В Одрин бяха открити спортните съоръжения по съвместният проект с община Елхово

Българска делегация от град Елхово, водена от кмета на община Елхово г-н Киров посети вчера град Одрин. Поводът на визитата бе приключването на дейностите и провеждането на заключителна пресконференция от партньора на община Елхово в реализацията на проекта „Създаване на отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово”, по Програмата за транс – гранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за пред присъединителна помощ.

В красивият парк на река Марица, които бе обект на изпълнение по проекта се проведоха спортни състезания между отборите на Елхово (България) и Одрин (Турция). Децата от двете държави имаха възможността да премерят сили в няколко дисциплини – крос, колоездене и плажен волейбол. В духа на спортменството и приятелските отношения състезанията се превърнаха в истинско забавление за децата от града. Организаторите бяха предвидили съответно и професионални рефери.

На официална церемония валията на Одрин Хасан Дуруер и кмета на община Елхово Петър Киров прерязаха символично лентата на изпълнения проект. Г-н Киров получи стъклен плакет от валията в знак на благодарност за успешното и ползотворно сътрудничество между двете общини. Наградени с медали бяха и децата взели участие в състезанията.

На заключителната пресконференция присъстваха кметът на община Елхово, валията на Одрин, зам.валията, екипите на проекта от двете страни, гости и медии.

С мултимедийна презентация бяха представени дейностите по проекта в Одрин. В двете погранични общини е извършено благоустрояване на парково и предпарково пространство, като в гр. Одрин са изградени велопътека, пешеходна и състезателна пътека, игрище за плажен волейбол, трибуна и място за къмпинг.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров сподели радостта си от реализацията на този проект от успешното сътрудничество между двете държави. Кметът на община Елхово изказа благодарност към валията на Одрин г-н Дуруер, партньорите, екипа по проекта и управляващия орган в лицето на МРРБ за разбирането и оказаното съдействие.

По този проект в община Елхово се извърши благоустрояване на парковото и предпарковото пространство в град Елхово, което обхващаше възстановяване на игрище за баскетбол, два тенис корта, едно игрище за футбол на малки врати и монтиране на кей за лодки на брега на река Тунджа за развитие на воден туризъм, което образува цялостен спортен комплекс, който бе изграден за по малко от година в град Елхово.