : 27382.500.7173, 27382.500.275, 27382.500.278, 27382.500.7236.

2. На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на недвижим имот частна общинска собственост намиращ се в с.Раздел и представляващ имот  № 051105 по картата на възстановената собственост на землището на с.Раздел.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

         

165/13/10/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 8, ал. 9 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Елхово разрешава да бъде актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Елхово през 2012 г. като, в Раздел ІІІ. “Описание на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне като непарична вноска в капитала на търговските дружества, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия” в таблица “Имоти, които община Елхово има намерение да продаде”, точка Б. “Имоти, за които предстои да бъде започната процедура за продажба” да бъде допълнена позиция № 24 „Изоставена нива с площ 86,002 дка представляваща имот № 051105 по КВС на землището на с. Раздел.”

2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 35, ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 27, ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава продажба чрез публичен търг по реда на глава седма от Наредба № 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество на недвижим имот частна общинска собственост представляващ имот № 051105 по картата на възстановената собственост на землището на с. Раздел в местност „Селска кория” с площ 86,002 дка с начин на трайно ползване – изоставена нива, десета категория при граници и съседи : имот № 000258 – полски път на община Елхово, имот № 051120 – полски път на община Елхово, имот № 051078 – изоставена нива на наследници на Димитър Георгиев Вълев, имот № 051106 – пасище, мера на Държавен поземлен фонд – МЗГ, имот № 000389 – овцеферма на МЗГ и имот № 051073 – пасище, мера на община Елхово.

3. На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка на имота на оценител отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

11.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за прекратяване на съсобственост чрез продажба на идеалната част на Община Елхово представляваща 46/316 кв.м.ид.ч. от поземлен имот с идентификатор 27382.500.278, целия с площ 316 кв.м. по кадастралната карта на гр.Елхово на съсобствениците наследници на Кръстю Панайотов Назъров.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

166/13/11/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 36, ал. 1, т. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 29, ал. 1, т. 2 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово разрешава прекратяване на съсобственост, чрез продажба на идеалната част на община Елхово представляваща 46/316 кв. м. ид. ч. от поземлен имот с идентификатор 27382.500.278 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК и изменение одобрено със заповед № КД-14-28-111/27.03.2012 г. на началника на СГКК, целия с площ 316 кв. м., с адрес : гр. Елхово ул. Александър Стамболийски № 166, трайно предназначение на територията : урбанизирана, начин на трайно ползване : ниско застрояване (до 10 м), стар идентификатор : няма, номер по предходен план – имот 278, кв. 23, парцел – ХІV при съседи на целия имот : 27382.500.9724, 27382.500.275, 27382.500.279, 27382.500.7236 на съсобствениците наследници на Кръстю Панайотов Назъров – Злата Иванова Назърова от гр. Елхово и Елена Кръстева Насърова от гр. София, съгласно удостоверение за наследници № 780/12.10.2012 г., собственици на 270 кв. м. от поземлен имот с идентификатор 27382.500.278 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово, одобрени със заповед № РД-18-103/28.11.2008 г. на изпълнителния директор на АГКК и изменение одобрено със заповед № КД-14-28-111/27.03.2012 г. на началника на СГКК, целия с площ 316 кв. м., с адрес : гр. Елхово ул. Александър Стамболийски № 166, трайно предназначение на територията : урбанизирана, начин на трайно ползване : ниско застрояване (до 10 м), стар идентификатор : няма, номер по предходен план – имот 278, кв. 23, парцел – ХІV при съседи на целия имот : 27382.500.9724, 27382.500.275, 27382.500.279, 27382.500.7236 съгласно нот. акт № 17, том ІІ, дело 355 от 01.09.1958 г.

2. На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, Общински съвет – Елхово упълномощава кмета на общината да възложи изготвяне на пазарна оценка за общинския имот на оценител на имоти отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители.

 

12.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за одобряване на проект на извънсъдебно споразумение за събиране на обезщетение за ползване на терен от 200 кв.м. представляващ част от поземлен имот  27382.500.1835  по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Елхово.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

167/13/12/ Общински съвет-Елхово:

 

1. На основание чл. 59 от Закона за задълженията и договорите Общински съвет – Елхово утвърждава форма за събиране на дължимо обезщетение за ползване на терен от 200 кв. м. от поземлен имот с идентификатор 27382.500.1835 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Елхово чрез извънсъдебно споразумение, съгласно Приложение № 1.

 

13.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за предоставяне под наем на 10 000/26 426 кв.м. ид. ч. от  поземлен имот – частна общинска собственост с идентификатор 27382.500.2571 („Острова”) по кадастралната карта на гр.Елхово за срок от 10 (десет) стопански години.

ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

168/13/13/ Общински съвет-Елхово:

 

I.На основание чл.14 ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост /ЗОС/, чл.17 ал.1 и ал.2 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество Общински съвет разрешава:

1. Отдаване  под наем чрез публичен търг на 10000/26426кв.м ид.ч. от имот с идентификатор 27382.500.2571, представляващи I-5000кв.м. и II-5000кв.м. участъци с координатни точки 1, 2, 3, 4, 5, 6, съгласно  изготвени схема на ПИ 27382.500.2571 по КК на гр.Елхово и координатен регистър от „Геострой – инженеринг”ЕООД, гр.Ямбол, неделима част от настоящото решение  за срок от десет стопански години с начална годишна наемна цена в размер на 299,20лв по Приложение №2 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество/.

2.На основание чл.17, ал.4 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество въз основа на резултатите от търга, упълномощава кмета на общината  да сключи договор за отдаване под наем на общинския имот.

 

14.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината.

ВНОСИТЕЛ: инж.Христо Петров Петев– председател на ПК по социална политика и обществени дейности.

 

ОбС РЕШИ:

169/13/14/ Общински съвет-Елхово:

 

I. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и  писмо № ФО – 1/10.01.2012 г. на МФ, Общински съвет–Елхово предоставя еднократно финансово подпомагане на:

1.Донка Борисова Гочева гр.Елхово ул.Мургаш № 10– 50 лв.след регистрация в ДБТ.

2. Катя Василева Димитрова гр.Елхово ул.Булаир № 12– 100 лв.

3.Живко Илиев Гаванозов с.Маломирово– 150 лв.

4.Антоанета Златкова Иванова гр.Елхово ул.Булаир № 10– 50 лв.

 

II. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА Общински съвет–Елхово не предоставя еднократно финансово подпомагане на:

 

1.Костадин Ненов Мангъров гр.Елхово ул.Преспа № 9

2.Станка Илиева Минкова гр.Елхово ул.Тракия № 14

3.Пенка Христова Христова с.Гранитово

4.Георги Петров Русков с.Раздел

5.Желяза Петрова Коева с. Кирилово

6.Минка Димитрова Митева гр.Елхово ул.Булаир № 10

7.Филип Андреев Монев с.Бояново

 

15.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване на Народно читалище „Развитие-1893” град Елхово с проект по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година, включена в Стратегията за местно развитие на МИГ Елхово (2012-2015).

          ВНОСИТЕЛ: Петър Кировкмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

170/13/15/ Общински съвет-Елхово:

 

1.Дейностите по проект „Да превърнем читалище „Развитие-1893” в привлекателен духовен център” по мярка 321 “ Основни услуги на населението и икономиката в селските райони” съответстват на приоритет 4, цел 4.4, мярка 4.4.1 на Общинския план за развитие за периода 2007-2013год.

 

 

Гл.специалист ОбС:                         Председател на ОбС /П/

/ М. Петрова/                                                 /Николай Тончев/